:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Bridge Entertainment >> PERSBERICHT: DE COLLEGA'S
PERSBERICHT: DE COLLEGA'S
Bron: Bridge Entertainment - Datum: 2005-06-01 - Geplaatst door: Werner
DE COLLEGA'S
Het eerste seizoen van De Collega's verkrijgbaar in een handige DVD-verzamelbox vanaf 31 mei 2005!

Wat Schipper Naast Mathilde was voor de jaren '50, Wij Heren van Zichem voor de jaren '60, dat was De Collega's voor de jaren '70.

Een ministerie in Brussel en een tiental collega's die er elke dag op stereotiepe bureaucratische wijze hun brood komen verdienen: dit banale en tegelijk unieke gegeven leverde in de late jaren '70 genoeg stof voor 37 afleveringen televisiegeschiedenis. De naïeve klasseerder Jomme Dockx (Manu Verreth), de brave carrièremaker Philemon Persez (René Verreth), de min of meer gedistingeerde secretaresse Mireille Puis (Nel Rosiers), de socialistische opsteller en opschepper Jean De Pesser (Jaak Van Assche), de salonanarchist Gilbert Van Hie (Tuur De Weert), de wereldvreemde en niet ge-oute homo Bonaventure Verastenoven (Mandus De Vos), de brutale maar gevoelige typiste Betty Bossez (Tessy Moerenhout), de francofone en zwartgallige gangwachter Hilaire Baconfoy (Jacky Morel), de directeur-bullebak Paul Tienpondt (Bob Van der Veken) en last but not least de koffiedame madame Arabelle (Jo Crab): ze zijn stuk voor stuk archetypen geworden in het collectieve televisiegeheugen van Vlaanderen.

De eerste aflevering van de klassieke kantoorcomedy werd uitgezonden op 9 september 1978, de laatste op 21 februari 1981. De serie haalde wekelijks anderhalf tot 2 miljoen kijkers en wordt algemeen beschouwd als één van de topsitcoms uit de Vlaamse televisiegeschiedenis. Ondanks de karikaturale typering van de kleurrijke personages werd de serie indertijd vooral geloofd voor haar herkenbaarheid. De alledaagse kantoorsituaties leidden door samenloop van omstandigheden, misverstanden, intriges, manipulaties en malversaties tot hilarische en soms tragikomische confrontaties tussen de verschillende karakters.

Het eerste seizoen van De Collega's bundelt 12 afleveringen op 3 DVD-schijfjes in een mooie DVD-verzamelbox.

DVD 1: afleveringen Met Pensioen, De Hoed, De Valies en De Stoel
DVD 2: afleveringen Het Huurhuis, De Brief, De Zoon en De Ideeënbus
DVD 3: afleveringen De Liefde, De Diefstal, De Stembriefjesen Het Feest

De speelduur van de De Collega's-box bedraagt ruim 570 minuten en ook deze keer werd extra bonusmateriaal verzameld, goed voor 30 minuten. De DVD-box is vanaf 31 mei verkrijgbaar in de reguliere handel.

Deze box is een nieuwe uitgave in de reeks VRT-klassiekers.


Recent nieuws van dezelfde bron