:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> 2ND, THE
2ND, THE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-01-08
FILM 
We weten het ondertussen al lang dat je over smaken geen discussie hoeft te voeren (hoewel), maar The 2nd is een film die alle verbeelding tart. Een vehikel waarvan de makers wellicht denken dat ze hiermee hun eigen Die Hard hebben afgeleverd, maar een film die zo slordig in elkaar zit dat je je afvraagt of er achteraf niet eens is gekeken om te kijken of alles wel goed zit. Als je ons niet gelooft, klik dan gewoon ergens op de 45e minuut waarin je zo waar een verloren stuntman op de set ziet rondstrompelen en als kers op de taart ook nog eens verbaasd in de lens kijkt.
Blijkbaar moet alles snel gebeuren voor regisseur (als we die term al mogen gebruiken) Brian Skiba want op acht jaar tijd produceerde, regisseerde en schreef hij tweeëntwintig speelfilms (jawel!) die één voor één voer werden voor de VOD-hoop. Een of ander lokaal comité (wat kan het anders zijn?) uit zijn thuisstad Arizona bezorgde hem de titel als filmmaker van het jaar en dat met titels als Christmas ForEver, The Christmas High Note, My Adventures With SantaChristmas Truce en Beverly Hills Christmas. De man heeft duidelijk iets met kerstfilms en om de saaiheid van de job te doorbreken waagt hij zich ook wel eens aan een griezelfilm, of in dit geval een actiefilm. Lekker de clichés op een hoop gooien, twee bekende namen die niet meer aan de bak geraken op de affiche gooien en klaar is de film.

En dan heb je het scenario. Blijkbaar waren er twee mannen (Eric Bromberg en Paul Taegel) nodig om deze puinhoop te schrijven. Twee oudere mannen die kunnen vechten, een jonkie met doelgerichte vuisten die de kneepjes van het vak nog moet leren (kwestie van het jonge publiek mee te hebben) en een mooi meisje. Meer moet dat niet zijn moet men gedacht hebben, en uiteraard ook nog een ongeloofwaardig omhulsel er rond.
Vic Davis (een verschrikkelijk slechte Ryan Philippe die nota bene ooit nog in de Oscar-film Crash zat) is een gewezen Delta Force-teamleider die zijn zoon Erin Walton (een nog ergere Jack Griffo, het jonkie dus) van school komt afhalen. Papa weet dat niet dat zijn zoon een oogje heeft op de dochter van een rechter van het Hooggerechtshof Erin Walton (Lexi Simonsen, en het mooie meisje dus, mocht je niet kunnen volgen). De rijkeluisdochter wordt afgehaald door een man die niet haar gebruikelijke chauffeur is. Vic heeft onmiddellijk door dat er meer aan de hand is. De chauffeur (een debiele rol van Casper Van Dien die gelukkig voor ons bijna geen woord zegt) is een zware jongen die in opdracht van de CIA-baas (jawel!) de dochter moet ontvoeren en dat om te voorkomen dat hij zijn handtekening onder een nieuwe wapenwet zet. Er is veel mogelijk in Amerika, zelfs een krankzinnige zot die zijn fans kan aanzetten om het Capitool in rep en roer te zetten, maar zo’n gezwans  geloven we (nog) niet.

Niet dat geloofwaardigheid moet in actiefilms. Per slot van rekening is pakweg True Lies met Schwarzenegger ook niet echt een verhaal waar de wenkbrauwen niet gaan van fronzen, maar doe het op zijn minst goed en dat is absoluut niet het geval in deze dwaze film. Een film die je eigenlijk fast forward kan bekijken (niet dat we dit deden, loyaal als we zijn) en na vijf minuten reeds alle trappen van onnozelheid heeft overtroffen. Om de vijf minuten wordt er iemand doodgeslagen en tussen de tenenkrommende dialogen door (de zin "Drie mannen kunnen een geheim bewaren als er twee dood zijn" wordt om de haverklap herhaald) een onnozele explosie die lijkt op een blooper uit een aflevering van The A-Team. Er zal wellicht wel iemand zijn die iets voor deze film voelt, wij zagen met The 2nd alvast de eerste kutfilm van het jaar.
BEELD EN GELUID
Het is niet alleen huilen met de pet op als we het over deze film hebben, maar ook technisch bekeken is het een zooitje. Alleen maar beschikbaar op dvd en eentje die met de ogen dicht tot stand is gekomen. Heel wat scenes hebben Los Angeles als decor en dat levert vaak visuele pareltjes op maar hier is dat niet meer dan een zwarte of gele vlek. Van enige detailscherpte is geen sprake en bij momenten ziet alles eruit als een versleten VHS-band. Ook het geluid staat volledig uit balans, veel te scherp en zonder diepte en voorzien van een afgrijselijke nu-metal (of wat daar moet voor doorgaan) soundtrack.

EXTRA'S
Gelukkig voor ons staat er geen enkele extra op deze release.

CONCLUSIE
The 2nd is een productie die zijn pijlen duidelijk mikt op een publiek voor wie een film niet meer is dan wat heen en weer schieten. Op zich kunnen we daar niks tegenin brengen, smaken verschillen nu eenmaal, maar deze actiefilm rammelt langs alle kanten en is duidelijk door een bende amateurs bedacht die denken dat het volstaat om een paar oudgedienden en mensen die niet kunnen acteren samen te troepen in één breinloos en vooral lelijk vehikel.cover
Studio: Source 1 Media

Regie: Brian Skiba
Met: Ryan Phillippe, Casper Van Dien, Jack Griffo, Lexi Simonsen, Richard Burgi

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
4/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
16

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717662583018


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij