:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: ARTHOUSE TITELS APRIL 2005
PERSBERICHT: ARTHOUSE TITELS APRIL 2005
Bron: Total Film - Datum: 2005-03-26 - Geplaatst door: Werner
Op 19 april brengt Total Film Home Entertainment 4 nieuwe Arthouse titels uit: Shower van Zhang Yang, Kadosh van Amos Gita, Inheritance van Per Fly en Home Sour Home van Dan Ying.

SHOWER
Een film van Zhang Yang

De openingsbeelden van Shower tonen een wonderlijke fantasie: een high-tech, volautomatische douchecel, gemodelleerd naar een autowasserette. Deze futuristische wereld maakt snel plaats voor die van het traditionele badhuis; een eeuwenoude traditie met een volstrekt eigen cultuur, regels en opvattingen. Maar dit oude badhuis ooit een maatschappelijke noodzaak bedient nu alleen nog een aantal gepensioneerde mannen en lijkt geen bestaansrecht meer te hebben. Shower vertelt het verhaal van een man en zijn twee zoons. De oudste zoon heeft het ouderlijk huis verlaten en is naar Shenzhen gegaan - een gebied dat economisch in de lift zit - om daar zijn geluk te beproeven. De vader, eigenaar van het traditionele badhuis, is zijn hele leven in Beijing gebleven om voor zijn geestelijk gehandicapte zoon te zorgen. Als de oudste zoon terug keert naar zijn geboorteplek ontdekt hij de magie van het badhuis en de belangrijke plaats die het inneemt binnen de gemeenschap.

Regie: Zhang Yang
Scenario: Zhang Yang, Liu Fen Dou, Huo Xin, Diao Yi Nan, Cai Xiang Jun
Productie: Peter Loehr
Met: Zhu Xu, Pu Cun Xin, Jiang Wu, He Zheng, Zhang Jin Hao, Lao Lin, Lao Wu
Herkomst: China 1999
Beeld: Kleur
Speelduur: 92 minuten
Geluid: Chinees gesproken
Nederlands ondertiteld

Extra's:
trailer
interviews met cast en crewKADOSH
Een film van Amos Gita

Meir en Rivka zijn tien jaar getrouwd en wonen in de ultraorthodoxe Joodse wijk van Jeruzalem. Hun huwelijk blijft kinderloos. Vrouwen hebben in deze gemeenschap weinig in te brengen. De wil van de rabbi is wet en hij beslist dat Meir zich moet laten scheiden en de vruchtbare Haya moet huwen. De liefde tussen Meir en Rivka is nog steeds groot, maar niet opgewassen tegen de religieuze wetten. Rivka vertrekt en zinkt weg in een leven van stilte en eenzaamheid. Totaal anders is de reactie van Rivka's zus Malka. Zij is voorbestemd om de assistent van de rabbi te trouwen, maar is verliefd op een muzikant die door de gemeenschap is verstoten. In tegenstelling tot Rivka besluit ze zich te verzetten tegen de opgelegde regels...

Regie: Amos Gita
Scenario: Amos Gita, Eliette Abecassis & Jacky Cukier
Productie: Michel Propper & Amos Gita
Met: Yal Abecassis, Yoram Hattab, Meital Barda, Uri Ran Klauzner
Herkomst: Frankrijk / Isral 1999
Beeld: Kleur
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Hebreeuws gesproken
Nederlands ondertiteldINHERITANCE
Een film van Per Fly

"Dogma Dallas". De Borch-Mller Staalfabriek is de grootste staalproducent van Denemarken. De oudste zoon Christoffer heeft de familiezaak echter verlaten. Hij is eigenaar van een restaurant in Stockholm waar hij gelukkig getrouwd is met Maria, een Zweedse actrice. Als zijn vader zelfmoord pleegt, staat zijn moeder erop dat hij terugkeert naar het familiebedrijf. Met tegenzin neemt hij de leiding over. Dit tot grote verrassing van Maria en zijn zwager, die verwacht had zelf de leiding te krijgen. Christoffer wordt gedwongen drastische maatregelen te nemen om het bedrijf te laten overleven. Conflicten met de familie en zijn eigen vrouw zijn het gevolg. Hij slaagt er dan wel in het bedrijf te redden, maar dat gaat ten koste van zijn persoonlijk leven. De erfenis komt met een prijskaartje.

Regie: Per Fly
Scenario: Per Fly, Kim Leona, Mogens Rukov & Dorte Hgh
Productie: Ib Tardini
Met: Ulrich Thomsen, Lisa Werlinder, Ulf Pigaard, Ghita Nrby, Karina Skands
Herkomst: Denemarken 2003
Beeld: Kleur
Speelduur: 110 minuten
Geluid: Deens/Zweeds/Frans gesproken
Nederlands ondertiteldHOME SOUR HOME
Een film van Dan Ying

Home Sour Home speelt zich af in een doorsnee Zweedse voorstad. Een moeder en haar 13-jarige zoon leven in voortdurende angst voor de agressieve, werkloze vader die totale controle over zijn gezin verlangt. De film is een schokkende confrontatie met de realiteit van een schijnbaar alledaags gezin. Is ontsnappen mogelijk? Is de hoop op verbetering reel? Op een dag gebeurt er iets waardoor hun leven voor altijd zal veranderen en deze vragen beantwoord lijken. Maar schijn bedriegt. Deze uitzonderlijke film is niet alleen een drama over huiselijk geweld, maar ook een beklemmende thriller waarin de nodige zwarte humor niet ontbreekt.

Regie en scenario: Dan Ying
Productie: Joakim Hansson
Met: Michael Nyqvist, Kristina Trnqvist, Anastasios Soulis, Alexandra Rapaport
Herkomst: Zweden 2001
Beeld: Kleur
Speelduur: 96 minuten
Geluid: Zweeds gesproken
Nederlands ondertiteld