:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Columbia Tristar >> PERSBERICHT: RELEASES MAART 2005
PERSBERICHT: RELEASES MAART 2005
Bron: Columbia Tristar - Datum: 2005-02-09 - Geplaatst door: Werner
LAWRENCE OF ARABIA
Release koopdvd: 10 maart 2005

De klassieker der klassiekers: Lawrence of Arabia, een onvergetelijk epos dat in 1962 niet minder dan 7 Oscars in de wacht sleepte! Met Peter 0’Toole, Anthony Quinn, Omar Sharif en Alec Guinness.

Columbia TriStar Home Entertainment startte vanaf september met het "Columbia Classics Collection"-label. Op regelmatige basis worden echte klassiekers onder dit label uitgebracht. De DVD’s die onder dit label uitkomen, zijn zeer luxe verpakt en bevatten fotosets, dikkere booklets met productie aantekeningen en zeldzame filmcells. De vierde klassieker Lawrence of Arabia is vanaf 10 maart verkrijgbaar.

Synopsis
Het DVD-evenement van de maand maart is ongetwijfeld de release van de klassieker en 7-voudig Oscarwinnende Lawrence of Arabia (1962) in de Classics Collectie van Columbia TriStar Home Entertainment. Dit waargebeurde epos van een jonge Engelse luitenant die zich ontpopt tot een geheimzinnig avonturier die de zijde kiest van het Arabische leger onder leiding van Prins Feisal, werd door David Lean magistraal verfilmd met onvergetelijke rollen voor Peter O'Toole, Anthony Quinn en Omar Sharif, tegen de indrukwekkende landschappen van Wadi Rum (Jordanië). Het restauratieteam van Sony bespaarde eens te meer kosten noch moeite om deze film digitaal in onze huiskamer te krijgen. Het zal een unieke ervaring zijn voor elke ware cinefiel om van deze prent thuis op breedbeeld te kunnen genieten. Een "Classic" met niet minder dan 217 min. kijkplezier verdeeld over 2 schijfjes met als extra een documentaire van meer dan 1 uur over de making of, de New York première, commentaar van Steven Spielberg, de kamelen uit de cast, foto’s, DVD-rom en landkaarten.

Regisseur: David Lean (Doctor Zhivago, A Passage to India, Ryan’s Daughter, The Bridge on the River Kwai)
Acteurs: Peter O'Tole (The Last Emperor, King Ralph, Father Damien, Phantoms), Anthony Quinn (The Greek Tycoon, Zorba the Greek, The Guns of Navarone, Notre Dame de Paris, Sinbad the Sailor), Omar Sharif (The 13th Warrior, Doctor Zhivago, Genghis
Khan, Ashanti
), Alec Guiness (The Bridge on the River Kwai)
Oscars: Best sound (John Cox), Best Picture (Sam Spiegel), Best Music (Maurice Jarre), Best Film Editing (Anne V. Coates), Best Director (David Lean), Best Cinematography (Freddie Young), Best Art Direction (John Box, Dario Simoni, John Stoll)
Duur: Ongev. 217 minuten

Extra op DVD:
• Documentaire "The making of Lawrence of Arabia" (62 min.)
• Originele Bioscooptrailer
• Documentaires: "Wind, Sand and Star: The Making of a Classic", "A Conversation with Steven Spielberg", "New York Premiere", "Lawrence of Arabia: marketing campaigns", "In Search of Lawrence", "The Camels are Cast", "Romance of Arabia"
• Maps – Journey with Lawrence
• DVD ROM "Archives of Arabia"
• Filmografieën van cast en crewSTARSKY & HUTCH - SEASON 3
Release koopdvd: 3 maart 2005

Wederom gedurfd, dynamisch en hilarisch!

Synopsis

Een jaren '70 revival is niet volledig zonder één van de meeste vermaarde politieduo’s van weleer: Starsky & Hutch. Vergeten zijn we dit duo anno 2005 nog lang niet. Na de verschijning van de seizoenen 1 & 2 op DVD in september 2004, is nu ook het derde seizoen van Starsky & Hutch vanaf 3 maart verkrijgbaar. Starsky & Hutch, geproduceerd door Aaron Spelling en Leonard Goldberg, was één van de meest populaire buddy-cop series van de jaren '70. De serie debuteerde in 1975 en werd tot en met 1979 uitgezonden. De populariteit van Paul Michael Glaser en David Soul was enorm midden jaren '70. Zij waren het prototype van het begrip 'stoere' jongens. Seizoen 3 kreeg positieve reacties van de critici over het baanbrekende realisme en ware drama. Het seizoen van 1977-1978 behandelt sociale thema’s op een serieuze manier terwijl het toch ook de nodige achtervolgingen, schietpartijen, geintjes en onzin van Huggy Bear bevat. Ook in dit seizoen waren er weer tal van gastoptredens: Danny DeVito, Melanie Griffith, Susanne Somers, Joan Collins en Philip Michael Thomas (Miami Vice).

Regisseur: David Horiuchi
Acteurs: David Soul (Two Cops, Tides of War), Paul Michael Glaser (Two Cops, Something’s Gotta Give)
Genre: Actie, politieserie
Duur: Ongev. 20 uurSUSPECT ZERO
Release koopdvd: 31 maart 2005, huurdvd: 22 maart 2005

Who’s next?

Synopsis
Een seriemoordenaar die onvindbaar is en werkt zonder herkenbaar patroon.. Dat is de beste omschrijving van Suspect Zero. In deze thriller jaagt een mysterieuze seriemoordenaar op andere seriemoordenaars. FBI-agent Thomas Mackelway moet deze ‘wreker’ zien op te sporen en hij vermoedt dat er meer achter de seriemoordenaar schuil gaat dan ze denken… De vage lijn tussen goed en kwaad, paranormale gaven en de originaliteit van de ene seriemoordenaar die achter andere seriemoordenaars aangaat, maken deze donkere film boeiend tot op de laatste minuut. Vanaf 31 maart is Suspect Zero te zien op DVD. Als FBI-agent Thomas Mackelway (Aaron Eckhart) uit Dallas de burgerrechten van seriemoordenaar Raymond Starkey tijdens een onorthodoxe aanhouding schendt, gaat Starkey vrijuit en wordt Mackelway naar een afgelegen bureau in Albuquerque verbannen. Tijdens z'n eerste dag daar onderzoekt Mackelway de zaak van een vermoorde seriemoordenaar. Dat is de eerste van drie schijnbaar willekeurige moorden. Tenzij er toch een verband bestaat: de laatste van de drie is de arrestant die Mackelway te slim af was, Raymond Starkey. Mackelway probeert tevergeefs de link te vinden tussen de slachtoffers die hem naar de moordenaar zal leiden. Zijn oude partner Fran Kulok (Carrie-Anne Moss) wordt op de zaak gezet om hem te assisteren en erachter te komen wat de slachtoffers met elkaar te maken hebben. De moordenaar daagt hen uit door allerlei aanwijzingen te faxen, die stuk voor stuk leiden naar een zekere Benjamin O'Ryan (Ben Kingsley). Uiteindelijk leidt het spoor naar 'Suspect Zero', een seriemoordenaar die al meer dan honderd slachtoffers heeft gemaakt.

Regisseur: E. Elias Merhige
Acteurs: Carrie-Anne Moss (Matrix, Matrix: Reloaded, Matrix: Revolutions, Memento, Chocolat, Red Planet), Aaron Eckhart (Erin Brockovich, The Core, The Pledge, Paycheck, The Missing, Nurse Betty, Any Given Sunday, Molly), Ben Kingsley (Sexy Beast, Rules of Engagement, Gandhi, Bugsy, A.I.: Artificial Intelligence, Species, Schindler’s List, Sneakers)
Genre: Actie, thriller

Extra op DVD:
• Bioscooptrailer
• Promotietrailers: And Justice For All, Absence of Malice, Devil in a Blue Dress
• Commentaar van de regisseur tijdens de film
• Filmografieën van cast en crewTHE FOG OF WAR
Release koopdvd: 10 maart 2005

The Fog of War van Errol Morris kreeg de Oscar voor de Beste documentaire in 2004. Een krachtig interview van Robert McNamara, Defensieminister tijdens de Vietnamoorlog, de meest controversiële periode uit de Amerikaanse geschiedenis. Het relaas van een man met macht over leven en dood

Synopsis
Regisseur Errol Morris, vooral gekend van The Thin Blue Line, heeft gedurende meer dan twintig uur voormalig Amerikaans Defensieminister Robert McNamara geïnterviewd. Deze 87-jarige staatsman heeft tijdens zijn unieke carrière alle grote machtsrollen ingevuld die er in Amerika zijn. Dit in een periode die bijzonder turbulent was tijdens het presidentsschap van Kennedy en Johnson. Het begon met de Cubacrisis en een dreigende atoomoorlog, om daarna over te gaan in de Vietnamoorlog, een trauma waar Amerika nog niet van bekomen is. Daarna werd hij directeur van Ford en Voorzitter van de Wereldbank. Het levensverhaal van deze complexe man is uitermate boeiend. Hij kijkt met een heldere geest gewetensvol terug op zijn veelbewogen politieke leven. Hij had een bijzonder plichtsbesef en was altijd loyaal tegenover zijn "presidenten". Maar zijn terugblik biedt geen antwoorden, wel heel wat fundamentele vragen over macht en de zin van oorlog. Door het gebruik van een bijzondere techniek, de "Interrotron", kijkt de geïnterviewde altijd rechtstreeks in de camera: dit geeft een extra dimensie aan dit historisch meesterwerk. Wat we in de ogen van McNamara zien, is nog meer beklijvend dan wat hij vertelt. De scherpe score van Philip Glass onderlijnt perfect het "thriller-gevoel" in deze aangrijpende documentaire.

Genre: Documentaire

Extra op DVD:
• 25 Verwijderde scènes
• Robert S. McNamara’s 10 lessen
• Trailer
• TV spotsTHE FORGOTTEN
Release koopdvd: 31 maart 2005; huurdvd: 29 maart 2005

Waan of werkelijkheid...?

Synopsis
Wat doe je als die vreselijke gebeurtenis, die je aan het verwerken bent, nooit "echt" gebeurd is? Met een aantal onvergetelijke schrikmomenten en een beklemmende sfeer, laat de film The Forgotten je vanaf het eerste moment niet meer los. De thriller met Julianne Moore in een indrukwekkende hoofdrol, speelt zich af in een wonderlijke grijze wereld tussen waan en werkelijkheid. Een wereld waarin bovennatuurlijke krachten steeds meer de boventoon gaan voeren. Vanaf 31 maart as. verschijnt The Forgotten op DVD. Extra's bestaan onder meer uit audiocommentaar van regisseur Jospeh Ruben en schrijver Gerald DiPego, verwijderde scènes en de making of.

Na het overlijden van haar negenjarige zoontje is Telly Paretta (Julianne Moore) wanhopig. Een jaar later gebeuren er steeds vaker onverklaarbare dingen om haar heen. Foto’s en videobeelden van haar zoontje blijken plots verdwenen en langzaam worden alle sporen van het bestaan van haar kind uitgewist. Als zelfs haar psychiater en haar man Jim (Anthony Edwards) beweren dat ze nooit een zoon heeft gehad, begint voor Telly een zoektocht naar de waarheid en het bewijs dat ze de waarheid spreekt. Ze ontmoet en overtuigt een lotgenoot Ash (Dominic West). Langzaam groeit Telly’s besef dat ze een geheim op het spoor is dat angstaanjagender is dan ze ooit zou vermoeden.

Regisseur: Joseph Reuben
Acteurs: Julianne Moore (Far from Heaven, Hannibal, Nine Months), Dominic West (Mona Lisa Smile, Chicago), Anthony Edwards (E.R.)
Genre: Psychologische thriller

Extra op DVD:
• Audiocommentaar van regisseur Joseph Reuben en schrijver Gerald Di Pego
• Verwijderde scènes
• Making of – op de set
• Documentaire: "Remembering The Forgotten"
• Trailers: The Forgotten, Frankenfish, Hellboy, Layer Cake en Secret WindowSTEPHEN KING COLLECTIE
Release koopdvd: 3 maart 2005

Op het puntje van je stoel...

Synopsis
Vier onvergetelijke boekverfilmingen van Stephen King; Sleepwalkers, Christine, Apt Pupil en Stand by Me, in één DVD-box. Unieke titels die niet onder één genre zijn te scharen maar allen onvergetelijk zijn en je vanaf het eerste moment niet meer loslaten.

STAND BY ME: in 1986 verscheen deze avonturenfilm onder regie van Rob Reiner, gebaseerd op een kort verhaal van Stephen King, The Body, gesitueerd in de jaren ‘50. Vier tienerjongens gaan op zoek naar het lijk van een vermiste leeftijdsgenoot. Een andere groep oudere 'slechte' jongens is ook op zoek en het wordt een spannende race tegen de klok. Met Kiefer Sutherland, River Phoenix en Richard Dreyfuss.

SLEEPWALKERS uit 1992 van regisseur Mick Garris vertelt het verhaal over een hedendaags vampierenduo. Moeder en zoon verhuizen naar een klein provincieplaatsje. Ze kunnen van gedaante verwisselen en hebben de levenskracht nodig van jonge vrouwen. Zoon Charles heeft Tanya uitgekozen tot zijn nieuwste slachtoffer. Hij vraagt haar mee voor een afspraakje en nodigt haar thuis uit... Stephen King zelf verschijnt in een cameo, de cast bestaat verder onder meer uit Madchen Amick, Brian Krause, Cindy Pickett. Er is ook kleine rol weggelegd voor Ron Perlman alias Hellboy!

CHRISTINE geregisseerd door John Carpenter speelt zich eveneens af in de jaren '50. Deze spannende klassieker vertelt het verhaal van de sullige Arnie die een vreemde auto koopt (Christine) die steeds meer duivelse trekjes vertoont. Ook Arnie’s persoonlijkheid verandert mee...

APT PUPIL is een huiveringwekkende thriller uit 1998 van regisseur Bryan Singer. Renfro ontdekt dat zijn buurman Arthur Denker eigenlijk een oorlogsmisdadiger is. Door middel van chantage dwingt hij zijn buurman meer te vertellen over de oorlog. Dit resulteert in een bizarre vriendschap met schokkende gevolgen... Joshua Jackson, Ian McKellen, Brad Renfro en David Schwimmer (Friends) spelen mee.