:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> UNFRIENDED - DARK WEB
UNFRIENDED - DARK WEB (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-05-31
FILM 
Film. Iedereen heeft er zijn of haar mening over. Voor de ene is het de ultieme manier om via fantasiebeelden de grauwe realiteit te ontsnappen. Voor anderen moet het dan weer kunst zijn, zeg maar een inspanning. Als je het ons vraagt zijn het twee uitersten waar we best vrede mee kunnen nemen. Maar wat doe je met een onding als Unfriended: Dark Web Een film die anderhalf uur is opgebouwd rond Skype- en Facebookchats? We kid you not. 90 minuten lang volg je een cursor die (infantiele) dialogen typt. Af en toe krijg je ook iets naars te zien, gefilmd met een camcorder. En tja, wie tussen de regels kan lezen: allemaal zijn het filmpjes waarop niets te zien valt. We hopen dat het geen rage wordt. Herinner je wat voor bagger we te zien kregen toen The Blair Witch Project een fenomenaal succes bleek.
Blijkbaar is deze film van Stephen Susco die hiermee zijn debuut maakt een sequel van Unfriended uit 2014 waarin jongelui terecht komen in het donkere deel van het web waar niemand toegang toe heeft. Het wereldje van pedofielen en zieke karakters die kicken op snuffmovies. Matias O'Brien (Colin Woodell) werkt in een cybercafé. Wanneer zijn computer het begeeft, besluit hij om een laptop mee te nemen naar huis die iemand daar per abuis heeft achtergelaten. De pc blijkt de eigendom te zijn van ene Norah C. IV. Matias wist alle gegevens en probeert wat te chatten met zijn doofstomme vriendin Amaya (Stephanie Nogueras), maar hoe meer bestanden hij opent des te meer Matias in een wereld terecht komt van de snuffmovies.
De vraag is wat de meerwaarde van deze flutfilm is. Van een scenario kun je nauwelijks spreken en het verhaal is ridicuul waardeloos. Bovendien kun je evengoed anderhalf uur boven je scherm hangen en wat gaan chatten op Facebook. Het resultaat is net hetzelfde en wie weet wellicht beter. Unfriended: Dark Web is de zoveelste poging om via een goedkope manier een horrorfilm in elkaar te boksen. Griezelen doe je geen seconde, je vervelen daarentegen!

BEELD EN GELUID
We vragen ons af waarom rommel als deze Unfriended: Dark Web een blu-rayrelease krijgt, terwijl andere goede films het moeten stellen met een basic dvd. Juist omdat het verkoopt. Technisch bekeken is dit natuurlijk wel ok, maar je kan evengoed naar je pc-scherm zitten staren. Wel zijn de footage filmpjes (gewild) Youtube-kwaliteit.

EXTRA'S
Er bestaan drie eindscènes van deze puinhoop. Wie niet weet wat te doen met zijn tijd kan zich hiermee bezig houden. 

CONCLUSIE
Origineel bedacht is deze Unfriended: Dark Web wel, maar na 90 minuten ben je tureluut van de verveling die deze film met zich meebrengt. Wie gek is van Facebookchats te zien op een blu-ray kan hier misschien wel iets aan vinden. 
coverStudio: Universal

Regie: Stephen Susco
Met: Colin Woodell, Stephanie Nogueras, Betty Gabriel

Film:
0,5/10

Extra's:
3/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2018

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5053083169695


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Deens,Fins, Noors, Zweeds, Turks, Pools
Extra's:
• Alternate Endings: Who Deserves To Live?


Andere recente releases van deze maatschappij