:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LESBIAN VAMPIRE KILLERS
LESBIAN VAMPIRE KILLERS (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2010-03-02
FILM
Fletch (James Corden) en Jimmy (Mathew Horne) zijn twee losers die genoeg hebben van hun grijze bestaan en hun opstapelende problemen. Ze besluiten ze even te ontvluchten en als twee goede vrienden trekken ze naar Wales voor een weekend vol seks, drank en lol. Fletch en Jimmy komen echter terecht in een groezelig klein dorpje waar alle vrouwen in de ban blijken te zijn van een eeuwenoude vampiersvloek. Daardoor veranderen alle vrouwen uit het dorp in lesbische vampiers...

"They won't go down without a bite!"

Horror en komedie zijn in beginsel twee erg moeilijke, doch gelijksoortige genres. Toch is het bizar hoe vaak het mislukt om ze samen te brengen! Qua titel zit het bij Lesbian Vampire Killers al wel geweldig goed. Toch hadden we geen al te hoog gespannen verwachtingen over deze Britse horrorkomedie. Niet alleen zei Gavin & Stacey ons bitter weinig, maar bovendien komt regisseur Phil Claydon (Alone) weer maar eens aanzetten met tot vervelens toe gebruikte stereotypen als de grappige dikkerd en de emotionele slungel.

Toch viel Lesbian Vampire Killers ons uiteindelijk nog goed mee! Regisseur Claydon omarmt zijn lagere budget en maakt van de prent een lollige B-film vol gotische sfeer, doorzichtige sets, gammele speciale effecten en 
rondvliegende hoofden. Verwacht echter geen 'bloed & ingewanden'-festijn à la Braindead of iets dergelijks, want ondanks het thema blijft alles behoorlijk proper. Ook qua lesbische toestanden blijft het allemaal behoorlijk braafjes.

Dit geldt gelukkig niet voor de twee hoofdrolspelers James Corden en Mathew Horne, die niet alleen een tof duo vormen, maar zich ook volledig te buiten gaan aan snedige dialogen en heerlijk botte oneliners. Lesbian Vampire Killers is zeker en vast geen Shaun Of The Dead, maar bevat genoeg pret, dynamiek, knappe vrouwen en een geslaagd B-exploitationsfeertje om de liefhebbers van het genre te plezieren.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 HD-beeld is over het algemeen scherp met een puik contrast en een prima diepte en detail. De kleuren zijn hier en daar overduidelijk bewerkt, maar zien er voor de rest goed uit. Het zwartniveau is solide en het beeld is vrij van storende onvolmaaktheden. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt bevredigend warm en dynamisch met heldere en goed verstaanbare dialogen. De muziek komt prima tot haar recht, terwijl ruis, kraakjes en andere storingen geen enkel probleem vormen.

EXTRA'S
Naast een behoorlijk enthousiaste audiocommentaar door regisseur Phil Claydon kom je nog meer te weten over de totstandkoming van deze leuke Britse horrorkomedie in de redelijk boeiende Making Of Lesbian Vampire Killers en een resem webisodes waarin de twee hoofdrolspelers naar voren geschoven worden als grapjassen. Ook leuk zijn de trailers, een videclip ("Crying Blood" door een zekere V.V. Brown) en een bonte verzameling botte oneliners en lollige dialogen uit de film. Echt diepgravend is het zeker en vast niet, maar de fans zullen dit  ongetwijfeld een keertje willen zien.  

CONCLUSIE
Lesbian Vampire Killer is zeker en vast geen Shaun Of The Dead, maar bevat genoeg lollige momenten, gotische sfeer en lesbische vampiers om de gemiddelde liefhebbers van lesbische vamp... euhm horror en humor te plezieren! De Blu-ray van Indies stelt evenmin teleur.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Phil Claydon
Met: James Corden, Mathew Horne, MyAnna Buring, Paul McGann

Film:
7/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
12

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Commentary
• Making of
• Swear Reel
• Webisodes
• Music Video
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij