:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BECAUSE I SAID SO
BECAUSE I SAID SO
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-17

FILM
Daphne Wilder (Diane Keaton) is een trotse moeder van drie erg uiteenlopende dochters. Ze zijn alledrie succesvolle en knappe vrouwen, maar het prikt haar dat er maar twee gelukkig in de liefde zijn. Milly (Mandy Moore) is nochtans een erg aantrekkelijke vrouw, maar ze heeft de neiging om de verkeerde keuzes te maken op het gebied van mannen. Om dit voor eens en altijd te voorkomen plaatst Daphne zonder medeweten van Milly een onlinecontactadvertentie om de perfecte man te vinden. Maar dan loopt alles natuurlijk grondig uit de hand. Met alle mogelijke gevolgen...

"She's just your normal, overprotective, overbearing, over-the-top mother." 

Af en toe is het voor uw dienaar ook eens leuk om tussen al de sappige horrorfilms, stevige actieprenten en complexe thrillers even te ontsnappen in een romantische komedie. Jammer genoeg zitten er vaak films tussen die zo plat en zeemzoeterig zijn, dat ze resulteren in absolute ergernis. Because I Said So is er zo ééntje. Jammer, want al het talent voor en achter de camera's heeft best leuke films in het genre opgeleverd! Iedereen kan weliswaar een slechte dag hebben, maar dat is geen excuus voor deze clichérijke zooi.

Diane Keaton mag dan een gerespecteerde actrice zijn, in Because I Said So is ze van begin tot einde behoorlijk irritant. Ze doet veel te hard haar best om de snedige moeder te zijn, maar verder dan geforceerde en ongrappige dialogen komt ze nooit. Bovendien heeft ze bitter weinig chemie met haar drie dochters, van wie vooral Lauren Graham en Piper Perabo ondankbare rollen hebben. De knappe Mandy Moore doet nog haar best en ook Gabriel Macht heeft voldoende charisma, maar toch geeft hun relatie op het scherm bitter weinig vonken.

Het zal dan ook geen grote verrassing wezen dat Because I Said So aan de internationale bioscoopkassa's niet echt veel indruk wist te maken. Sindsdien is het overigens ijzingwekkend stil rond Mandy Moore! Toeval of niet? Hoe dan ook is deze romantische komedie uit 2007 een kelk die je best aan je voorbij kan laten gaan. Neem dat maar van ons aan!

BEELD EN GELUID

Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp met een goed contrast en een positief schaduwdetail. Het zwartniveau is voldoende strak en de kleuren ogen helder, levendig en natuurlijk. De gebruikte print is vrij van vuiltjes en filmgrain vormt evenmin een groot probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met een nette weergave van de filmmuziek en de omgevingsgeluiden. De dialogen komen mooi uit de middelste speaker en zijn gedurende heel de speelduur goed te verstaan. Ruis en andere geluidstoringen hebben we niet opgemerkt.  

EXTRA'S
De originele bioscooptrailer en een drietal promotionele trailers is het enige wat er aanwezig is op de dvd.

CONCLUSIE
Because I Said So is een droevige poging tot een romantische komedie. De vaak erg flauwe grappen werken niet, Diane Keaton is tenenkrommend irritant en de hoofdrolspelers hebben bitter weinig chemie. De dvd die op de markt wordt gebracht door distributeur Paradiso is technische in orde.
cover
Studio: Paradiso

Regie: Michael Lehmann
Met: Diane Keaton, Mandy Moore, Lauren Graham, Piper Perabo, Gabriel Macht

Film:
3,5/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2007

Leeftijd:
AL

Speelduur:
102 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504072642


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij