:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Paramount >> PERSBERICHT: STAR TREK ENTERPRISE SEIZOEN 2
PERSBERICHT: STAR TREK ENTERPRISE SEIZOEN 2
Bron: Paramount - Datum: 2005-06-21 - Geplaatst door: Werner
Vanaf 28 juli 2005 ligt de DVDbox van het tweede seizoen van de Star Trek-serie Enterprise in de winkel. De vormgeving van de box ligt in lijn met de DVDbox van het eerste seizoen en bevat ook 7 DVD's. In april 2005 is de voorlopig laatste aflevering van Star Trek: Enterprise uitgezonden op televisie. De serie heeft een grote schare fans, die door het uitbrengen van de serie op DVD kunnen blijven kijken naar de avonturen van Captain Archer en zijn crew.

De serie Star Trek: Enterprise, vernoemd naar het eerste sterrenschip Enterprise NX-01, speelt in een meer nabije toekomst dan de andere Star Trek-series, nog voor het tijdperk van de (oude) Star Trek-serie TOS. Star Trek: Enterprise gaat over de eerste stappen van ruimteverkenningen buiten ons zonnestelsel. De serie kenmerkt zich met een verrassende verhaallijn waarbij vooral de onervarenheid en de kwetsbaarheid van de mensheid op ontdekkingstocht door de ruimte sterk belicht worden. Net als de na-middeleeuwse zeevaarders koersen we in deze serie een groot onbekend gebied tegemoet.

Star Trek: Enterprise speelt zich af in de 22e eeuw, ongeveer 100 jaar voordat de beroemde Captain Kirk zijn avonturen beleefde met Dr. Spock. Aan het roer van de Enterprise staat Kirk's grote voorbeeld: Captain Archer. Samen met zijn crew, bestaande uit de stoere techneut 'Trip' Tucker, wapenexpert Malcom Reed, communicatie officier Hoshi Sato, piloot Travis Mayweather, Dr. Phlox en de beeldschone Vulcan T'Pol, beleeft Archer de meest spectaculaire avonturen. De serie staat bol van actie, romantiek en special effects.

De serie wordt door kenners en critici gezien als de beste en meest spannende Star Trek-serie tot nu toe! In Amerika heeft de serie dan ook vier Emmy Awards gewonnen, de prijzen voor beste tv series.

Synopsis
Nu voor het eerst op DVD: beleef met de bemanning van de Enterprise NX-01 de gevaren van de overlevingsstrijd in de wijde ruimte. Beleef hun gevechten met boosaardige aliens en machtige vijandelijke wapens, terwijl ze proberen een tegenwicht te bieden aan de superioriteit van de Vulcans, de achterdocht van de Andorians en de directe agressie van de Klingons. Het tweede jaar van Archer aan het roer eindigt met een aanval op de aarde, die ernstig vernielt wordt door een machtige, onbekende vijand.

Inhoud DVDbox
Het tweede seizoen van Star Trek: Enterprise op DVD bestaat uit:
- 7 discs
- Meer dan 3 uur aan extra's
- Booklet van 16 pagina's

Extra's:
• Text Commentary by Micheal and Denise Okuda on selected episodes
• Audio Commentary by Micheal Sussman and Phyllis Strong on selected episodes
• Enterprise Moments: Season Two
• Enterprise Profile: Jolene Blalock
• LeVar Burton: Star Trek Director
• Enterprise Secrets
• Inside a Night in Sick Bay
• Outtakes
• Deleted Scenes
• Photo Gallery
• Shooting "Future Tense"

Seizoen 3 en 4 worden (onder voorbehoud) respectievelijk in september en november uitgebracht.