:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLING RING, THE
BLING RING, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-07-18
FILM
Fans die opkijken naar hun idolen en hun levenswijze op allerlei manieren proberen te imiteren. Het is iets van alle tijden en één van de steunpilaren van meer dan 100 jaar Hollywood. Tinseltown is immers niet meer dan een droom die men probeert te verkopen, een grote luchtbel waar het fijn is om te vertoeven, maar eens ze uiteenspat is het niet meer dan het grote niets. De komst (en vooral de macht) van de sociale media heeft dit beeld de afgelopen jaren alleen maar versterkt, getuige de vele nobodies die uitgroeien tot sterren, en dus voor velen voorbeelden.

Sofia Coppola rond wie het sinds The Beguiled toch zeer stil is geworden (haar nieuwste On The Rocks zou normaal dit jaar verschijnen) is samen met Harmony Korine en Gregg Araki één van de interessante Hollywood-cineasten van dit momenten, en de geknipte persoon om het verhaal van de dievenbende The Bling Ring op pellicule vast te leggen.

Het verhaal doet wel de ronde dat de jonge kornuiten zelf niet al te opgezet zijn met hoe ze door Coppola zijn afgeschilderd, maar dat belet niet dat de regisseuse een verbluffend goede film heeft gemaakt over de dieven die door het (Amerikaanse) grote publiek bekend zijn geraakt door The Suspects Wore Louboutins, een artikel uit Vanity Fair. De jongeren uit The Bling Ring zijn geen losers. Je kan je wel vragen stellen bij de educatieve talenten van hun ouders, maar toch hebben ze aan niks tekort. Ze gaan naar goede scholen, hebben een volle kleerkast of rijden in auto’s rond waar de doorsnee mens alleen maar kan van likkebaarden. Maar het is duidelijk dat deze jongeren uit de suburbs van Los Angeles snakken naar aandacht, iets wat hun idolen wel in overvloed hebben.

De inbraken vonden plaats tussen 2008 en 2009, en onder de slachtoffers bevonden zich o.a. Paris Hilton (vijf keer!), Lindsay Lohan en Orlando Bloom. De informatie vergaarden ze simpelweg via de sociale media als een bepaalde actrice of acteur bijvoorbeeld voor een paar weken op locatie zat, en bij sommige feiten gaan de wenkbrauwen pijlsnel de hoogte in. Zo legde Hilton simpelweg haar sleutel onder de deurmat waarbij de dieven op de meest eenvoudige wijze vrijspel kregen. De buit werd ook niet onder stoelen of banken gestoken. Eens gejat, liepen de dieven met het gestolen waar in de schoolgangen of de disco’s te pochen. Nogmaals, over de rol van de ouders kun je je vragen stellen, maar de jongeren slaagden met brio in hun opzet. 

Zoals Sofia Coppola het wel vaker doet in haar films hekelt ze ook hier het nihilisme van deze generatie en dat zonder een oordeel te vellen. Soms zeggen beelden genoeg, weet je wel. De meeste acteurs en actrices uit deze cast zijn eerder onbekend en sluiten perfect aan bij de sterren die ze beroven (Hilton bijvoorbeeld), maar de grote revelatie in deze film uit 2013 is zonder twijfel Emma Watson die alles op alles zet om te tonen dat ze meer is dan Hermelien Griffel, en daar ook in slaagt. The Bling Ring is dan ook zo’n film die iedereen kan aanspreken, van arthouse-fan tot liefhebber van glamoreuze tienerdrama’s of hoe je het ook wil benoemen!

BEELD EN GELUID
Voor The Bling Ring gebruikte Coppola samen met cameraman Harris Savides (die tijdens de productie stierf en aan wie de film is opgedragen) en Christopher Blauvelt het Red Epic-systeem. Met dit systeem kon men het zonnige karakter van Zuid-Californië prima in de verf zetten. Dit levert heel wat spectaculaire beelden op, met oog voor nauwkeurige details. Precies wat we willen bij dit soort films. De Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-geluidsband is energiek, vooral door de flashy soundtrack die in de discotheken perfect tot leven komt.

EXTRA'S
Helaas staan er geen extra’s op deze disk.

CONCLUSIE

Op een luchtige, maar originele wijze, toont Sofia Coppola een vreemd stukje Hollywood. De film heeft een razend tempo, en met een meer dan prima Watson in de leads. 


coverStudio: A-Film

Regie: Sofia Coppola
Met: Claire Julien Leslie Mann Georgia Rock Taissa Farmiga Emma Watson Katie Chang Israel Broussard

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777947579


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij