:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BUTCHER'S WIFE, THE
BUTCHER'S WIFE, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-11-10
FILM 
Een regisseur die 108 episodes van The Golden Girls gedraaid heeft of het feit dat iemand dacht dat Demi Moore er beter zou uitzien met blonde krullen. Niet dat we ook maar enige rekening houden met een buikgevoel, maar dat alleen al zijn twee gegevens die erop wijzen dat The Butcher’s Wife (die titel!) op voorhand gedoemd is om fout af te lopen. En dat deed het ook. Roger Ebert was één van de weinige critici die gecharmeerd werd door de film (wat veel over hem zegt), en ook aan de kassa liep het allesbehalve vlotjes.

Demi Moore heeft het zich achteraf eveneens beklaagd. Niet alleen door de zere voeten (ze moest bijna de hele tijd op blote voeten rondlopen waardoor de rest van de cast haar vierkant uitlachte), maar ook was de actrice zo boos op de regisseur en ontgoocheld dat ze zwoer dat het de laatste keer was dat ze alleen maar voor het geld zou werken. De film werd genomineerd voor een Golden Raspberry Award en 1992 werd dan ook het jaar waarin Demi Moore twee keer een Razzienominatie voor Slechtste Actrice kreeg. Naast The Butcher's Wife had ze er ook nog één voor Nothing But Trouble, maar uiteindelijk kreeg Sean Young die te pakken voor A Kiss Before Dying. En dat allemaal een jaar na haar superhit Ghost, maar gelukkig voor Moore kwamen er nadien nog A Few Good Men, Indecent Proposal en Disclosure aan.

Moore speelt de helderziende Marina en alles begint met een ongelooflijk belachelijke scène aan een vuurtoren op een klein eilandje in North Carolina waarbij de blondine op signalen wacht die haar de ware liefde moet brengen. Wie er ook mag opduiken wordt de ridder op het witte paard voor Marina. Plotseling uit het niets komt daar de nogal dikke Leo Lemke (George Dzundza) in een bootje aangemeerd. De man is slager van beroep (daarmee hebt u een verklaring voor de titel), en Marina is ervan overtuigd dat de man voorbestemd is om haar echtgenoot te worden. Na amper twee dagen trouwen de twee. Een gelukkig paar (ten minste voor 48 uur toch), want eens in New York begint Marina, die ondertussen in de slagerij het winkelhulpje is geworden, aan alle klanten ongevraagd hun toekomst te voorspellen. Leo schaamt zich rot, en komt er al gauw achter dat zijn buurvrouw Robyn Graves (Mary Steenburgen), die naast het zingen in het kerkkoor ook nog als nachtclubzangeres de kost verdient, zijn ware liefde is. Marina ontdekt op haar beurt dat haar buur de psychiater Dr. Alex Tremor (Jeff Daniels) wel eens haar ware liefde zou kunnen zijn.

De film is een perfect voorbeeld van wat er allemaal mis kan gaan als je (naar Hollywoodnormen toch) een sterrencast hebt, maar je het moet zien te doen met aan het roer een klungel als regisseur. De hoofdrol werd aanvankelijk voorgesteld aan Meg Ryan, maar die vond er niks aan, en dus werd Demi Moore ingeschakeld, die hier overduidelijk miscast is. Moore was nooit een fantastische actrice, en dat komt in The Butcher’s Wife maar al te duidelijk naar boven. Maar dat is iets wat voor de hele cast geldt. Mary Steenburgen, van wie we doorgaans prima acteerwerk zien, gooit zich in deze film zo te over aan stuurloze overacting dat het ridicuul dwaas wordt, en dat kan je ook gerust van Jeff Daniels zeggen, die nog maar eens de sul van dienst moet vertolken. The Butcher’s Wife is een titel die maar weinig aangehaald wordt, en eens je hem bekeken hebt weet je waarom. Absoluut te mijden rommel.

BEELD EN GELUID
The Butcher’s Wife is bij ons alleen maar op dvd uit, en dat mag wat ons betreft wel zo blijven. Deze eerder oude titel van Paramount (maar toch nog gemakkelijk te verkrijgen) haalt zijn hoge score uit het technische puntensegment. De kleuren zijn levendig en mooi, en er is niets dat op een mankement lijkt. Wel zijn de ondertitels veel te groot in beeld gebracht, maar blijkbaar ging men er in de jaren '90 ervan uit dat dvd-kopers mensen waren die bokaalglazen als een bril hadden. De Engelse geluidsband is een degelijke Dolby Digital 5.1 (de andere talen zijn in 2.0) die doet wat hij moet doen. Effecten moet je niet verwachten, wel de bij momenten irriterende rokersstem van Demi Moore.

EXTRA'S
Er staat geen enkele extra op deze release.

CONCLUSIE
The Butcher’s Wife is een compleet mislukte poging van een film die probeert om romantiek en komedie samen te gooien, maar door de onkunde en de overacting is het resultaat tenenkrommend slecht.cover
Studio: Paramount

Regie: Terry Hughes
Met: Demi Moore, Jeff Daniels, George Dzundza, Mary Steenburgen, Frances McDormand, Margaret Colin

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Romantiek

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
1991

Leeftijd:
AL

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8714865556474


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0
Tsjechisch Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Duits, Italiaans, Spaans, Zweeds, Noors, Hongaars, Grieks, Hebreeuws, Roemeens, Sloveens, IJslands, Engels CC
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij