:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HOP
HOP (BLU-RAY)
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-12-14
FILM


E.B. is een jong, levenslustig konijntje. Al van kleinsaf weet hij dat er een bijzondere toekomst voor hem is weggelegd, een toekomst waarvan zijn soortgenootjes alleen kunnen dromen. E.B. is immers voorbestemd om de enige echte paashaas te worden, net zoals zijn voorvaderen voor hem. Op het moment dat E.B. voor het eerst samen met zijn vader de magische snoepfabriek mag bezoeken waar heel het jaar door hard gewerkt wordt aan het snoepgoed voor Pasen, is hij diep onder de indruk. Hij heeft nog nooit zoiets moois gezien en hij ziet het volledig zitten om al dat lekkers zoveel als nodig voor te proeven.


Enkele jaren later, wanneer de tijd rijp is om de taak van zijn vader over te nemen, is er echter een klein probleempje: E.B. heeft immers ontdekt dat er iets is dat hij nog liever zou willen zijn dan paashaas. Hij droomt van een carrière als drummer en niets, ook zijn vaders afkeuring niet, zal hier iets aan veranderen. Er zit niets anders op voor E.B dan weg te lopen van huis. Hij verlaat Easter Island en reist via een magisch ondergronds netwerk naar de plaats in Amerika waar alle dromen uitkomen, Hollywood!

Ondertussen ondervindt Fred O'Hare - een jonge kerel die in Hollywood woont - dat het niet zo simpel is om je dromen uit te laten komen. Hoewel hij al een eindje in de twintig is, heeft hij nog steeds geen job en woont hij nog altijd bij zijn ouders. Maar niet voor lang meer als het van hen afhangt. Zij vinden dat de tijd rijp is voor Fred om op eigen benen te staan en ze vinden er niets beters op dan Fred simpelweg op straat te zetten. Gelukkig heeft Freds zus Sam een idee. Zij moet eigenlijk op het huis van haar baas passen en zijn honden te eten geven, maar aangezien ze bang is voor honden, vindt ze dat dit een perfecte oplossing is voor Fred. Fred vertrekt vol goede moed naar de villa van Sams baas. Wat hij niet weet, is dat zijn leven op het punt staat drastisch te veranderen!


Op de oprijlaan rijdt Fred immers E.B. aan. Fred is ervan overtuigd dat hij gek aan het worden is, want sprekende konijnen bestaan immers niet. Toch slaagt E.B. erin Fred te overtuigen hem te laten overnachten in de villa. Wanneer Fred de volgende morgen wakker wordt, denkt hij dat het hele verhaal slechts een vreemde droom was. Maar wanneer hij de bovenverdieping - waar hij eigenlijk niet mocht komen - in complete chaos terugvindt en hij E.B. hier rustig een computerspel ziet spelen, moet hij zijn mening herzien. Vanaf dit moment doet Fred al het mogelijke om E.B. kwijt te raken. Het onstuimige konijn stuurt immers al zijn plannen in de war en laat Fred maar al te vaak voor aap staan. Ondanks alles beslist Fred E.B. te helpen bij het realiseren van zijn grote droom. Maar wat Fred niet beseft, is dat E.B. ook hem kan helpen om iets heel belangrijks te bereiken.


 
Hop is een film waarin die animatie gecombineerd wordt met gewone film. In eerste instantie zien we alleen de prachtige animatie van Easter Island, de konijntjes en de magische snoepfabriek. Wanneer de animatie en de liveacteurs samenkomen, oogt het overigens nog altijd zeer mooi. In de rol van Fred en Sam O'Hare zien we James Marsden en Kaley Cuoco. De stem van E.B. wordt ingesproken door Russell Brand. Een stem die we niet meteen herkenden is die van Hugh Laurie. Hij heeft zijn stem gegeven aan E.B.'s vader, de Paashaas.
 

BEELD EN GELUID

De beeldkwaliteit van Hop is meer dan degelijk. Uiteraard zien vooral de geanimeerde stukken er erg mooi uit. Vooral de beelden van de snoepfabriek en van Easter Island zijn heel knap. De felle en sprankelende kleurtjes zorgen dat alles een bijzonder aantrekkelijk oogt. We kunnen ons perfect inleven in E.B. die zich als een kind in een prachtige winkel voelt. Maar ook de gewone passages in de film en de passages waarin liveactie en animatie gecombineerd wordt, zien er allemaal heel goed uit. Het geluid is ook meer dan in orde. Op bepaalde momenten in de film komt het 5.1.-surroundgeluid echt tot z'n recht.


EXTRA'S
De Blu-ray van Hop bevat een aantal korte maar wel erg leuke extra's. Vooreerst hebben we De wereld van HOP. Onder deze titel vinden we zes korte filmpjes die inzoomen op een welbepaald aspect van de film. In Een kijkje naar de snoepfabriek (1'34'') wordt er wat uitleg gegeven over het ontwerp van de snoepfabriek. De schrijvers hadden de beschrijving van deze fabriek beperkt tot de term magisch. Daarna was het aan de animators om de snoepfabriek te maken tot wat ze geworden is. En het is duidelijk dat het resultaat gezien mag worden. In Een kijkje naar E.B. (2'02") legt Russell Brand - de stem van E.B. - uit wat van zijn personage zo'n speciaal figuurtje maakt. Een kijkje naar Fred (1'19") zoomt dan weer in op het personage van Fred. Voorts vinden we ook nog Een kijkje naar de paashaas (1'10") met Hugh Laurie, de stem van de paashaas, Een kijkje naar Carlos en Phil (1'45") laat Hank Azaria aan het werk zien. Deze stemacteur slaagt er op schitterende wijze in twee totaal verschillende kuikens vorm te geven. In laatste instantie kijken we, in Een kijkje naar Sam, nog even naar Sam, de zus van Fred. De volgende extra op de disk is All Acces met Cody Simpson (2'28").  We volgen Cody Simpson - die het themalied van HOP componeerde - op de première van de film. Een laatste bonus is Emotie in beweging: de dans van Ken Daurio (2'34"). Hierin zien we hoe deze ietwat excentrieke choreograaf, die alleen de choreografie van animatiefiguren verzorgt, de dans van Phil voorbereidt. De Blu-ray van Hop heeft ook een functie die U-control genoemd wordt. Met deze functie kan de kijker extra info oproepen tijdens de film. Voor Hop kunnen twee soorten extra's opgeroepen worden, namelijk de HOP-tweets en de Roze Baretten-tracker. Maar jammer genoeg stellen deze extra boodschappen niet al te veel voor.


CONCLUSIE

Hoewel het verhaal van deze film wat voorspelbaar is, is Hop een leuke familiefilm die bovendien erg mooi oogt. De acteurs doen het goed en de animatiefiguurtjes zien er leuk uit. Bovendien zijn de extra's op deze Blu-ray de moeite waard.


cover
Studio: Universal

Regie: Tim Hill
Met: Russell Brand, James Marsden

Film:
8/10

Extra's:
7,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
6

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582819052


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Nederlands DTS-HD 5.1
Vlaams DTS-HD 5.1
Duits DTS-HD 5.1
Portugees DTS-HD 5.1
IJslands DTS-HD 5.1
Arabisch DTS-HD 5.1
Turks DTS-HD 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Engels sdh, Duits, IJslands, Portugees, Turks, Arabisch
Extra's:
• De wereld van HOP
• All Access met Cody Simpson
• Emotie in beweging: de dans van Ken Daurio

Andere recente releases van deze maatschappij