:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CASH TRUCK
CASH TRUCK (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-11-26
FILM
De meningen blijven verdeeld over Guy Ritchie. De ene vindt hem de redder van de Britse cinema, terwijl anderen dan weer denken dat hij nauwelijks weet wat een goede film inhoudt. Feit is wel dat de films van de man doorgaans goed scoren aan de kassa. Lock, Stock And Two Smoking Barrels en Snatch zijn zonder meer het beste wat hij ooit gemaakt heeft, hoewel menig filmliefhebber daar met veel plezier ook wel de over het paard getilde Sherlock Holmes-vehikels willen bijgooien. Wie kiest voor een hyperzenuwachtige aanpak die style over substance vooropstelt, heeft zonder twijfel een punt. Vorig jaar leek alles erop alsof hij met The Gentlemen terug wilde keren naar zijn roots, maar dat was blijkbaar maar voor eventjes want voor zijn laatste film koos hij voor een vlotte actiefilm die nauwelijks opvalt. Mocht de naam Guy Ritchie niet op het doosje staan, dan had je het waarschijnlijk niet eens in de mot dat hij de man achter de camera was.
De film werd allesbehalve een succes, en na Aladdin werd met Cash Truck alweer een flop toegevoegd op zijn lijstje. Het was zelfs zo erg gesteld dat men de oorspronkelijke titel van deze Amazon-film (Wrath Of Man) liet voor wat het was, en men ervoor koos om de film via homecinema een tweede leven te gunnen als Cash Truck. Zelfs de oorspronkelijke affiche werd van tafel geveegd en we zien op het Blu-rayhoesje Jason Statham met een machinegeweer in de aanslag, net zoals al zijn andere titels. Jason Statham-films verkopen altijd wel op één of andere manier.

Is de film dan zo slecht? Neen, als je het louter en alleen als een Statham-film ziet is het zelfs één van zijn betere. Ritchie ruilt deze keer zijn vertrouwde Britse omgeving in voor Los Angeles. Een zekere Hill (kortweg H genaamd en vertolkt door Statham) komt zich aanbieden bij een transportfirma die geld vervoert. H is zwijgzaam, een tikkeltje asociaal en is vooral zeer koelbloedig wat best handig is bij dit soort taken. Zijn collega's weten niet wat er aan de hand is met deze vreemde eenzaat, maar het is duidelijk dat hij deze job aanvaardt heeft met een missie in het achterhoofd.
Naar Ritchie-normen bestaat Cash Truck uit een enorm simpel verhaal, ook al vindt de Brit het opnieuw weer opportuun om te gaan spelen met de tijd en verschillende tijdsfragmenten door elkaar te laten lopen die op het einde een puzzel vormen. Typisch Ritchie dus, maar dat is ook het enige wat overblijft van zijn stijl. Voor de rest is Cash Truck niet meer dan een typische onemanshow van Statham. Een acteur die te nemen of te laten is, maar (het mag gezegd worden) uiterst geschikt is voor dit soort rollen. Het zijn woorden die we zo goed als zeker nooit zullen gebruiken voor Scott Eastwood. De man lijkt fysiek wel op zijn vader, maar daarmee is dan ook alles gezegd.

Wie kickt op oneindige schietpartijen waarbij Statham tot in het ridicule ongenaakbaar is en wilde achtervolgingen die zich in Los Angeles afspelen, kan met een gerust hart deze actiefilm aanschaffen. Meer actie dan Ritchie dus deze Cash Truck, en we weten niet eens of dat nu zo fout is!
BEELD EN GELUID
Cash Truck (of indien je wil Wrath Of Man) kwam bij ons uit via The Searchers, en dit op dvd en Blu-ray. Wij kregen van het filmhuis een blauw schijfje toegestopt en deze oogt meer dan prima, vooral wat de buitenopnames in Los Angeles betreft, en dat zijn er heel wat. De kleuren zijn traditioneel en realistisch, met een meer dan voldoende detaillering die hiermee de meerwaarde van de Blu-ray onderstreept. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 met zeer veel actiegeluiden die perfect in balans staan met de dialogen (of in het geval van Statham gemompel).

EXTRA'S
Zoals altijd bij The Searchers verschijnt ook deze Blu-ray zonder enige bonusmateriaal.

CONCLUSIE
Na The Gentlemen gooit Guy Ritchie zijn traditionele stijl overboord en opteert hij voor een straight-actiefilm met Jason Statham die een eitje te pellen heeft in het milieu van het geldtransport. Cash Truck is atypisch Ritchie en dat is een goede zaak.coverStudio: The Searchers

Regie: Guy Ritchie
Met: Jason Statham, Holt McCallany, Rocci Williams, Josh Hartnett, Scott Eastwood

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
16

Speelduur:
119 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461878489


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij