:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CASTLE - SEIZOEN 2
CASTLE - SEIZOEN 2
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2011-10-06

SERIE
Het zou overdreven zijn om te stellen dat het eerste seizoen van Castle echt voor een frisse wind zorgt, maar we moeten wel toegeven dat we aangenaam verrast waren door de vaak leuke avonturen van schrijver Rick Castle en rechercheur Kate Beckett. In het tweede seizoen van Castle krijgen we jammer genoeg geregeld de indruk dat de serie een beetje ter plaatse blijft trappelen. Castle is nog steeds een misdaadserie, maar de "humor" lijkt meer en meer aan belang te winnen. We hebben het op dit moment echt wel gehad met moeder Martha en dochter Alexis en de vaak erg povere “humor” die voortspruit uit hun interactie met Castle. Hoeft het gezegd dat wij hopen dat beiden zo snel mogelijk uit de serie worden geschreven? 

Bij elke misdaadserie ligt de focus uiteraard voornamelijke op de misdaad (in het geval van Castle, op een uitzondering na, één misdaad per afgeronde aflevering en het onderzoek/de oplossing van de misdaad) en ook op dit vlak weet het tweede seizoen van Castle niet altijd even goed te scoren met een aantal afleveringen die elk gevoel van spanning ontberen en derhalve weinig interessant zijn. Naast de poging tot “humor” en “spanning” is "romantiek" de derde steunpilaar van iedere Castle-aflevering. De chemie tussen twee redelijk tegengestelde personages als Castle en Beckett mag dan weinig origineel zijn als romantisch uitgangspunt, maar voorlopig werkt het nog. Of het ook nog zal werken binnen een paar seizoenen is maar de vraag. Het zou met andere woorden beter zijn dat de scenaristen die niet eindeloos uitmelken. Het eerste seizoen van Castle bestond uit slechts 10 afleveringen, het tweede uit 24. Eerlijk gezegd hadden we liever weer een 10-tal (weliswaar zeer sterke) afleveringen gezien dan de huidige 24 met daartussen toch een aantal zeer matige episodes.


AFLEVERINGEN
Disk 1
2.1. Deep In Death
Het team krijgt een zaak waarbij ze de moord op een wanhopige en werkloze man op moeten lossen. Het onderzoek leidt hen naar illegale pokerwedstrijden en de Russische maffia.

2.2. The Double Down
Castle en Beckett concurreren tegen Ryan en Esposito om te zien wie als eerste een openstaande zaak oplost. Al snel krijgen de zaken een wending waardoor de teams genoodzaakt zijn samen te werken.

2.3. Inventing The Girl
Castle en Beckett onderzoeken de moord op een model dat dood is aangetroffen in een fontein.

2.4. Fool Me Once
Castle en Beckett onderzoeken de mysterieuze dood van een Arctische ontdekkingsreiziger tijdens een expeditie. Het onderzoek leidt hen echter dichter bij huis dan verwacht.

Disk 2
2.5. When The Bough Breaks
Wanneer het lichaam van een illegale immigrante wordt gevonden schiet het team in actie. Het lijkt erop dat de carrière van Castle misschien een nieuwe wending zal nemen.

2.6. Vampire Weekend
Met Halloween in aantocht worden Castle and Beckett gesommeerd naar een begraafplaats waar het lichaam van een jonge man is gevonden met een houten staak door zijn hart. Het onderzoek leidt hen naar een groep vampierenliefhebbers in de New Yorkse onderwereld.

2.7. Famous Last Words
Als het lichaam van een opkomende rockster gevonden wordt, geplaatst op een manier die rechtstreeks uit haar laatste muziek video komt, komen Castle en Beckett terecht in een wereld van stalkende fans, malafide managers en jaloerse bandleden.

2.8. Kill The Messenger
Een fietskoerier wordt vermoord door een gemaskerde man in een gestolen zwarte wagen. De koerier had slechts één pakket bij....


Disk 3
2.9. Love Me Dead
De moord op een assistent-openbaar aanklager dwingt Castle en Beckett de wereld van ex-gevangenen en escortdames in te gaan. Maar als Castles hulp aan een kwetsbare callgirl de zaak in gevaar brengt, dient Beckett een keuze te maken tussen het nakomen van haar beloftes nakomen en het oppakken van een moordenaar.

2.10. One Man's Treasure 
Nadat een vermoorde man gevonden wordt in een vuilstortkoker van een gebouw duiken er twee vrouwen op om zijn lichaam te identificeren. Aangezien de één zijn vrouw is en de andere zijn verloofde, hebben Castle en Beckett de handen vol om te voorkomen dat de vrouwen elkaar aanvallen.

2.11. The Fifth Bullet
Als een kunsthandelaar in zijn eigen galerie wordt neergeschoten, ontdekken Castle en Beckett dat er een kogel ontbreekt op de plaats delict. Het mysterie wordt bemoeilijkt door een man die aan geheugenverlies lijdt.

 
2.12. A Rose For Everafter
Als Castle en Beckett een bruiloft bezoeken om de dood van een bruidsmeisje te onderzoeken, is Castle verbaasd als hij ontdekt dat de bruid in spe zijn ex Kyra is.

Disk 4
2.13. Sucker Punch
Terwijl ze de dood van een Ierse maffiafiguur onderzoeken, ontdekken Beckett en Castle een lokale oorlog die verband houdt met een tv-goeroe en een internationale drugssmokkel.

2.14. The Third Man 
Na een vakantie vindt een familie bij haar thuiskomst een dode man in het bed van de dochter. Ondertussen probeert Castle ervoor te zorgen dat Beckett er niet achter komt dat ze een relatie zouden hebben, althans volgens New Yorks meest populaire vrijgezellenlijst.

2.15. Suicide Squeeze\
Een geliefde ex-honkbalspeler wordt dood gevonden na een goodwillreis naar Cuba. Het onderzoek leidt Castle en Beckett naar de Cubaanse bevolking van New York.

2.16. The Mistress Always Spanks Twice 
Wanneer een halfnaakte vrouw gevonden wordt, bedekt met karamelsaus en opgehangen aan handboeien in een park, leidt het onderzoek van Castle en Beckett naar New Yorks onderwereld van seksuele dominantie.
 
Disk 5
2.17. Tick, Tick, Tick…
In deze tweedelige verhaallijn voegt de scherpzinnige en ervaren federale onderzoeker Jordan Shaw zich bij Castle en Beckett om achter een slimme en ongrijpbare seriemoordenaar aan te gaan.

2.18. Boom!
De seriemoordenaar loopt nog steeds vrij. Het team zal er echter alles aan doen om hem zo snel mogelijk achter de tralies te krijgen.
 
2.19. Wrapped Up In Death
Het onderzoek naar de dood van de curator van een museum, verpletterd door een vallend ornament, neemt een bizarre wending wanneer Castle en Beckett erachter komen dat hij niet de eerste dode is van een archeologische expeditie. Er blijkt een legende te zijn over een grafkamer, waarschuwend dat iedereen die de mummie ziet, gedoemd is om te sterven.
 
2.20. The Late Shaft
Als Castle optreed in een late-night show om zijn laatste boek te promoten, fluistert de legendarisch gastheer Bobby Mann tijdens een reclameblok, 'Ze willen me vermoorden'. Als Bobby Mann later die avond overlijdt, moet Castle Beckett overtuigen dat er een smerig spel wordt gespeeld.
 
Disk 5
2.21. Den Of Thieves
Tijdens een onderzoek naar de moord op een dief, ontdekkken Castle en Beckett dat Esposito een persoonlijke relatie had met de verdachte. Nog een verrassing is dat Beckett het goed kan vinden met de knappe inspecteur Tom Demming (Michael Trucco) die ook bij de zaak betrokken is.
 
2.22. Food To Die For
Een hooggeplaatste chef wordt doodgevroren teruggevonden in de keuken van een populair restaurant. Ondertussen lijkt er iets moois te bloeien tussen Beckett en inspecteur Demming.
 
2.23. Overkill
Een moord tijdens een overval zorgt ervoor dat Beckett Demming moet vragen te helpen met de zaak waardoor Castle op de tweede plaats komt. Als het duidelijk wordt dat beide heren zeer uiteenlopende ideeën hebben over het onderzoek, wordt het een strijd om de aandacht van Beckett.
 
2.24. A Deadly Game
Niets is wat het lijkt, als Castle en Beckett onderzoek doen naar de dood van een spion. Castle en Beckett worden gedwongen om eerlijk te zijn over hun gevoelens voor elkaar.
 
BEELD EN GELUID
Net zoals in het eerste seizoen zijn zowel het beeld als het geluid van een goede kwaliteit. In vergelijking met de eerdere afleveringen konden wij geen verschil merken, wat op zich zeker geen slecht teken is.
 
EXTRA'S
Ook voor wat de extra's betreft is de lijn van het eerste seizoen doorgetrokken, ze zijn namelijk weinig interessant. We krijgen drie korte featurettes (Op de set met Seamus & Jon, 7.39 minuten; Op locatie met Nathan Fillion, 7 minuten en Manhattans merkwaardigste moorden, 7.58 minuten), drie deleted scenes, een aantal bloopers en outtakes (2.31) en ten slotte 2 stupide videoclips met beelden uit de serie.
 
CONCLUSIE
Na het leuke eerste seizoen wist dit tweede seizoen de verwachtingen niet echt in te lossen. Tegen een tempo van maximaal 2 à 3 afleveringen per week levert het tweede seizoen van Castle nog genoeg leuke televisie op, maar er zijn toch wel een pak series die nog een heel stuk beter zijn.cover
Studio: Buena Vista

Regie: John Terlesky, Bryan Spicer, Bill Roe, David Barrett, Thomas J. Wright
Met: Nathan Fillion, Stana Katic, Susan Sullivan, Molly C. Quinn, Jon Huertas, Seamus Dever

Film:
7/10

Extra's:
2,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
+- 900 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418299408


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
Muziekvideo's
Deleted scenes
Featurette
• Bloopers

Andere recente releases van deze maatschappij