:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TRUE BLOOD - SEIZOEN 6
TRUE BLOOD - SEIZOEN 6
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2014-06-30
SERIE
Met het wegvallen van de Vampire Authority en het tekort aan TruBlood ziet het er niet goed uit voor de vrede tussen mensen en vampiers. Louisiana gouverneur Truman Burrell helpt ook al niet mee aangezien hij gewoonweg de oorlog verklaart aan de vampiers en zowaar zelfs over het materiaal blijkt te beschikken om ze effectief te bestrijden. Gelukkig heeft Bill Compton op het einde van het vorige seizoen het bloed van oer-vampier Lillith gedronken waardoor hij nu superkrachtig is en zijn vrienden dus zou kunnen helpen in de strijd, ook al is er veel wantrouwen omtrent zijn bedoelingen.

Sookie heeft het ondertussen helemaal gehad met Bill en samen met Jason heeft ze wel iets anders aan haar hoofd: Warlow, de oudste nog levende vampier en moordenaar van hun ouders is weer opgedoken en dat belooft helemaal niets goeds.
 

De hoofdlijnen van dit zesde seizoen omtrent de oorlog tussen vampiers en mensen, en de strijd van Sookie en Jason tegen Warlow (mét een leuke tussenkomst van Rutger Hauer!) zorgen ervoor dat we weer helemaal mee zijn. Spanning, actie, emotie, … het zit weer helemaal goed op dat vlak in True Blood en de verwachtingen die het einde van seizoen 5 schepten worden dan ook (bijna) helemaal ingelost. Het jammere is wel dat de stukken rondom Sam Merlotte, Alcide, Andy Bellefleur en Terry Bellefleur nog meer naar de achtergrond gedrukt worden, compleet onafhankelijk lijken te lopen van het hoofdverhaal en als dusdanig nog meer aanvoelen als opvulling die weinig tot niets toevoegt aan wat er voor de rest gebeurt. Gelukkig zijn dit maar relatief kleine stukjes zodat de aandacht niet al teveel verslapt, maar je kan je wel afvragen waarom dit niet op een betere manier geïntegreerd wordt of gewoon in zijn geheel geschrapt.


BEELD EN GELUID
Het vorige seizoen hebben we op Blu-ray kunnen bekijken, maar zonder twijfel kunnen we van seizoen 6 zeggen dat het eveneens referentiemateriaal is op dvd. Compressiefouten zijn compleet afwezig, de kleuren zijn zoals altijd zeer levendig en perfect gealigneerd om de sfeer te benadrukken en ook het geluid is wederom schitterend met goed gebruik van de surroundspeakers voor de plaatsing van effecten en de subwoofer voor extra support bij lage tonen, terwijl dialogen te allen tijde kristalhelder zijn.

EXTRA'S
Vijf commentaartracks en samenvattingen van elke episode met wat additionele achtergrondinformatie. Allesbehalve spectaculair.

CONCLUSIE
Na enkele mindere seizoenen is True Blood weer op het niveau waar we het willen, ook al zijn er toch nog meer dan genoeg puntjes waarop je kritiek kan hebben. Het hoofdverhaal rondom Sookie en de diverse vampiers in haar leven krijgt een redelijk goed uitgewerkt einde, maar dat zorgt er wel voor dat je je afvraagt wat men in seizoen 7 gaat vertellen. De cliffhanger laat vermoeden dat de vampiersgemeenschap in stukken is opgedeeld, wat wel tot leuke actie kan leiden, maar inhoudelijk lijkt er zo op het eerste gezicht weinig meer te vertellen. Het wordt afwachten!cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Alexander Skarsgård, Anna Paquin, Chris Bauer, Ryan Kwanten, Stephen Moyer

Film:
8/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2013

Leeftijd:
16

Speelduur:
540 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5051888168912


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Fins, Frans, Noors, Pools, Portugees, Tsjechisch, Turks, Zweeds
Extra's:
• Audiocommentaar
• Inside the Episodes

Andere recente releases van deze maatschappij