:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Total Film >> PERSBERICHT: ARTHOUSE-TITELS DECEMBER
PERSBERICHT: ARTHOUSE-TITELS DECEMBER
Bron: Total Film - Datum: 2004-10-20 - Geplaatst door: Werner
YOSSI & JAGGER
A film by Eytan Fox

Yossi & Jagger is het portret van de relatie van twee Israëlische officieren op een afgelegen legerbasis bij de Israëlische-Libanese grens. Ze zijn verliefd en proberen hun eigen plek te vinden in een onderdrukkend en rigide systeem, dat hen dwingt een doel te verdedigen waar ze niet per definitie in geloven. Yossi – bevelhebber van de compagnie – is een introverte jongen die in de eerste plaats in het systeem wil passen. Jagger – commandant van het peloton – is een open, meer vrijgevochten jongen. Yossi is vastbesloten hun liefde geheim te houden, terwijl Jagger vindt dat Yossi samen met hem het leger moet verlaten.
Yossi & Jagger geeft een beeld van het tragische leven van de hedendaagse Israëlische jeugd. Door de kleine details van het soldatenleven te tonen, benadrukken de filmmakers de verwrongen omstandigheden waarin deze mensen moeten leven en sterven. De film vertoont een innemende groep jongeren die eigenlijk op dit moment van hun leven hoort te dansen, te studeren en lief te hebben. In plaats daarvan dwingt de verplichte militaire dienst en de gecompliceerde situatie in de regio hen de mooiste jaren van hun leven aan hun land te wijden; soldaten zijn, doden en worden gedood.

Titel: Yossi & Jagger [Yossi Vejager]
Regisseur: Eytan Fox (Israël 2002)
Met: Ohad Knoller, Yehuda Levi, Assi Cohen, Aya Koren, Hani Furstenberg
Beeld: Kleur 4:3 letterbox
Speelduur: 64 minuten
Geluid: Hebreeuws Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Releasedatum: 6 december 2004

Extra's:
• Videoclip
• TrailerORA O MAI PIÚ
A film by Lucio Pellegrini

In de 'coming of age'-film Ora O Mai Piú (nu of nooit) plaatst regisseur Lucio Pellegrini het leven van een briljante student aan een elitaire universiteit in Pisa tegenover dat van een groep anti-globalisten. In de aanloop naar de G8 in Genua worden allen gedwongen keuzes te maken.
Ora O Mai Piú begint als David wordt toegelaten op de prestigieuze universiteit van Pisa. Vier jaar lang verdiept hij zich in zijn studie. Vlak voor zijn laatste examen lijkt hij te struikelen. Hij komt in aanraking met een groep anti-globalisten op zijn universiteit. In eerste instantie doordat hij al jaren een heimelijke verliefdheid koestert voor Viola, die bij de groep hoort. Maar naarmate hij meer met de groep optrekt, raakt hij er steeds meer bij betrokken, tot hij op het punt komt waar hij moet kiezen tussen zijn studie, idealen en liefde. De spanningen lopen op als de dag van de G8 nadert. De gewelddadige confrontatie tussen de demonstranten en de politie is de geschiedenisboeken ingegaan. Het leven van de hoofdpersonen in Ora O Mai Piú zal na deze dag nooit meer hetzelfde zijn.

Titel: Ora O Mai Piú [Nu of nooit]
Regie: Lucio Pellegrini (Italië 2003)
Met: Jacopo Bonvicini, Violante Placido, Edoardo Gabbriellini, Elio Germano
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 96 minuten
Geluid: Italiaans Dolby Digital 5.1
Ondertitels: Nederlands
Releasedatum: 6 december 2004

Extra's:
• Interview met Lucio PellegriniSHARA
A film by Naomi Kawase

Shara is de geschiedenis van een familie in de oude stad Nara, gelegen in het zuiden van Japan. Op een dag, tijdens het jaarlijkse Jizo Festival in de zomer, raakt Shun Taku zijn tweelingbroer Kei kwijt. Er is geen spoor van hem te bekennen en het lijkt wel of hij in rook is opgegaan. De schok binnen het gezin is groot en maalt jaren door. Vijf jaar na de verdwijning verkeert van Kei verkeert de familie Taku nog steeds in dezelfde ontkennende fase. Ondanks het feit dat ze met hun emoties worstelen proberen ze toch de dagelijkse draad weer op te pakken. Zo is vader druk bezig met de voorbereidingen van het aankomende Jizo Festival en moeder is opnieuw zwanger. De ingetogen Shun is bezig met een levensgroot portret van zijn broer. Ondertussen wordt de band tussen hem en zijn klasgenote Yu sterker, maar beiden hebben problemen hun gevoelens te uiten. Op zekere dag ontdekt Yu het geheim van haar jeugd en komt Shun achter het lot van zijn broer. Een nieuw Jizo Festival is op komst en voor alle betrokkenen is de tijd gekomen om het verleden achter zich te laten en de toekomst met hoop tegemoet te zien.

Titel: Shara [Sharasoyu]
Regie: Naomi Kawase (Japan 2003)
Met: Kohei Fukungaga, Yuka Hyyoudo, Naomi Kawase, Katsuhisa Namase
Beeld: Kleur 16:9
Speelduur: 98 minuten
Geluid:Japans Dolby Surround 2.0
Ondertitels: Nederlands en Frans
Releasedatum: 6 december 2004

Extra's:
• Trailer