:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BACHELORETTE
BACHELORETTE
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2013-02-07
FILM
Ze is mooi en acteert briljant, maar toch kan Kirsten Dunst haar talent zelden in films tonen. Het liefje van Spiderman was de ster in Melancholia van Lars von Trier, doch zadelt men de blondine nog altijd met overtollige komedies op die ja na één dag vergeet. De filmcritici (zelfs in Vlaanderen) bliezen Bachelorette wel tot een niet te missen komedie op, helaas waren wij heel wat minder onder de indruk van dit niemendalletje.


Het leven loopt niet altijd zoals gepland. Tijdens hun tienerjaren waren Regan (Kirsten Dunst), Gena (Lizzy Caplan) en Katie (Isla Fisher) echte hartsvriendinnen. De drie waren populair en iedereen was er rotsvast van overtuigd dat deze knappe meiden het gingen maken. Helaas blijkt dat jaren later niet het geval te zijn. Regan is nog altijd de (knappe) feeks van vroeger die stilletjes aan een oude vrijster dreigt te worden. Aan mannen heeft Gena geen gebrek, toch wil geen enkele minnaar haar langer dan één nachtje in zijn bed. Met Katie gaat het evenmin goed, want ook zij slaagt er niet in om haar droomprins aan de haak te slaan. Tot hun grote verbazing kan Becky (Rebel Wilson) dat wel. Het dikkerdje was altijd al het slachtoffer van de pesterijen van het drietal. En kijk, het meisje dat zij op de schoolbankje uitscholden voor varkenskop gaat er jaren later met een rijke, knappe man vandoor! De drie jonge vrouwen stellen voor om voor bruidsmeisje te spelen op Beckys bruiloft. Zo gezegd, zo gedaan. Alles loopt echter mis. De repetitie ontaardt in een brutale scheldpartij en alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, scheuren de meiden per ongeluk de peperdure bruidsjurk van Becky. De nacht is nog jong en daarom gaan de drie naarstig op zoek naar iemand die het trouwkleed kan herstellen, maar ook dat loopt niet van een leien dakje.


Net zoals er sommig personen tegenwoordig  regenboog-T-shirts provocerend vinden, zal er ook wel zoiets als een meidenfilm bestaan, maar toch blijft het resultaat bedroevend. Het scenario is niet meer dan een aaneenschakeling van vuilbekkerij. De grapjes zijn op geen enkel moment geestig. Het verhaal roept weliswaar herinneringen op aan Bridesmaids (die wel goed is), toch maakt regisseuse Leslye Headland (die het  theaterstuk schreef) veel te veel gebruik van platgetreden clichés. Niemand van de cast lijkt te kunnen acteren en zelfs het mooie smoeltje van Dunst werkt niet meer. Bovendien komt de film bijzonder traag op gang en voor een prent die amper 83 minuten duurt is dat niet meteen een goede zaak. Wie ooit om de onnozele streken van Paris Hilton kon lachen, zal dit vehikel misschien appreciëren, maar de rest van de wereldbevolking kan deze troep maar beter mijden.


BEELD EN GELUID
In België liep Bachelorette voor geen meter, maar in Amerika was deze Will Ferrell-productie een bescheiden hitje. Het moet je dan ook niet verbazen dat de beeldkwaliteit ervan in orde is. De kleuren zijn natuurlijk, je ziet nooit iets dubbel (het gaat om een Paradiso-release!) en er is geen spoortje filmgrain te bespeuren. Bachelorette is bijna een dialoogfilm, dus je hebt niet veel aan je homecinema bij het bekijken van dit gedrocht. Er is ook nog een verschrikkelijke soundtrack met onder andere afgezaagde deuntjes van The Proclaimers.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.


CONCLUSIE
Bachelorette is zoals de titel laat vermoeden een gedrocht van het ergste soort. We begrijpen nog steeds niet waarom enkele filmcritici dit vehikel ophemelden, toch is één ding zeker: Kirsten Dunst verdient beter dan deze vulgaire Sex & The City-kopie.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Leslye Headland
Met: Kirsten Dunst, Isla Fisher, Lizzy Caplan, James Marsden, Kyle Bornheimer, Rebel Wilson, Adam Scott

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2012

Leeftijd:
12

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5414937032730


Beeldformaat:
2.35:1 PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij