:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MARRIED TO THE MOB
MARRIED TO THE MOB
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2003-06-01
FILM
Regisseur Jonathan Demme liet Married To The Mob los op het publiek na z'n ferm onderschatte en bekritiseerde Something Wild. Gezien de recentelijke maffiakomedies à la The Whole Nine Yards, Analyse This en The Sopranos kunnen we stellen dat Demme in 1988 zijn tijd ver vooruit was met dit grappig bedoelde maffia-epos. Na een reeks van komedies zou de regisseur het uiteindelijk over een andere boeg gooien met The Silence Of The Lambs, een stijlwijziging waarvoor we hem nog altijd dankbaar voor zijn en die hem meteen een Oscar opleverde. Married To The Mob volgt de lotgevallen van Angela DeMarco (Pfeiffer), de ongelukkige vrouw van maffiabaas Frank DeMarco (Alec Baldwin). Frank is immers het toonbeeld van de echte maffiosi en neemt het niet zo nauw met de wet en de echtelijke trouw. Op een zekere dag heeft Angela er genoeg van om te leven van Frank's witgewassen geld en besluit ze het rechte pad te bewandelen. Deze beslissing wordt makkelijker door de hulp van Tony 'The Tiger' Russo, die het blijkbaar nodig acht Frank een kopje kleiner te maken. Angela verlaat Long Island als 'treurende' weduwe en besluit in Manhattan een nieuw leven op te starten. Dat is buiten Tony gerekend die haar tot z'n maffiosi-minnares wil kronen! Ook de FBI zit haar op de hielen omdat deze ervan uitgaan dat Angela iets te maken heeft met de moord op haar man. Je hoort'em al aankomen: een symphatieke FBI-agent (Mathew Modine) probeert de ex-maffiavrouw te klissen maar wordt hopeloos verliefd op haar. Beiden moeten ze nu Angela's onschuld aantonen, voorkomen dat Tony haar opspoort en zorgen voor de happy-ending van de film.

BEELD EN GELUID
Algemeen gezien krijgt deze beeldtransfer een voldoende gezien z'n respectabele leeftijd. Alhoewel er met momenten veel grain en zelfs heel onscherpe momenten optreden blijft het geheel binnen de aanvaardbare normen. De volledige prent is relatief donker en er is weinig detail aanwezig in de schaduwen. Verder zijn de kleuren warm en komen de huidtinten levensecht over. Fans van Married To The Mob zullen met deze anamorfische widescreen hun lievelingsprent voor het eerst in dergelijke kwaliteit kunnen bewonderen. We verwachtten een doordeweekse komedie-sountrack en die kregen we dan ook. Met de fantastische muziek voorop laat deze track ons genieten van de swingende eighties-hits in combinatie met duidelijke dialogen. Daarmee is dan ook alles gezegd want de surrounds bleven muisstil alhoewel we hier en daar een opportuniteit zagen om deze aan te spreken.

EXTRA'S
Een bioscooptrailer.

CONCLUSIE
Deze Married To The Mob is een halfgeslaagde maffiakomedie die deel uitmaakt van de Big Deal-reeks van Fox wat betekent dat je deze titel voor een zacht prijsje kan aanschaffen. De hoeveelheid extra's is beschamend, maar de technische presentatie maakt, gezien de leeftijd van de film, veel goed.


cover
Studio: Fox

Regie: Jonathan Demme
Met: Dean Stockwell, Oliver Platt, Michelle Pfeiffer, Alec Baldwin, Matthew Modine, Mercedes Ruehl

Film:
6/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1988

Leeftijd:
12

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626007081


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Spaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Spaans, Portugees, Grieks, Hongaars, Engels CC, Duits, CC
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij