:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Indies Home Entertainment >> PERSBERICHT: RELEASES JULI 2005
PERSBERICHT: RELEASES JULI 2005
Bron: Indies Home Entertainment - Datum: 2005-06-06 - Geplaatst door: Werner
DE GULLE MINNAAR - ROB HOUWER COLLECTIE

Synopsis:
Vrijgezel
Tekenaar Peter Heg (Peter Faber) leeft alleen met zijn 10-jarige zoontje Tommie. Zijn vrouw is er voorgoed vandoor gegaan. Als enige vader tussen allemaal moeders brengt hij iedere ochtend Tommie naar school. En regelmatig laat hij zich daarna door een van die dames verleiden.
Ontmoeting
Maar op een dag wordt Peter op zijn fiets aangereden door Mascha (Mariska van Kolck) die, door tranen verblind, de macht over het stuur verliest. Ze heeft zojuist haar vriend verlaten omdat hij haar met een ander bedroog. Het is liefde op het eerste gezicht tussen de mooie radiopresentatrice en Peter. Mascha trekt al snel bij hem en Tommie in.
Wraak
Dat pikken de moeders van Tommie's schooltje niet, want ze willen ook verder door hem worden bemind. Roddeljournaliste Hedda (Sylvia Millecam) is daarbij bijzonder hardnekkig. Zij volgt Peter en publiceert compromitterende foto’s van hem met een vroegere vriendin in haar weekblad. Mascha verlaat Peter teleurgesteld en begint een kortstondige relatie met een bizarre Tv-producer. Maar Peter wint Mascha’s liefde terug door haar op hilarische wijze uit de liveshow van een ijdele televisiepresentator (Joop Braakhekke) te redden.

Specificaties DVD:
Regie: Mady Saks
Cast: Peter Faber, Mariska van Kolck, Sylvia Millecam,Adele Bloemendaal
Genre: Komedie
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 19 juli 2005
Taal: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 1.78:1 widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped + 2.0VAN GELUK GESPROKEN - ROB HOUWER COLLECTIE

Synopsis:
Buren
Gedurende een jaar volgen we de bewoners van een oud huis in een Amsterdamse volksbuurt. Hun jacht op geluk leidt tot dolkomische en dieptragische situaties. De studerende kinderen van de huiseigenaar, Martje en Martijn bewonen de bovenste etage. De mislukte zangeres Karin zorgt met haar dochters, twee grote honden en haar werkloze vriend Harrie voor een overvolle middenverdieping. De benedenwoning wordt gedeeld door de oude vrijgezel Wouter en zijn demente moeder.
Gebeurtenissen
Klusser Harrie belooft aan de sjacheraar Sjef dat hij even 'op de bank met Karin mag'. Maar Karin komt erachter en gooit hem het huis uit. Op weg naar het kerstfeest bij haar vader in Italië rijdt Martje mee met de universiteitsprofessor Leo, een vriend van de familie. Dat belet 'oom Leo' echter niet onderweg met haar een motelbed in te duiken. Martje blijkt in Italië verliefd op Leo te zijn en bovendien in verwachting. De laffe professor kiest echter liever voor zijn vaste vriendin en Martje moet eenzaam in een Italiaans ziekenhuis bevallen. Alle bewoners van het oude huis in Amsterdam zijn aangeslagen door het drama dat zich nu onverbiddelijk voltrekt.

Specificaties DVD:
Regie: Pieter Verhoeff
Cast: Peter Tuinman, Gerard Thoolen, Michiel Romijn, Olga Zuiderhoek
Genre: Speelfilm
Speelduur: 96 minuten
Release: 19 juli 2005
Taal: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeldformaat: 1.85:1 anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0ADVICE FROM A CATERPILLAR
Girl meets boy... Boy meets boy... Girl meets boy's boy... Whatever

Synopsis:
Het vrijgezelle leven van Missy (Cynthia Nixon, o.a. Sex and the City) wordt onder de loep genomen. Zij is een succesvol videomaker met een flinke dosis bindingsangst, en daarom deelt ze het bed met een getrouwde minnaar. Samen met haar beste (homo)vriend Spaz zet ze zich af tegen de liefde als belichaming van burgerlijkheid en tegelijkertijd als iets wat net zo snel weer gaat als komt. Maar als ze verliefd wordt op de minnaar van Spaz, de biseksuele Brat, wordt alles anders. Afgezien van de voor de hand liggende problemen, lijkt deze oprechte en gevoelige jongen op het eerste gezicht helemaal niet bij Missy en haar levensstijl te passen. Maar onder het motto 'de liefde overwint alles' beginnen ze toch een relatie die gedoemd lijkt te mislukken…

Specificaties DVD:
Regie: Don Scardino
Cast: Cynthia Nixon, (Miranda uit Sex and the City), Andy Dick (Less Than Perfect)
Genre: Romantische Komedie
Speelduur: 98 minuten
Releasedatum: 5 juli 2005
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped en 2.0GARGOYLE'S REVENGE
They're back on earth and nothing is sacred anymore...

Synopsis:
Het is 1532 als de lokale bevolking van Boekarest de laatste Gargoyle uitschakelt. Dit mythische monster, dat nog het meeste weg heeft van een vliegende draak, wordt opgeborgen in de duistere catacomben van een oude kerk. Over de ingang wordt een steen gerold en daarmee is de Gargoyle voor eeuwig begraven. Althans, dat was de bedoeling. Want als Amerikaanse archeologen de kerk in 2004 gaan restaureren, verdwijnen er op mysterieuze wijze mensen... Twee CIA-agenten, die in Roemenië zijn wegens een kidnapping, bemoeien zich met de zaak en samen met de archeologen komen zij tot de ontdekking dat de Gargoyles helemaal niet zijn uitgestorven. Sterker nog: de laatste der mohikanen heeft zich de afgelopen vijf eeuwen flink vermenigvuldigd. De horror is compleet als blijkt dat de nazaten de weg naar buiten hebben gevonden...

Specificaties DVD:
Regie: Jay Andrews (Lost Treasure, Sub Zero)
Cast: Michael Paré (The Virgin Suicides, Hope Floats), Kate Orsini
Genre: horror
Speelduur: 84 minuten
Releasedatum: 5 juli 2005
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0 unwrappedGLOBAL EFFECT
When the fate of the world can lie in a drop of water

Synopsis:
De oorlog in Kosovo is voorbij, maar massavernietiging en een handelsembargo zorgen voor problemen. Een rebellengroep waarschuwt de NAVO dat ze het embargo moeten opheffen. Doen ze dit niet, dan zetten de rebellen een door hen ontwikkeld geheim wapen in: een virus met verwoestend effect. Ze voeren hun dreigement uit. De ziekenhuizen kunnen de toestroom ernstig zieke mensen amper aan. De rebellengroep laat de NAVO weten, dat zij een tegengif zullen verschaffen, wanneer het embargo alsnog wordt opgeheven. De NAVO stuurt een anti-terreur expert en een CDC (Center for Disease Control) agent eropaf. Hun missie: het hoofdkwartier van de rebellen infiltreren, hun lab vernietigen en het antigif meenemen. Het lot van alle getroffenen die hiermee genezen kunnen worden, rust op hun schouders.

Specificaties DVD:
Regie: Terry Cunningham
Cast: Daniel Bernhardt (The Matrix Reloaded), Mädchen Amick (Twin Peaks)
Genre: Actie
Speelduur: 93 minuten
Releasedatum: 5 juli 2005
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1

Extra's:
• TrailerI ACCUSE
DNA doesn't lie, does it?

Synopsis:
Op een avond klopt de 24-jarige Kimberly Jansen (Estella Warren) in paniek aan bij de plaatselijke dokter. Bij hem vindt ze een luisterend oor voor haar geld- en relatieproblemen. De volgende ochtend schrikt ze na een nachtmerrie zwetend wakker in een vreemd ziekenhuisbed. Haar charmante dokter stelt Kimberly gerust en vertelt dat de nachtmerries alleen maar een reactie zijn op medicijnen die hij haar de avond ervoor heeft gegeven. Maar de angstdromen houden aan en blijken gruwelijke herinneringen te zijn. Als ze een bewijs vindt dat de dokter haar heeft verkracht, is ze is de wanhoop nabij. Niemand in het dorpje gelooft de beschuldigen van Kimberly aan het adres van de alom gerespecteerde dokter. Totdat een DNA-test de gruwelijke waarheid aan het licht brengt. De gemeenschap is voorgoed veranderd. I Accuse is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Specificaties DVD:
Regie: John Ketcham
Cast: Estella Warren (Planet of the Apes), John Hannah (the Mummy)
Genre: Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 5 juli 2005
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0SCORCHER
Mankind faces Earth's final days...

Synopsis:
Op drie verschillende plekken in de wereld eindigt een ondergrondse test met nucleaire bommen in een ramp. Door de explosie verandert het zwaartepunt van de aarde, waardoor deze naar de zon toe beweegt en de hitte stijgt tot ondraaglijke hoogte. Wetenschappers Matthew Sallin en zijn dochter Julie McGrath proberen met hulp van kolonel Ryan Beckett het evenwicht te herstellen door op twee plaatsen in Los Angeles een thermonucleaire bom tot ontploffing te brengen. Dan wordt Beckett's dochter gekidnapt door een gek die het einde van de wereld juist verwelkomt en Sallin, Beckett en McGrath tegen elke prijs wil stoppen...

Specificaties DVD:
Regie: James Seale
Cast: Mark Dacascos (Crying Freeman), John Rhys-Davies (Lord Of The Rings), Rutger Hauer
Genre: Actie-Thriller
Speelduur: 90 minuten
Releasedatum: 5 juli 2005
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeld: 16:9 (1.78:1) widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 unwrapped + 2.0COMEDY BOX
- CROCODILE DUNDEE: LOS ANGELES
- SWEET AND LOWDOWN
- 2001, A SPACE TRAVESTY
- THE HOLLYWOOD SIGN


Synopsis:
Crocodile Dundee: Los Angeles

Mick 'Crocodile' Dundee (Paul Hogan) heeft de reputatie de beroemdste krokodillenjager van Australië te zijn. Wanneer echter zijn grote liefde Sue Charlton (Linda Kozlowski) op uitnodiging van haar vader naar Amerika terugkeert om tijdelijk de hoofdredactie van de krant die hij uitgeeft op zich te nemen, gaan Mick en hun achtjarige zoontje Mikey met haar mee. Ondertussen ontdekt Sue dat de voormalig eindredacteur van de krant weleens vermoord kan zijn. Samen met Mick gaat ze op onderzoek uit. Met een combinatie van zijn natuurlijke jachttalent, zijn bijna enge band met dieren en zijn nieuwe vaardigheden in misdaadbestrijding (opgepikt van het kijken naar Cops en N.Y.P.D. Blue) gaat Mick achter de criminelen aan...

Sweet And Lowdown
Deze komische film is gebaseerd op het leven van jazzgitarist Emmett Ray (Sean Penn). De legendarische Ray was een onverantwoordelijke, met geld smijtende, arrogante, onuitstaanbare dronkelap, maar ondanks alles de beste gitarist ter wereld. We volgen het leven van Ray. Zijn bizarre hobby’s als het schieten op ratten en het staren naar voorbij razende treinen. Zijn dromen over eeuwige roem en bakken met geld, zijn passie voor Blanche (Uma Thurman) en zijn vreemde obsessie voor de veel bekendere jazzgitarist Django Reinhardt. Deze bijzondere film heeft niet voor niets twee Oscarnominaties® gekregen. Een voor de beste mannelijke hoofdrol (Sean Penn) en een voor de beste vrouwelijke bijrol (Samantha Morton).

2001: A Space Travesty
Het schijnt dat de Amerikaanse president gegijzeld wordt gehouden op Vegan, een geheime basis op de maan. Zijn plaats op aarde wordt ingenomen door een kloon. Gelukkig aarzelt de US Marshall Service niet en stuurt haar beste man: Richard 'Dick' Dix (Leslie Nielsen). Al snel raakt hij betrokken in een complot waarbij alles waarin hij gelooft –maar nooit echt heeft begrepen- op losse schroeven komt te staan. Dix vertrekt samen met Cassandra Menage, een afgezante van Vegan, per Space Shuttle naar de maan om de president te redden. Na een hevig gevecht met buitenaardse wezens weten Dix en Cassandra de president naar de aarde te smokkelen, niet wetende dat de boosaardige Dr. Pratt alles in scène heeft gezet en juist deze president een kloon is! Na deze ongelofelijke blunder, terwijl de tijd wegtikt en het lot van de vrije wereld op het spel staat, probeert Dix wanhopig zijn fout goed te maken.

The Hollywood Sign
Tom Greener (Tom Berenger: D-Tox, Training Day, Cutaway) was ooit een bekende acteur. Aan zijn veelbelovende carrière is echter een eind gekomen na een verblijf in de staatsgevangenis. Bij zijn terugkeer in Hollywood probeert hij producenten geïnteresseerd te krijgen voor het scenario van zijn ex-vriendin 'The Hollywood Sign'. In de verfilming hiervan hoopt hij zelf een rol te bemachtigen. In zijn hotel loopt hij de eveneens uitgerangeerde acteur Kage Mulligan (Burt Reynolds) tegen het lijf. Later ontmoet hij de ex-acteur Floyd Benson (Rod Steiger: End of Days, Hurricane) die nu noodgedwongen als elektricien door het leven gaat. De drie mannen fantaseren over hun acteursleven en wat allemaal had kunnen zijn. Dan bedenken ze een ingenieus en gewaagd plan wat van hen de allerbeste acteerprestatie ooit vergt. Met als inzet een glorieuze comeback in Hollywood gaan ze aan de slag.

Specificaties DVD:
Cast:
Crocodile Dundee: Paul Hogan
2001: A space Odyssee: Leslie Nielsen
Sweet and Lowdown: Sean Penn, Uma Thurman
The Hollywood sign: Tom Berenger, Burt Reynolds
Genre: Komedie
Totale speelduur: 377 minuten (6 uur en 28 min.)
Releasedatum: 5 juli 2005
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeldformaten:
Crocodile Dundee: 16:9 anamorphic widescreen
2001: A Space Travesty: 16:9 (1.85:1) widescreen letterbox
Sweet And Lowdown: 16:9 (1.33:1)
The Hollywood Sign: 16:9 (2.35:1) anamorphic widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1AKTIE BOX:
- LAST PATROL
- RACE AGAINST TIME
- THE COLLECTORS
- KNOCKOUT


Synopsis:
Last Patrol

Door een zware aardbeving in Californië ontstaat een enorme binnenzee, waardoor de overlevenden in een volledig isolement terechtkomen en op zichzelf aangewezen zijn om deze hel te overleven. Vanuit het militaire depot 'Fort Edenburg' trekt een groep mariniers erop uit om hulp te bieden. Onder leiding van kapitein Nick Preston (Dolph Lundgren) wordt begonnen aan een vrijwel onmogelijke missie: het redden van de slachtoffers en het herstellen van de nasleep van de aardbeving. Zij zijn Californië’s laatste hoop en dit is hun 'Last Patrol'.

Race Against Time
2002. Het Amerikaanse Hooggerechtshof legaliseert zelfmoord, want: "Als we het recht op leven hebben, moeten we ook het recht hebben om te sterven." 2018. Jim Gabriel (Eric Roberts) ondervindt de levensgevaarlijke consequenties van deze wet. In een uiterste poging om de medische behandeling van zijn stervende zoontje te bekostigen, verkoopt hij zijn lichaam aan de machtige organisatie Lifecorps. Dan sterft zijn zoon en Jim wil tegen de wil van Lifecorps de afspraak afzeggen. Vanaf dan hebben de beroepsmoordenaar Burke (Cary Elwes) en zijn collega’s het op zijn leven gemunt. De enige wijze waarop Jim kan overleven, is door zijn tegenstanders te slim af te zijn en ze één voor één uit te schakelen...

The Collectors
Maffiabaas Dina Grantelli stuurt de huurmoordenaars Ray en A.K. (Casper van Dien) naar New York met de opdracht om een flinke som geld op te halen óf bij weigering van de schuldenaar, deze om zeep te helpen. A.K., de jongste, begint te twijfelen aan zijn baan, terwijl Ray de situatie met relativerende humor benadert. Ondertussen wordt het tweetal op de hielen gezeten door de politie en een maffia-informant. Als ze New York levend willen verlaten, zullen ze hun meningsverschillen moeten overwinnen.

Knockout
In een achterbuurt in Los Angeles drukt een stervende moeder haar negenjarige dochtertje op het hart dat ze nooit haar idealen op moet geven. Vijftien jaar later heeft Belle (Maria Conchita Alonso) een droom waar ze zich aan vastklampt: net als haar vader wil ze bokskampioen worden. Maar om het te maken in het koude en wrede bokswereldje gedomineerd door mannen, heeft ze veel lef en volharding nodig.

Specificaties DVD:
Cast:
Last Patrol: Dolph Lundgren
Race Against Time: Eric Roberts, Cary Elwes
The Collectors: Rick Fox, Casper van Dien
Knockout: Maria Alonso, Tony Burton
Genre: Actie
Totale speelduur: 371 minuten (6 uur en 18 min.)
Releasedatum: 5 juli 2005
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Regio: 2 (PAL)
Beeldformaten / Geluid:
Last Patrol: 16:9 (1.33:1) Dolby Digital 5.1 en 2.0
Race Against Time: 16:9 (1.33:1) Dolby Digital 5.1 en 2.0
The Collectors: 16:9 (1.33:1) 2.0 stereo
Knockout: 16:9 (1.33:1) 2.0 stereo

UIT HET ARCHIEF