:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEAUTIFUL JOE
BEAUTIFUL JOE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-11-30
FILM
Laten we op het hoesje uitpakken met een foto van Sharon Stone. Laten we er ook wat dobbelstenen aan te pas komen en het publiek zal wel denken dat onze film iets als Casino van Martin Scorsese is geworden. We zijn er bijna zeker van dat dit het plan was dat de producenten hadden bedacht toen ze Beautiful Joe wilden uitbrengen. Het draaide echter helemaal anders uit en heel wat critici beschouwen dit als één van de slechtste producties (volgens sommige zelfs de allerslechtste) waar Sharon Stone ooit in te zien was. En hoewel we volmondig fan zijn van de blondine wil dat toch ook wat zeggen. En om maar meteen met de deur in huis te vallen, Beautiful Joe is het soort film dat je in feite nooit wil zien, en daar kan zelfs het snoetje van Stone niets aan veranderen. Sharon Stone die zelf besefte dat ze in een vehikel van jewelste was terechtgekomen trok er zich niet al te veel van aan, want met het hartinfarct van haar toenmalige echtgenoot (Phil Bronstein) had ze andere kopzorgen.

Het is moeilijk om te achterhalen wat de makers met deze film nu precies wilden. Het speelt zich weliswaar af in de misdaadwereld maar de boosdoeners zijn zo cartoonesk dat het gênant belachelijk wordt. Veel spanning hangt er ook al niet in de lucht. Een romantische komedie komt wellicht het meest in de buurt, maar lachen doe je niet en met deze troep kom je ook best niet opdagen bij Valentijnsdag. Kortom het is niets. En voor de acteerprestaties moet je het ook al niet doen. Sharon Stone die in iedere scene een nieuwe pruik opzet doet het wel niet slecht, maar uiteindelijk doet ze niet meer dan wat rond paraderen, zichzelf spelen en een heel kleine schaduw tonen van haar wel bekende rollen. Een bitcherige vamp dus.

Het verhaal draait rond ene Joe. Een stoere Ierse bink met een gouden hart die verschrikkelijk gespeeld wordt door Billy Connolly (een Schotse stand-up-comedian die je misschien wel kent van kleine rolletjes in Indecent Proposal of The Hobbit: The Battle Of The Five Armies). Die Joe is een bloemist die voor het ongeluk geboren is. Geef toe, als je vrouw je verlaat op de dag dat de dokter je vertelt dat je een hersentumor hebt, dan is er wel een reden om een potje extra te janken. Joe trekt er zich echter niet al te veel van aan en besluit om nog eens goed te gaan leven. Bijvoorbeeld door op de paarden te gaan wedden en nog te gaan winnen ook. Het is daar dat hij Hush (Sharon Stone) ontmoet, een stripster die aan een bende misdadigers een heleboel geld schuldig is

U hoeft geen gediplomeerd scenarist zijn om de rest te raden.Een film die je, als hij ten minste nog op stock is, met het grootste gemak voor 1 euro naar huis mee kan nemen. Verstandige mensen laten hem maar beter in de rekken staan, tenzij u alles van Sharon Stone in uw kast wil. En dat is dan weer iets wat we wel kunnen begrijpen.

BEELD EN GELUID
Het is niet alleen erg gesteld met de film, ook de transfer zelf is een zooitje. Een product van DFW met de verkeerde aspect ratio waardoor de paarden eruit zien als gemuteerde ezels en de kont van Sharon Stone wel drie keer zo groot lijkt. Kan nooit de bedoeling zijn, denken we dan. Bovendien kan je de storende, reusachtige ondertiteling (blijkbaar eerder voor blinden) niet uitzetten. Het geluid is zonder enige gelaagdheid en is bovendien gezegend met een soundtrack vol aftandse en amateuristische knuffelrock.

EXTRA'S
Er staan godzijdank geen extra’s op deze disk.

CONCLUSIE
De enige reden waarom je deze draak van een film in je winkelmandje kan gooien is Sharon Stone, ook al is ze hier volop op automatische (saaie) piloot en staat Beautiful Joe met stip onderaan haar filmlijstje. cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Stephen Metcalfe
Met: Sharon Stone, Billy Connolly, Gil Bellows, Jurnee Smollett-Bell, Dillon Moen

Film:
2,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
12

Speelduur:
94 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664021828


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij