:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MEN IN BLACK 4 - INTERNATIONAL
MEN IN BLACK 4 - INTERNATIONAL (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2020-04-12
FILM
Als kind heeft Molly Parker (Mandeiya Flory) gezien hoe haar ouders geneuralyseerd werden, terwijl ze zelf een alien op haar kamer verborg. Als volwassene (Tessa Thompson) is ze ervan overtuigd dat er een overheidsinstantie bestaat die het doen en laten van de aliens monitort, en ze bluft zichzelf als agent M in de Men In Black binnen. Het hoofd van de MIB, Agent O (Emma Thompson), is bereid haar een kans te geven, en ze wordt aangenomen als stagiare. In die hoedanigheid moet ze een reeks anomalieën in Londen gaan onderzoeken, waar ze onder commando van de snoeverige agent H (Chris Hemsworth) komt te staan. H heeft in 2016 in Parijs een grote invasie van aliens weten te voorkomen met de hulp van agent High T (Liam Neeson), het hoofd van MIB Londen. Spijtig genoeg schijnt hij zich de details daarvan niet meer te kunnen herinneren. H krijgt de opdracht bodyguard te spelen voor Vungus (Kayvan Novak), een buitenaardse prins, die prompt door twee griezelige aliens (Laurent en Larry Bourgeois) vermoord wordt. Vungus kan net voor zijn laatste doodsrochel nog een onooglijk kleine steen aan M overhandigen, die kennelijk een superwapen is tegen de Hive, een buitenaardse entiteit die de identiteit van hun slachtoffers overneemt.
Tommy Lee Jones noch Will Smith waren bereid om na het derde deel van de Men In Black-franchise hun rol over te nemen. In feite is de enige overlevende uit de originele trilogie Emma Thompson, en dan nog in een bescheiden rol. Aan star power ontbreekt het echter niet in Men In Black International, want Chris Hemsworth én Liam Neeson werden opgetrommeld naast Westworld-actrice Tessa Thomson. Probleem is dat het scenario behoorlijk rammelt en qua zwakte zich kan meten met Men In Black II, het tot nog toe zwakste deel uit de franchise. De film bulkt wel van de coole gadgets en leuke aliens, maar je hebt voortdurend het gevoel dat je alle grappen al wel eens gezien hebt in de vorige, betere delen, en de chemie tussen Mr. Smith en Mr. Jones is compleet afwezig bij het nieuwe duo. Men In Black: International is als een auto die recent werd herspoten, waarbij geopteerd werd voor exact dezelfde kleur als voordien. Regisseur F. Gary Gray heeft weliswaar de moeite genomen om zich in het universum in te lezen en de franchise niet langer van nul op te bouwen - u moet bijvoorbeeld op voorhand weten wat een neuralyser is - maar dit maakt automatisch dat het scenario inwisselbaar is met elke vorige bijdrage aan de franchise. Daartegenover staat natuurlijk dat Men In Black niet dadelijk een franchise is waar u de hogere functies van uw brein moet aanspreken, en qua avondje entertainment kan de film er goed mee door.
BEELD EN GELUID
Sony Pictures blijft een ernstige speler op de markt waarvan de releases tot in de puntjes afgewerkt zijn, Met Men In Black: International is dat niet anders. De gelikte visuals komen zeer goed tot hun recht, en de details aan onder meer het hoofdkwartier van de geheime dienst zijn rijk aanwezig, met veel textuur. De visuele effecten zijn overigens van een prima niveau en je waant je in Men In Black: International in een tastbare wereld. De kleuren zijn spot-on, van het diepe zwart van de kostuums van de titulaire agenten over het metallisch grijs en blauw van de meeste alien-technologie die getoond wordt, tot de bonte kleuren van de diverse rassen aliens zelf. De DTS-HD MA 5.1-track stelt niet teleur: al van bij de opening credits krijgen we een brede ruimtelijke ervaring met een soundtrack die naar alle kanten swingt. Eens de film zelf begint wordt deze inspanning volgehouden, en worden de vele speciale effecten zeer gericht ondersteund, van magnetische krachtvelden tot luidruchtige buitenaardse wapens die worden afgevuurd.
EXTRA'S
De schijf bevat weliswaar wat bonusmateriaal, maar inhoudelijk is het wat aan de lichte kant. Na een ongrappige gag reel (2:13) volgen er twee documentaires "Alien Shopping Network!"Zo is Alien-cestry.com (1:20) een reclamespot waarin Frank the Pug een website aanprijst die uw (buitenaardse) stamboom natrekt, en The Neuralyzer: Like It Never Happened (1:04) plugt de meest bekende gadget van de MIB. Er zijn 9 verwijderde scènes (11:35) die niet bijster veel aan de film bijdragen. New Recruits, Classic Suits (7:04) geeft ons een overzicht van de nieuwe castleden in de franchise, Let's Do This! Inside the Action & Stunts (5:43) beschrijt het stuntwerk, en Look Right Here: Gadgets, Weapons & Rides (4:20) de rekwisieten. In Expanding the Universe of MIB" (5:57) zien we dat een deel van de film in Londen en Marrakesh geschoten is, en in Frank & Pawny's Peanut Gallery (5:36) worden enkele fragmenten uit de film toegelicht in de stijl van Mystery Science Theatre 3000; het idee is dat de film op een scherm geprojecteerd wordt, terwijl Frank en Pawny-uitsnijdingen in de rechteronderhoek naar het scherm zitten te kijken en de fragmenten voorzien van droge commentaar. Les Twins Leave it on the Floor (2:22) neemt ons mee bij de scène in de nachtclub, en In Case You've Been Neutralized: MIB Recap (3:21) vat de eerdere films uit de franchise samen in grofweg een minuut per film. In The MIB Meet the NBA (2:36) gaan agenten H en M in de professionele basketbalwereld op zoek naar aliens met onder meer ogen op de achterkant van hun hoofd. Dit laatste is een shameless plug om een paar overbetaalde sportlui exposure te geven. Dan zijn er nog cross-promotionele trailers.
CONCLUSIE
Met de vierde installatie in de Men In Black-franchise is het vet overduidelijk van de soep, maar qua hersenloos vertier zijn er slechtere keuzes. De technische kwaliteiten van de schijf liegen er niet om, het bonusmateriaal is voornamelijk filler material.

 
coverStudio: Sony Pictures HE

Regie: F. Gary Gray
Met: Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Kumail Nanjiani, Rebecca Ferguson, Rafe Spall, Laurent Bourgeois, Larry Bourgeois, Emma Thompson, Liam Neeson

Film:
7/10

Extra's:
4/10

Geluid:
10/10

Beeld:
10/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2019

Leeftijd:
12

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609634037


Beeldformaat:
2.00:1 PAL

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels audio-descriptief Dolby Digital 5.1
Frans DTS-HD MA 5.1
Frans audio-descriptief Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Vlaams, Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Arabisch, Engels CC
Extra's:
• Gag reel
• Documentaires "Alien Shopping Network!"
- "Alien-cestry.com"
- "The Neuralyzer: Like It Never Happened"
• 9 verwijderde scènes
• Documentaire "New Recruits, Classic Suits"
• Documentaire "Let's Do This! Inside the Action & Stunts"
• Documentaire "Look Right Here: Gadgets, Weapons & Rides"
• Documentaire "Expanding the Universe of MIB"
• Documentaire "Frank & Pawny's Peanut Gallery"
• Documentaire "Les Twins Leave it on the Floor"
• Documentaire "In Case You've Been Neutralized: MIB Recap"
• Documentaire "The MIB Meet the NBA"
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij