:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DADDY AND THEM
DADDY AND THEM
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-01-21
FILM 
Billy Bob Thornton. Het is een naam die we geneigd zijn onder te brengen in de categorie van de betere acteur, maar helaas vrezen we voor hem dat hij ook wat het soort mens is dat niet vaak neen durft te zeggen (of wie weet heeft hij gewoon niet altijd zo’n goede smaak) waardoor zijn filmografie een heleboel titels bevat waarvan je je afvraagt hoe hij zich over de streep heeft laten trekken. We onthouden van hem vooral U-Turn van Oliver Stone, het misdaaddrama A Simple Plan wat hem een Oscar-nominatie opleverde, zijn rol als bruut in Monster’s Ball tegenover Halle Berry, zijn briljant acteerwerk in The Man Who Wasn't There van de Coen-broertjes en natuurlijk als zuipende kerstman in Bad Santa. Hij probeerde het ook als regisseur en zelfs met succes. Het ronduit briljante Sling Blade leverde hem een Oscar op voor het Beste Scenario. Maar naast de Willie Nelson-documentaire The King Of Luck had je ook Jayne Mansfield’s Car die hier geen kat kent of het strontvervelende paardenepos All The Pretty Horses. En daartussen had je ook nog deze Daddy And Them, een film met zo wat de meest dwaze titel die we uit onze collectie konden halen. 

Grappig (ten minste voor ons toch) is dat deze film gefocust is op een stikjaloerse Laura Dern die bedrogen wordt door Billy Bob Thornton. Dat was niet alleen zo in het script, maar ook in het echte leven. Thornton en Dern stonden op dat moment op trouwen, maar Angelina Jolie kwam net op het slechte moment opdagen en Thornton koos voor la Jolie. Het huwelijk hield welgeteld drie jaar stand. Nu goed, een reisje naar het IMDB-archief leert ons dat de 65-jarige acteur ondertussen al zes keer in het huwelijksbootje is gestapt. Kwestie dat verandering van spijs doet eten.

Eigenlijk het soort droomvent voor boekjes als Dag Allemaal, behalve dan het feit dat Billy Bob daar niets moet van weten en er alles probeert aan te doen om aan de roddelmedia te ontsnappen. Wel is Billy Bob een geliefd man bij de collega’s en dat is iets wat zeer goed van pas komt als je zelf een film wil regisseren. We kunnen dan ook wel van een droomcast spreken. Zeg zelf: Laura Dern, Diane Ladd, Jamie Lee Curtis en Ben Affleck in één film anno 2001 is niet niets. En toch waren het niet alleen de critici die niets in deze film zagen, ook Miramax was zo ontgoocheld in het eindresultaat waardoor Daddy And Them maar weinig bioscopen zag en het zo goed als een straight-to-dvd release werd. De film zelf werd opgedragen aan Jim Varney die hier zijn laatste rol vertolkte. Varney werd 50, overleed aan longkanker en werd megapopulair met zijn personage Ernest P. Worrell die in talrijke films werd opgevoerd en waarvan Ernest Goes To Camp uit 1987 (destijds een megahit op Filmnet) bij ons de bekendste was.

De film werd gezien als een komedie over rednecks of om het nog wat meer oneerbiedig te maken white trash. Het soort gepeupel waar je maar weinig interessants moet van verwachten, en zo’n personage is op het lijf geschreven van Billy Bob. Claude is getrouwd met Ruby (Laura Dern) maar heel zijn familie (ook zijn schoonfamilie) vindt dat hij de verkeerde keuze heeft gemaakt en beter af was met Rubys zus (Kelly Preston). Het is dus vooral een kibbelfilm (met een titel die we uiteindelijk compleet niet begrijpen) en een paar komische situaties. RCV heeft er weliswaar alles aan gedaan om een hoes te bedenken waarbij je denkt dat het maar beter is om zo ver mogelijk van deze film weg te blijven, maar al bij al een komedie die je gerust eens kan bekijken of hem gewoon meenemen voor de welgekende 50 eurocent op de rommelmarkt, want het is geen enkel probleem om die daar te treffen.

BEELD EN GELUID
DFW en vooral RCV moeten zowat de meest bekritiseerde filmmaatschappijen op onze pagina's zijn. Terecht, een dvd is immers meer dan een vod maar om de heren en dames van het al lang ter ziele gegane RCV eens te kunnen paaien (niet dat dit moet), kunnen we zeggen dat deze transfer best te genieten is. Mooie realistische kleuren en geen storingen, of om het anders te zeggen: je hebt niet het gevoel dat er een VHS-band in je lader is terecht gekomen. De geluidsband is standaard, een Dolby Digital 5.1 en aangezien we het reeds over kibbelen hadden, weet je dat je vooral veel dialogen hoort. Wel is het jammer dat je de ondertiteling (veel te groot) niet kan uitschakelen.

EXTRA'S
Behalve de resem RCV-trailers die je op al hun releases ziet (en waar geen kat naar kijkt) is dit een bonusloze uitgave. 

CONCLUSIE
Het is geen pretje om een film die de titel Daddy And Them draagt aan te prijzen, maar toch... Wie zin heeft in een komische (bij momenten zelfs grappige) babbelfilm zoals Sideways (maar dan met rednecks) zit in goed gezelschap met deze release. cover
Studio: RCV

Regie: Billy Bob Thornton
Met: Billy Bob Thornton, Jeff Bailey, Diane Ladd, Kelly Preston, Laura Dern ,Jim Varney, Brenda Blethyn

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713045203092


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers


Andere recente releases van deze maatschappij