:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ISABELLE
ISABELLE (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2012-02-08
FILM
Op professioneel vlak gaat het de jonge actrice Isabelle voor de wind. Met haar looks slaagt ze erin de ene film na de andere binnen te halen. Ze is een vaste gast op feestjes en steelt steevast de show op de rode loper. Ook in de liefde heeft ze niet te klagen. Voor de opnames van een nieuwe film wil Isabelle even de batterijen opnieuw opladen. Ze kan geen betere manier bedenken dan met haar ouders op vakantie te gaan naar Wallonië. Daar voelt ze zich helemaal in haar sas. In de wijde omgeving valt er niets te beleven behalve wat wandelen, zonnen en zwemmen in een meertje midden in de bossen. Haar tegenpool is Jeanne, een jonge vrouw met een misvormd gezicht die sinds de dood van haar vader alleen in een verkrot huis woont ver van het dorp. Ze werkt in het plaatselijke café en heeft het er geregeld zwaar te verduren. Vanaf dat zij Isabelle in de gaten krijgt – en dan voornamelijk het effect dat de actrice heeft op mannen – ontstaat er bij haar een ziekelijke jaloezie en een vastberadenheid om Isabelle te tonen dat niet iedereen het zo goed heeft. Wanneer Isabelle zich op haar eentje terugtrekt bij het meertje, houdt Jeanne haar stevig in de gaten. Ze stuurt haar dobberman erop af en eist dat Isabelle zal doen wat zij zegt. Zich bewust van het feit dat ze geen andere mogelijkheid heeft, gaat Isabelle met Jeanne mee.

Eens aangekomen bij Jeannes woning wordt het Isabelle al gauw duidelijk dat haar vooruitzichten alles behalve goed zijn. Jeanne wil de actrice immers in de kelder gevangen houden om haar naakt te kunnen schilderen. En het blijft niet bij één schilderij. Terwijl Isabelle verandert in een schim van de vrouw die ze voordien was, blijft Jeanne vastberaden voort schilderen. Op het moment dat Jeanne haar uiteindelijk plan aan Isabelle vertelt, is de jonge actrice ervan overtuigd dat de situatie helemaal uitzichtloos is…

Isabelle is een film van Ben Sombogaart, die voordien al De Tweeling, Bride Flight en De Storm regisseerde. In deze sterke psychologische thriller zien we Halina Reijn als Isabelle en Tineke Caels als Jeanne. Diegenen die – zonder het luidop toe te geven – af en toe naar de één-soap Thuis keken, zal Tineke Caels geen onbekende zijn. Ze vertolkte een tijdje de rol van Dorien, het meisje dat na een ongeval in een rolstoel belandt. In ieder geval levert de voormalige Thuis-actrice heel mooi werk in Isabelle. Voorts zien we ook nog Wim Opbrouck (Vreemd Bloed) in een bijrol opduiken.

BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit van Isabelle zijn zeker behoorlijk. Er zitten geen fouten in het beeld en de contrasten zijn voldoende duidelijk. Er zijn wel geen uitgesproken kleuren in deze prent, maar dat is ook niet de bedoeling. Ook het geluid is zeker oké. In sommige scènes komt het 5.1-geluid mooi tot zijn recht.

EXTRA'S
Bij wijze van extra vinden we vier trailers, namelijk die van Isabelle, Biutiful, Melancholia en De Heineken Ontvoering. Een bijzonder magere vangst voor een Blu-ray.

CONCLUSIE
Isabelle is een zeer geslaagde psychologische thriller. De spanning wordt mooi opgebouwd, de acteurs leveren goed werk en de film geeft een beklemmende sfeer weer.


coverStudio: A-Film

Regie: Ben Sombogaart
Met: Halina Reijn, Tineke Caels, Wim Opbrouck

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777939352


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Nederlands DTS-HD MA 5.1


Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij