:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BACKTRACE
BACKTRACE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-06-15
FILM 
Het overkomt de allerbesten. Zich engageren voor een flutfilm en je er zich dan voor schamen. Kan gebeuren, maar het kan wel een carrière om zeep halen. Vraag maar aan Robert De Niro, ook al denken we niet dat hij het ook maar één keer zal willen toegeven. Misschien ligt het bij Sylvester Stallone anders. Na Creed zit de populariteit van Sly weer in de lift en nemen recensenten hem weer au serieux. Terecht dat wel, maar dat Stallone in alle talen zwijgt over dit vehikel zegt veel. Het mag dan ook met verve de slechte film zijn waaraan Stallone ooit heeft meegewerkt, zelfs Stop! Or My Mom Will Shoot is er een meesterwerk tegen. Don’t blame Sly, want hij is zowat het enige lichtpunt aan deze rotvervelende film. Maar een piepklein lichtje, want ook al neemt de naam van Sylvester Stallone de helft van de filmposter in beslag komt de spierbundel amper in beeld.
God weet waar men de sterren vandaan gehaald heeft die deze film moeten aanprijzen, want zo wat alle kritieken op het net raken niet ver dan een (halve) ster. Backtrace is dan ook een bloemlezing van onkunde met een regisseur aan boord die denkt dat het volstaat om een film te maken met mensen die op elkaar schieten en op het einde Stallone in te schakelen als de reddende engel die in de slotminuten gerechtigheid doet geschieden. We vertellen geen spoiler, wat had je anders van Stallone verwacht? De film zelf is een belachelijke mix van slechte actie en een heistmovie met een zo’n geforceerd plot dat je spijt hebt aan de 90 minuten die je hierin hebt gestoken. 

Het verhaal is flinterdun, kan geen seconde boeien, hangt met haken en ogen aan elkaar en is zo van de pot gerukt dat je medelijden krijgt met degene die dit heeft neergepend. De film begint met het zicht op een bende dieven die net een bank heeft overvallen. Een paar kilometers verder worden ze opgewacht door een bende die het geld voor zich opeist. Tijd voor een eerste schietpartij, en één die zo lullig geregisseerd is dat je er warempel aan denkt om gauw een vlug chips uit de keuken te halen. Maar goed, MacDonald (Matthew Modine) is de enige die het overleeft, maar hij wordt in het hoofd geraakt en verliest hierdoor zijn geheugen, en hij weet dus ook niet meer waar hij de buit heeft verstopt. Detective Sykes (Stallone) kan de kerel grijpen en laat hem opsluiten in een gevangenis. En dan gebeurt het! Een nepbewaker weet MacDonald uit de gevangenis te krijgen en samen met twee vrienden dient hij de man een spuitje toe waardoor de boef zich langzaam aan alles begint te herinneren. Moeten we nog verder gaan? We zouden bijv. kunnen zeggen dat Matthew Modine (ooit nog in Full Metal Jacket) verschrikkelijk acteert of we zouden er ook nog kunnen aan toevoegen dat het verhaal de dwaze plots niet aankan, maar laten we het daar maar bij houden, tijd is nu eenmaal schaars.
BEELD EN GELUID
Vaak zijn het de releases van de grote studio’s die bij ons de superlatieven krijgen als we het over beeld en geluid hebben. Source 1 Media is echter een uitzondering op de regel. Hun vaak goedkope uitgaven zijn zeer verzorgd, en ook deze actiefilm loopt perfect binnen de lijntjes met een meer dan behoorlijke transfer die uitblinkt in piekfijne beelden en die zeer natuurlijk ogen. Het geluid is een standaard 5.1-band waarop weliswaar niets aan te merken valt. 

EXTRA'S

Er staan geen extra’s op deze release.

CONCLUSIE
Grotere rommel dan Backtrace kan je moeilijk vinden. Zelfs wie alles van Sylvester Stallone in zijn kast wil, laat dit onding maar beter links liggen.


cover
Studio: Source 1 Media

Regie: Brian A. Miller
Met: Sylvester Stallone, Baylee Curran, Colin Egglesfield, Ryan Guzman, Matthew Modine

Film:
1/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2018

Leeftijd:
12

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717662578601


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen


Andere recente releases van deze maatschappij