:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WAREHOUSE 13 - SEIZOEN 1
WAREHOUSE 13 - SEIZOEN 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2011-06-20

SERIE
The unknown has an address

Nadat ze het leven van de president hebben gered, worden Pete Lattimer (Eddie McClintock) en Myka Bering (Joanne Kelly), twee agenten van de Geheime Dienst, overgeplaatst naar Warehouse 13, een gigantische, ultrageheime opslagplaats in een onherbergzame uithoek van Zuid-Dakota. Daar bevindt zich elk vreemd voorwerp, mysterieus overblijfsel, fantastisch object en elke bovennatuurlijk souvenir die de Amerikaanse regering ooit verzameld heeft. Agent Pete Lattimer - de nonchalante improvisator - en Agente Myka Bering - de rigoureuze procedurefreak - moeten in opdracht van hun excentrieke nieuwe baas Artie Nielsen (Saul Rubinek) geruchten natrekken over bovennatuurlijke en paranormale verschijnselen. De voorwerpen die ze daarbij op de kop tikken, zullen veilig bewaard worden in Warehouse 13...

Ook al is ondergetekende geen grote sciencefiction-of fantasyliefhebber toch besloot ik om Warehouse 13 een kans te geven, een beslissing die uiteindelijk goed uitdraaide. De voortekenen waren nochtans niet echt veelbelovend aangezien Warehouse 13 gemaakt wordt door / voor Syfy, een zender met nogal wat crappy films en series met vierderangsspecialeffects en debiele verhaallijnen. Op het gebied van acteerwerk, special effects en algemene production value moet Warehouse 13 echter niet onderdoen voor gelijksoortige series van andere zenders. Als we moeten vergelijken dan denken wij in eerste instantie aan The X-Files en Fringe ,maar dan met ietwat meer humor en een lichtere toon.

Niet alle afleveringen van Warehouse 13 werden even goed op prijsgesteld en dat ligt zowel aan het hoofdthema van de serie “het terugvinden van bijzondere artefacten” als aan de uitwerking ervan. Bij de ene aflevering ligt de nadruk eerder op het onderzoeksaspect/politiewerk (de episodes die onze voorkeur wegdragen), in andere afleveringen ligt dan weer de nadruk op de bovennatuurlijke krachten van de vreemde artefacten. Bij de echte liefhebbers van sciencefiction en fantasy zullen ongetwijfeld deze afleveringen het meest geapprecieerd worden. In sommige episodes vallen jammer genoeg serieuze plotgaten en dient men echt wel een serieuze inspanning te doen om mee te gaan in de erg onrealistische en onwaarschijnlijke artefacten en avonturen van de protagonisten; you have to suspend your disbelief, om het mooi op zijn Engels te zeggen. De rode draad van het eerste seizoen is best wel interessant en de cliffhanger doet toch wel verlangen naar het tweede seizoen. 

De twee hoofdrolspelers mogen dan geen grote namen zijn, ze kwijten zich goed van hun taak. Fans van de serie Bones herkennen misschien acteur Eddie McClintock van zijn kleine rol als Special Agent Tim Sullivan/tijdelijk vriendje van Temperance Brennan. Voor de bijrollen krijgen we “bekendere koppen” met CCH Pounder (Claudette Wyms in The Shield) als Mrs. Frederic en Saul Rubinek (True Romance, Frasier) als Artie Nielsen.

AFLEVERINGEN

Het eerste seizoen bestaat uit de volgende afleveringen:

Disk 1:
1.1. Pilot (2 delen)
Geheimagenten Pete Lattimer en Myka Bering krijgen een delicate nieuwe opdracht toevertrouwd: geruchten over bovennatuurlijke activiteiten natrekken en nieuwe voorwerpen verzamelen voor de collectie van Artie Nielsen, de curator van Warehouse 13.

1.2. Resonance 
Pete en Myka moeten een bende bankrovers opsporen die hun slachtoffers hypnotiseren met een ongewoon wapen. Artie ontdekt waar het beveiligingslek in Warehouse 13 precies vandaan komt.

1.3. Magnetism 
Pete en Myka begeven zich naar een uithoek van de provincie New York om er een voorwerp op te sporen dat de menselijke geest kan beïnvloeden. Artie onderzoekt de vreemde energieplekken in het Warehouse.

Disk 2:
1.4. Claudia 
Het beveiligingslek van het Warehouse komt eindelijk aan het licht en blijkt verband te houden met een duister geheim uit Arties verleden.

1.5. Elements
Als een dief een beeldhouwwerk steelt met behulp van een Indiaans artefact, voert het onderzoek van Pete en Myka hen naar een on-ontdekte heilige plek. Ze besluiten het oord koste wat kost te beschermen.

1.6. Burnout
Pete en Myka moeten de gevaarlijke en onafgewerkte missie overnemen van een Warehouse-agent die lang geleden verdween toen hij op zoek was naar een artefact.

Disk 3:
1.7. Implosion
Pete en Myka keren naar Washington terug om er een samoeraizwaard te onderscheppen voordat het aan de president overhandigd wordt. Ze ontdekken dat er nog iemand interesse heeft voor de voorwerpen die in het Warehouse thuishoren.

1.8. Duped
Een eenvoudige missie in Las Vegas wordt behoorlijk ingewikkeld als Myka zich vreemd begint te gedragen.

1.9. Regrets
Pete en Myka onderzoeken een reeks onopgehelderde zelfmoorden in een gevangenis in Florida. Claudia besluit intussen eigenhandig een gloeilamp te vervangen... met behulp van een artefact...

Disk 4:
1.10. Breakdown
Pete, Myka en Claudia zitten vast in het Warehouse en het energieniveau bereikt een gevaarlijke grens. Artie wordt intussen ondervraagd door de Regenten en Mrs. Frederic.

1.11. Nevermore
Op bezoek bij haar ouders ontdekt Myka dat haar vader in het bezit is van de helft van een voorwerp dat ooit aan Edgar Allen Poe toebehoorde. De andere helft van het voorwerp veroorzaakt intussen chaos in een middelbare school in Oregon. 
 
1.12. Macpherson
Het team ontdekt dat MacPherson artefacten veilt die hij uit de Warehouse-archieven heeft ontvreemd. Pete, Myka en Artie sporen hem op en staan op het punt om hem op te pakken, maar zou het kunnen dat ze in de val zijn gelokt?

BEELD EN GELUID
Zowel de beeld- als de geluidskwaliteit op deze release zijn goed zonder echt indruk te maken. Wie eerder andere tv-seriereleases van Universal zag (Life, Trauma, Las Vegas etc.) weet waar zich aan te verwachten: een goede scherpte en een goed contrast, weinig tot geen grain en een Dolby Digital 5.1-track die de dialogen en de muziek tot hun recht laat komen.

EXTRA'S
Op het eerst schijfje krijgen we een deleted scene bij de aflevering Magnetism en een gag reel. Op de tweede dvd krijgen we deleted scenes van de afleveringen Claudia, Elements en Burnout en een commentaartrack (met een producent en de actrices Joanne Kelly en CCH Pounder) voor de aflevering Claudia. Disk drie heeft wederom een deleted scene (Regrets) en een commentaartrack (Implosion) in de aanbieding. Op de laatste dvd vinden we, u raadt het nooit, een deleted scene (Breakdown) , een commentaartrack voor de aflevering McPherson (Jack Kenny en CCH Pounder) en een interview van een 8-tal minuten met Eddie McClintock.

CONCLUSIE
Warehouse 13 is nog geen topserie, maar desondanks staat deze box van het eerste seizoen garant voor een aantal uur pretentieloos vermaak. cover
Studio: Universal

Regie: Jace Alexander, Vincent Misiano, Ken Girotti, Constantine Makris
Met: Eddie McClintock, Joanne Kelly, Saul Rubinek, Genelle Williams, Allison Scagliotti, CCH Pounder

Film:
7/10

Extra's:
3,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
540 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582747195


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Deleted scenes
• Commentaar

Andere recente releases van deze maatschappij