:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COSA VOGLIO DI PIU
COSA VOGLIO DI PIU
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-03-25
FILM
Anna is een jonge vrouw die perfect gelukkig lijkt te zijn met haar leventje. Ze heeft een vaste job, een toffe vriendenkring en een hele lieve vriend, Alessio. Eigenlijk staat er Anna niets meer in de weg om de volgende stap in haar leven te zetten en, net als haar zus Isa, aan kinderen te beginnen. Maar dan ontmoet Anna de knappe Domenico op een feestje voor een collega die op pensioen gaat. Het is duidelijk dat er meteen een zekere aantrekkingskracht is tussen de twee, maar de kans is klein dat ze mekaar nog weerzien. Maar dan moet Domenico terugkeren naar het kantoor van Anna om een vergeten mes op te halen (het is een excuus als een ander). Hij laat zijn gsm-nummer achter en daarmee is meteen het hek van de dam.


Anna neemt contact op met Domenico en nodigt hem uit voor een kopje koffie. De vonken springen meteen over en hoewel zowel Anna als Domenico een goede relatie hebben, kunnen ze de passie die ze voor mekaar voelen niet opzij schuiven. Zonder het goed en wel te beseffen, zitten beiden verwikkeld in een web van leugens en bedrog. Elke keer ze de kans krijgen, brengen ze tijd samen door in een bed in één of ander groezelig en goedkoop hotel. Hoewel het soms lijkt alsof de tortelduifjes hun andere leven thuis volledig vergeten  zijn, is het erg moeilijk voor ze om daar een definitief punt achter te zetten. Zeker Domenico, die twee kleine kindjes heeft, kan maar moeilijk zijn verantwoordelijkheden ontlopen. Als een leven van leugens begint door te wegen en bovendien Domenico’s vrouw duidelijke vermoedens heeft over een affaire, staan Domenico en Anna voor een moeilijke keuze. Gaan ze voor de zekerheid en de rust van hun gezin of willen ze meer en kiezen ze voor de passie….


Cosa Voglio Di Più
is een Italiaanse film waarin de zuiderse passie en de hevige emoties van het scherm spatten. Wat vooral mooi is, is dat de prent niet alleen de verliefdheid, het geluk en de passie toont maar ook de vertwijfeling, de teleurstelling en het verdriet. De acteurs – en dan voornamelijk de twee hoofdacteurs Alba Rorhwacher (De Eenzaamheid van de Priemgetallen) en Pierfrancesco Favino - leveren op dit gebied prachtig werk.


BEELD EN GELUID

Wat de beeldkwaliteit betreft, hebben we zeker niet te klagen over Cosa Voglio Di Più. Het beeld is helder en scherp en de kleuren zijn erg uitgesproken en klaar. Door de typische rode tinten van de goedkope motelkamers, wordt de passie tussen Anna en Domenico nog extra onderlijnt. Dat staat in contrast tot de soberdere, zachtere kleuren van de thuissituatie van de twee. Voor het geluid kan er gekozen worden tussen Dolby Surround 2.0 en Dolby Digital 5.1, maar de meerwaarde van het 5.1.-surroundgeluid is beperkt. Er zijn maar enkele scènes waarin het surround aan bod komt en dan nog levert het niet echt een bijdrage aan de ervaring van de film. Cosa Voglio Di Più is in de eerste plaats een praatfilm waarin het geluid niet echt een grote rol speelt.

EXTRA'S
Bij het starten van de dvd krijgen we meteen alle trailers die op de disk staan gepresenteerd. Gelukkig is   wel mogelijk ze over te slaan. De trailers kunnen ook geselecteerd worden vanuit het hoofdmenu. Naast het aanbod van trailers, vinden we ook nog een Prime Interview op deze disk. In deze korte – nog geen vijf minuten durende – reportage komen regisseur en acteurs kort aan het woord en ze vertellen ons onder andere iets meer over de boodschap en de sterke kanten van Cosa Voglio Di Più.

CONCLUSIE

Cosa Voglio Di Più is met zijn 120 minuten een vrij lange film. Ondanks het feit dat er al ontelbare films over dit onderwerp gemaakt zijn, verveelt deze prent toch geen moment. Een aanrader.


cover
Studio: Homescreen

Regie: Silvio Soldini
Met: Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino, Teresa Saponangelo en Giuseppe Battiston

Film:
8/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2010

Leeftijd:
12

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717249477464


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Italiaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlands en Frans
Extra's:
• Prime Item

Andere recente releases van deze maatschappij