:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Video Film/Express >> PERSBERICHT: 06/05 EN ENKELE ANDERE ACQUISITIES
PERSBERICHT: 06/05 EN ENKELE ANDERE ACQUISITIES
Bron: Video Film/Express - Datum: 2005-06-05 - Geplaatst door: Werner
06/05
Video/Film Express heeft de spraakmakende, laatste film van Theo van Gogh in twee uitvoeringen uitgebracht op DVD.

Na een opvallende première op internet en de daarop volgende bioscooproulatie is er nu de DVD van de laatste film van Theo van Gogh. Een film die van de weeromstuit niet alleeen een ode is geworden aan Pim Fortuyn, maar ook aan Van Gogh zelf. Een spannende thriller vol politieke intriges en met een cynisch liefdesverhaal. Een film ook met uitstekend acteerwerk van o.a. Tara Elders, Thijs Römer, Georgina Verbaan en Johnny de Mol, met fraai -digitaal- camerawerk van Thomas Kist en niet ninder fraaie muzikale ondersteuning van de hand van Van Goghs vaste componist Rainer Hensel.

Er zijn twee versies op DVD. De 1-disc versie bevat alleen de film, de 2DVD Special edition bevat een overvloed aan uiterst boeiende extra's: de making of met bijbehorende videodagboeken, een verslag van de première, deleted scenes met audiocommentaar van producent Gijs van de Westelaken en Merel Notten (montage), een ode aan Van Gogh, twee interviews van Van Gogh met Fortuyn, interviews met Thijs Römer en Tara Elders én een fotoalbum en een aantal easter eggs.

Speelduur: 117 minuten
Geluid: Dolby Digital 2.0 en 5.1OCEAN OASIS

Ocean Oasis is een IMAX-film over de Mexicaanse zee van Cortès en de woestijn van Baja California. Twee sterk van elkaar verschillende gebieden die toch met elkaar verbonden zijn. Fascinerende beelden van migrerende walvissen en op het scherpst van de snede strijdende zeeleeuwen worden afgewisseld met imposante beelden vanuit de lucht van besneeuwde bergtoppen, uitgestrekte zandvlaktes, hypnotiserende oases en mysterieuze mangroves.

Speelduur: 75 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1, DTSVIDEO/FILM EXPRESS VERWERFT RECHTEN TV-SERIE CATWEAZLE

Na onderhandelingen met Granada Television heeft Video/Film Express de DVD-rechten verworven van de legendarische televisieserie Catweazle. Op 27 september komt seizoen 1 (13 afleveringen) uit in een luxe uitgevoerde 3DVD-box. Het tweede en laatste seizoen, ook 13 afleveringen, verschijnt in eenzelfde luxe uitvoering op 25 oktober.
Het verhaal gaat over een middeleeuwse tovenaar, Catweazle, die -op de vlucht voor Normandische soldaten- in een sloot springt en vervolgens in de twintigste eeuw boven water komt. De schichtige tovenaar kijkt z'n ogen uit en reageert op moderniteiten als elektriciteit en telefoon op een wijze die sterk op de lachspieren werkt. De zaken worden alleen nog maar komischer als hij telkens weer tevergeefs een beroep doet op z'n oude toverspreuken.

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron