:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Dutch FilmWorks >> PERSBERICHT: SPECIFICATIES THE GRUDGE
PERSBERICHT: SPECIFICATIES THE GRUDGE
Bron: Dutch FilmWorks - Datum: 2005-06-23 - Geplaatst door: Werner
THE GRUDGE
DVD-release: 19 juli 2005
single edition / special steelbook edition / T-shirts available

The Grudge ligt vanaf 19 juli in de winkels! Deze spannende horror zal verkrijgbaar zijn in een 'Single Edition' en in een 'Special Steelbook Edition'. Er zijn bovendien leuke T-shirts van de film verkrijgbaar. The Grudge is een remake van de Japanse film Ju-On, The Grudge. The Grudge is geen typisch Amerikaanse remake, hoewel de eigenheid van de oorspronkelijke film zoveel mogelijk is bewaard. De opnames zijn volledig gebeurd in Japan en grotendeels in de originele locaties. Daarnaast werd de producent, Sam Raimi, bijgestaan door de oorspronkelijke Japanse regisseur, Takashi Shimizu. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Zo is Ju-on niet chronologisch opgebouwd, wat soms verwarrend overkomt. In The Grudge daarentegen is de structuur strakker gemaakt, waardoor de chronolgie van de gebeurtenissen beter te volgen is. Tot slot is het een film die geen gebruik maakt van expliciete beelden, maar wel de angst van de mensen toont. Wat maakt dat je je als kijker beter kan inleven en dus de handen met gespreide vingers voor de ogen houdt. The Grudge kon rekenen op een sterke cast met onder andere Sarah Michelle Gellar in de hoofdrol, zeer bekend van de serie Buffy, the Vampire Slayer en Jason Behr (Pleasantville, Roswell) als Doug. De producent Sam Raimi heeft al heel wat films op zijn palmares; The Evil Dead, Spider-Man, Army of Darkness zijn er slechts enkele. De film wordt eveneens uitgebracht in een special edition 'steelbook'. Hierin zit een bonus-DVD met tal van extra features (the making of, interviews, foto galery, ...)

Synopsis:
In deze Amerikaanse remake van de gelijknamige Japanse horrorhit speelt Sarah Michelle Gellar (Buffy, Cruel Intentions) de rol van Karen, een Amerikaanse meisje dat in Tokyo werkt als verpleegster. Haar rustige leventje wordt ernstig verstoord wanneer ze de zorg voor de demente bejaarde Claire op zich neemt. In het huis van Claire ziet Karen regelmatig schimmen en hoort ze vreemde geluiden. De vreemde gebeurtenissen leiden tot de ontdekking van een klein jongetje dat boven in de kleerkast van Claire vastgebonden en gekneveld zit opgesloten. Deze gruwelijke ontdekking brengt Karen op het spoor van een vloek die van persoon tot persoon wordt doorgegeven en die zich uitbreidt als een olievlek. Wie is het volgende slachtoffer?

Specificaties
Cast: Sarah Michelle Gellar (Buffy the Vampire Slayer, Cruel Intentions, I Know What You Did Last Summer), Jason Behr (Pleasantville, Roswell, The Shipping News), Kadee Strickland (The Sixth Sense, The Stepford Wives, Anacondas: The Hunt For The Blood Orchid), Clea DuVall (21 Grams, Identity, Girl Interrupted), Bill Pullman (Independence Day, Lake Placid, Casper)

Begeleidende tekst:
The Grudge werd geproduceerd door Sam Raimi (The Evil Dead) die de oorspronkelijke Japanse regisseur Takashi Shimizu aantrok om de Amerikaanse remake van zijn eigen horrorhit te maken. Het resultaat is een ijzingwekkende film die het Japanse origineel moeiteloos evenaart, zo niet overtreft!

Tagline:
When someone dies in the grip of a powerful rage a curse is left behind...
More terrifying than ‘the ring’
It Never Forgives It Never Forgets

Features Single Edition:
Beeld: 16:9 Anamorphic Widescreen [1.78:1]
Geluid: Dolby Digital 5.1 & DTS Engels Gesproken
Nederlands Ondertiteld
Speelduur: 88 minuten
Leeftijdslogo's: 16, angst en geweld

Extra's:
• Also or Soon Available

Features Special Edition:
Alle bovenstaande + DISC 2
• Behind The Scenes
• Trailer
• Photo Gallery
• Interviews
• Filmclips
• TV Spots
• Soundbites
Speelduur extra's: 118 minuten

UIT HET ARCHIEF