:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TWO MOON JUNCTION
TWO MOON JUNCTION (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-06-18
FILM
Wellicht zullen heel wat mensen zich afvragen waarom men Two Moon Junction opnieuw op Blu-ray heeft uitgebracht. De reden is natuurlijk gedeeltelijk melancholie, maar ook hoofdrolspeelster Sherilyn Fenn die met haar rol als Audrey Horne heel wat harten van Twin Peaks-fans tilt liet slaan. Het lijstje van films en series waarin deze schone dame mocht opdraven is desalniettemin ellenlang, maar toch bedroevend als je Wild At Heart niet meerekent. Vreemd eigenlijk, want Fenn is niet alleen razend knap, maar ook een meer dan degelijke actrice.

Two Moon Junction is eigenlijk een rotslechte film en niet meer dan een onnozel voorwendsel om de hoofdrolspeelster geregeld uit de kleren te laten gaan, want daar draaide het voor regisseur Zalman King uiteindelijk om. Deze romantisch-erotische actiefilm (tja) was zijn regiedebuut en daarmee had King meteen het warm water uitgevonden. Het was immers niet nodig om een film vol peperdure special effects te stoppen, het bioscooppubliek kwam ook massaal naar de zaal om een paar borsten te zien. Zowat de hele carrière van King is een aaneenschakeling van softerotische prenten. Hij was zelfs de producer van 9 1/2 Weeks dat van Kim Basinger één van de superbabes van de jaren 80 zou maken.

Het verhaal van deze langspeelfilm is ronduit debiel. Een rijke knappe dame die op een eenvoudige arbeider verliefd wordt en daardoor heel haar familie op haar dak krijgt. Zoiets kan best in een meesterwerk ontaarden (denk maar aan All That Heavens Allows van Douglas Sirk), maar King is al lang tevreden als zijn film er als een aflevering uit Dallas uitziet, weliswaar met een grote portie bloot. Het rijke wicht is April DeLongpre (Sherilyn Fenn) die op trouwen staat met het Harvard-studentje Chad Dowling (Martin Hewitt). Maar dan komt plots de kermis in het dorp en wordt April halsoverkop verliefd op de knappe Perry (Richard Tyson). Na enkele zwoele scènes die allemaal veel te lang duren, komt Aprils grootmoeder Belle (Louise Fletcher, jawel de bitch uit One Flew Over The Cukoo’s Nest) op het toneel die de lokale sheriff Earl Hawkins (Burl Ives) vraagt om Perry over de stadsgrenzen te zetten. Wedden dat ze daar niet in slaagt?

En jawel, daarmee is eigenlijk alles over deze film gezegd. En toch, vraag mij niet waarom (alhoewel het antwoord wellicht Sherilyn Fenn is), kun je deze film moeiteloos uitkijken, ook al besef je maar al te goed dat het om troep gaat. Maar goed, het moet niet altijd arthouse zijn en dat vond ook het publiek, want zeven jaar later verscheen de sequel Return To Moon Junction (maar dan wel zonder Sherilyn Fenn). Het is trouwens leuk om sterren te spotten. Wie goed oplet ziet bijv. Kristy McNichol (het kindsterretje uit White Dog), Hervé Villechaize (de dwerg uit Fantasy Island), blueslegende Screamin’ Jay Hawkins en een piepjonge Milla Jovovich in haar allereerste rolletje. Maar natuurlijk zijn er in Two Moon Junction een heleboel andere dingen om naar te kijken!

BEELD EN GELUID
Filmliefhebbers die regelmatig een Blu-ray op een Engels label kopen weten dat ze daar moeten zijn als ze loepzuivere releases willen. Deze softerotische film die oorspronkelijk op MGM is uitgebracht, wordt in Europa door het Britse cultlabel 88 Films uitgebracht. Dat is een hele opsteker voor de fans, want voorheen was deze film bij ons alleen maar verkrijgbaar via The Movie Channel: een label dat spotgoedkope (maar afschuwelijke) releases aanbiedt. De versie die je hier vindt oogt uiterst mooi en zelfs (op de kleren na) niet een beetje gedateerd. Het geluid is ook best in orde, alhoewel je door de speakers hoofdzakelijk het gekreun van Sherilyn Fenn hoort. Maar hoor je ons daarover klagen?

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op dit schijfje.

CONCLUSIE
Liefhebbers die gek zijn van troep uit de eighties of gewoon mensen die maar niet genoeg kunnen krijgen van het goddelijke lijf van Sherilyn Fenn kunnen drie rondjes van vreugde in de huiskamer draaien, want Two Moon Junction is vanaf nu in een kraaknette versie op Blu-ray beschikbaar. En die anderen? Tja, die zullen deze vreugdekreet wellicht nooit begrijpen.coverStudio: 88 Films

Regie: Zalman King
Met: Sherilyn Fenn, Richard Tyson, Milla Jovovich, Louise Fletcher

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Soft erotiek

Versie:
U.K.

Jaar:
1988

Leeftijd:
18

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0


Ondertitels:
Engels
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij