:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KLOVN - THE MOVIE (KLOWN - THE MOVIE)
KLOVN - THE MOVIE (KLOWN - THE MOVIE)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2014-06-02
FILM
Bij het lezen van de titel denk je misschien aan onze eigen Crimi Clowns. Maar neen hoor, het enige wat ze gemeen hebben is dat ook Klown gebaseerd is op een televisieserie. Deze prent is immers het bioscoopvervolg op de sitcom Klovn (Deens voor clown) die in zijn thuisland zowat alle records breekt. Zoals dat bij alle populaire series gaat, vond men het nodig om voor een volwaardige filmversie te zorgen. En tja, het resultaat is wederom verbijsterend want de film zorgde voor een ware overrompeling aan de Deense bioscoopkassa’s. Er werden 848.500 kaartjes verkocht en nu al heeft Warner Bros. de rechten ervan opgekocht en zijn er plannen om een versie met Todd Phillips en Danny McBride te draaien.

Riep daar iemand The Hangover? Jawel, deze Deense komedie die is geregiseerd door Mikkel Nørgaard gaat inderdaad over mannen die op de lappen gaan. Het resultaat is evenwel hilarisch grappig en de Amerikanen zullen alles uit de kast mogen halen om de originele versie te evenaren, want Klown: The Movie is één van de grappigste komedies van 2013 geworden.

Frank (Frank Hvam) is een echte nietsnut die onder de sloef ligt. Hij bedoelt het wel allemaal goed, desalniettemin wordt hij steeds de pineut. Zijn echtgenote laat maar begaan, zolang hij maar luistert. Op een dag wordt vrouwlief ongewenst zwanger en stelt zich dde vraag of haar echtgenoot wel een geschikte vader is. Frank vindt van wel en om dat te bewijzen zorgt hij voor zijn twaalfjarig neefje Bo. Maar dat loopt mis af, want er loopt ook nog ene Casper (Casper Christensen) rond, een rijke windbuil die maar aan één ding denkt: meiden! Hij inviteert zijn makker op de jaarlijkse kanotocht die voor hem gewoon de Tour Of Pussy is. Wel is Frank door omstandigheden verplicht om zijn wereldvreemd neefje op de sekstocht mee te nemen.

De film is al meerdere malen omschreven als het ideale huwelijk tussen Curb Your Enthusiasm en The Hangover. Dat is zeker het geval, dus als je een aversie hebt voor foute humor (wat dat ook mag betekenen!) is Klown: The Movie een absoluut te mijden film. Cinematografisch valt er niks te rapen, maar dat is ook nooit de bedoeling van de makers geweest. Zowat iedere scène is een schot in de roos als geslaagde humor de maatstaf is en dat kan je van Boma en zijn gevolg niet bepaald zeggen.

BEELD EN GELUID
Normaal zijn we te spreken over de Arrow-releases, vooral de Blu-rays. Op deze dvd loopt het jammer genoeg af en toe mis. Gelukkig zijn er veel buitenopnames, want die ogen meer dan goed. Als de camera binnenwaarts trekt worden alle kleuren weliswaar één grijze vlek waardoor het lijkt alsof je een schijfje van 20 jaar oud in je lader hebt liggen. Het geluid is wel goed, maar niet veel lezers zullen een boodschap hebben aan grappige Deense dialogen.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze disk.

CONCLUSIE
Klown: The Movie is een hilarische komedie die bol staat met geslaagde grappen. In huis halen dus, ten minste als je te vinden bent voor lachsalvo's!cover
Studio: Arrow Films

Regie: Mikkel Nørgaard
Met: Frank Hvam, Casper Christensen, Marcuz Jess Petersen

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
U.K.

Jaar:
2010

Leeftijd:
18

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Deens Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij