:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HIGH CRIMES
HIGH CRIMES
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-05-02
FILM
Claire Kubik (Ashley Judd), een sexy en succesvolle advocate, lijkt alles voor elkaar te hebben. Een liefdevolle man, waarmee ze dolgraag een kind zou hebben, en daarbovenop staat ze aan de vooravond om partner te worden van een gerenommeerd advocatenkantoor. Dit alles wordt halsoverkop overhoop gehaald wanneer Tom (Jim Caviezel), haar man, hardhandig door de FBI wordt ingerekend. Claire krijgt even later te horen dat Tom eigenlijk Ron Chapman heet en dat deze verdacht wordt van de moord op negen mensen. Maar Tom/Ron houdt rotsvast vol dat hij onschuldig is en dat hij er door zijn oversten werd ingeluisd. Voor zijn rechtszaak krijgt hij als verdediging de onervaren luitenant Embry (Adam Scott) toegewezen, maar Claire neemt dan het besluit om mee haar man te verdedigen. Hierbij roept ze de hulp in van Charlie Grimes (Morgan Freeman), een gewezen dronkelap die bekend staat als een expert op gebied van militair strafrecht. Hoe dichter Claire en Charlie bij de waarheid komen, hoe meer tegenwind ze te verduren krijgen. Claire beseft al snel dat ze zich in een gevaarlijke wespennest heeft begeven…

High Crimes is een redelijk teleurstellende thriller van regisseur Carl Franklin (One False Move, Devil in a Blue Dress) en is gebaseerd op een boek van schrijver Joseph “Joe” Finder. Spijtig genoeg bevat de film nogal wat clichés van het genre (de rechtbankthriller) en zo heb je meer dan eens het gevoel dat je het al eens eerder hebt gezien, maar dan beter. Komt daarbij dat de nochtans sterke actrice Ashley Judd (Double Jeopardy, Someone Like You) wat op automatische piloot lijkt te spelen. Gelukkig bevat de film toch een lichtpunt in de vorm van de altijd goede Morgan Freeman (The Sum Of All Fears, Seven). Zijn karakter Charlie Grimes brengt wat geslaagde humor in de film. High Crimes maakte nu niet bepaald brokken in de bioscopen. Zo bracht de 67 miljoen $ kostende productie wereldwijd maar 61 miljoen $ op. Wat ons betreft een leuke huurtip, maar niet meer dan dat.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 beeld ziet er scherp uit, met een goed contrast. De kleuren zijn helder en ogen natuurlijk. De gebruikte print ziet er proper uit en is vrij van vuil en beschadigingen. Digitale compressiefouten hebben we niet direct kunnen opmerken. Wel hebben we een enkele keer wat minimale filmgrain en wat edge-enhancement bemerkt, maar nergens iets dramatisch. High Crimes is nu niet echt een film die overloopt van de spectaculaire geluidseffecten. De dialogen klinken helder en natuurlijk. Geluidsfouten of ruis hebben we niet kunnen waarnemen. Bij de weinige actiemomenten is er de nodige ondersteuning. Een goede beeld- en geluidskwaliteit.

EXTRA’S
We beginnen met een redelijk informatieve commentaartrack ingesproken door regisseur Carl Franklin. De man weet de nodige weetjes en informatie over de film naar de luisteraar over te brengen. Soms is er wel eens een stilte. Vervolgens hebben we een zestal featurettes die elk een bepaald aspect van de film belichten.

A Military Mystery: auteur Joe Finder vertelt dolenthousiast over de verschillen tussen zijn boek en de film.

FBI Takedown Union Square: we krijgen te zien hoe de FBI-scène opgenomen is.

A Different Kind Of Justice: Alice Cate, een advocate en specialiste in militaire rechtszaken, legt de verschillen tussen civiel en militair recht.

Liar Liar: How To Beat A Polygraph: via FBI-assistente Sue Dougette komen we meer te weten over de leugendetector (de Polygraaf)

Together Again: een featurette waarin iedereen blij is dat hij/zij met hoofdrolspelers Ashley Judd en Morgan Freeman konden samenwerken.

Car Crash: we krijgen tijdens een blikje achter de schermen te zien hoe de autocrash verwezenlijkt werd.

Een redelijk pakketje features, maar waar is de bioscooptrailer? Dat is het enige wat ontbreekt en deze is nochtans aanwezig op de regio 1-versie van High Crimes.

CONCLUSIE
High Crimes is een middelmatige rechtbankthriller met in de voornaamste hoofdrollen Ashley Judd en Morgan Freeman. De film kreeg van Fox een degelijke DVD-behandeling, met een goede beeld- en geluidskwaliteit. Ook is er een redelijke lijst extra’s aanwezig.


cover
Studio: Fox

Regie: Carl Franklin
Met: Ashley Judd, Morgan Freeman, Jim Caviezel, Amanda Peet, Adam Scott, Bruce Davison, Michael Gaston, Tom Bower, Juan Carlos Hernández

Film:
6/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626013297


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Grieks
Extra's:
• Audiocommentaar
• A Military Mystery
• FBI Takedown Union Square
• A Different Kind Of Justice
• Liar Liar: How To Beat A Polygraph
• Together Again
• Car Crash

Andere recente releases van deze maatschappij