:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PERSON OF INTEREST - SEIZOEN 1
PERSON OF INTEREST - SEIZOEN 1 (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-12-29
SERIE
De Amerikaanse overheid heeft een supercomputer ontwikkeld die alle digitale gegevens (tot zelfs van bewakingscamera's!) in de wereld analyseert om mogelijke terroristische aanslagen te voorspellen zodat ze voorkomen kunnen worden. "The Machine", zoals de supercomputer genoemd wordt, analyseert echt alles en daardoor komt de maker, de miljardair Harold Finch, via een achterpoortje op voorhand ook te weten wanneer er een gewelddadige misdaad gepleegd zal worden. Hij krijgt echter alleen het sociaalverzekeringsnummer van de betrokken persoon en weet niet op voorhand of die het slachtoffer zal zijn, dan wel de potentiële dader is.

Samen met voormalig CIA-agent John Reese is Finch vastbesloten om deze door de overheid als "irrelevant" geziene misdaden te voorkomen, maar aangezien de overheid niet gesteld is op mensen die het recht in eigen hand nemen, moeten ze wel rekening houden met het feit dat zowel de politie als het FBI en zelfs de CIA op hun hielen zitten.

Person Of Interest komt uit de stal van JJ Abrams en bevat naast een andere voormalige Lost-alumnus, nl. Michael Emerson in de rol van de vreemde miljardair Harold Finch, ook Jim Caviezel als de voormalige CIA-agent John Reese. Caviezel komt in het begin zeer houterig over, maar al snel begin je te beseffen dat zijn manier van acteren voor deze rol perfect is en zodra de afzonderlijke gevallen die de twee behandelen deel beginnen uit te maken van een groter geheel, valt alles op zijn plaats en begint de serie dieper en dieper in te gaan op de diverse  personages en hun drijfveer.

BEELD EN GELUID
Het eerste seizoen van Person Of Interest wordt geleverd met een zeer goede beeldkwaliteit, waarbij we enkel kunnen opmerken dat het contrast héél af en toe een beetje platjes overkomt. Voor de rest is het niveau van detail en zijn de zwartwaarden zeker niet om over te klagen. Ook het geluid is zeer goed en alleen het feit dat sommige actiescènes nét niet agressief genoeg zijn, is een klein minpuntje.

EXTRA'S
De extra's zijn een beetje aan de magere kant. We krijgen een uitgebreidere versie van de pilot met audiocommentaar, terwijl de uitgezonden versie zijn eigen commentaartrack heeft. Voorts is er nog een gag reel en een 15 minuten durende feature die je paranoia wat aanwakkert omtrent hoe ver men gaat in het surveilleren van mensen. Op zich wel leuk, maar na het hele gedoe met Edward Snowden weten we ondertussen wel hoe erg het er in het echt aan toe gaat!

CONCLUSIE
Person Of Interest begint redelijk simplistisch, maar net zoals in Fringe en Lost worden er naarmate het seizoen vordert meer en meer lagen blootgelegd waardoor je tegen het einde helemaal mee bent en niet kan wachten tot het volgende seizoen verschijnt. Een topper die we zonder probleem aan iedereen kunnen aanraden!


coverStudio: Warner

Regie: Richard J. Lewis, Fred Toye, Jeffrey G. HUnt, Charles Beeson, Colin Bucksey, Milan Cheylov, Dennis Smith, Alex Zakrewski, Steven DePaul, David Semel
Met: Michael Emerson, Robert John Burke, Taraji P. Henson, Kevin Chapman, Jim Caviezel, Brennan Brown

Film:
9/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
989 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888149652


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Deens, Engels, Fins, Frans, Nederlands, Noors, Spaans, Zweeds
Extra's:
• Extended Pilot Episode (Unaired) with Executive Producer Commentary
• Living in an Age of Surveillance
• Gag Reel
• Original Broadcast Pilot with Executive Producer Commentary

Andere recente releases van deze maatschappij