:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PUSHING DAISIES - SEIZOEN 1
PUSHING DAISIES - SEIZOEN 1
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2009-08-31
SERIE
Ned (Lee Pace) is een ietwat eenzame taartenbakker die over een wel heel bijzonder gave beschikt: hij kan middels een aanraking de doden weer tot leven wekken. Er zit echter een addertje onder het gras! Als Ned die persoon een tweede keer aanraakt sterft die onmiddellijk. Doet hij dit niet, dan sterft een omstander. Wanneer privédetective Emerson Cod (Chi McBride) het geheim van Ned ontdekt, komt hij met een slim plan op de proppen... waarom zouden ze geen team vormen om moordslachtoffers net lang genoeg terug te brengen zodat het tweetal kan ontdekken wie de dader is en zo de beloning ontvangen. Alles verloopt volgens plan tot Neds jeugdvriendinnetje Charlotte 'Chuck' Charles één van de overledenen is. Uiteraard kan Chuck er niet aan weerstaan om haar weer tot leven te wekken, met alle gevolgen van dien...

Met Lee Pace en Anna Friel worden de hoofdrollen (op niet altijd overtuigende wijze !) vertolkt door twee relatief onbekende acteurs, om niet te zeggen nobele onbekenden. Dan zijn de koppen (maar daarom nog niet de namen) van Kristin Chenoweth (The West Wing) en Chi McBride (Boston Public, The Nine), wellicht een stuk bekender. Producent en regisseur (van de twee eerste afleveringen) Barry Sonnenfeld kent u ongetwijfeld van films als Get Shorty, Men In Black en The Adams Family. Scenarist en bedenker Bryan Fuller zag Pushing Daisies op een gegeven moment als spin-off voor zijn serie Dead Like Me. Het idee dat uiteindelijk voort uitgewerkt zou worden in Pushing Daisies was één van de geweigerde plots voor Dead Like Me. Halfweg het tweede seizoen (dat bestaat uit 12 afleveringen) werd beslist om, net als van Dead Like Me, geen derde seizoen meer te maken. Ondanks het feit dat Pushing Daisies een grotendeels onderhoudende serie is geworden, werden de hooggespannen verwachtingen nooit ingelost. Een deel van de (vaste) personages van Pushing Daisies zouden we eerder als irritant dan interessant durven omschrijven, iets wat de serie niet onmiddellijk beklijvender maakt. Ook de drammerige verteller werkt geregeld op de zenuwen, niet alleen door zijn stem/intonatie, maar ook door wat hij te vertellen heeft. Het lijkt er bij momenten op dat de makers vreesden dat alle kijkers idioten of kleuters zijn. De vaak mierzoete verhaallijnen en de flashy, artificiële kleuren zorgen ervoor dat Pushing Daisies met mate dient te worden geconsumeerd teneinde een indigestie te voorkomen. 
 
AFLEVERINGEN
We krijgen de volgende 9 afleveringen:

Disk 1:
1.1. Pie-Lette
Hoe begon het allemaal? Hoe kwam Emerson achter Neds geheim? Hoe kwam Chuck weer tot leven?
 
1.2. Dummy
Veiligheid boven alles... en dan de dood. Een expert op het gebied van veiligheid in de auto beweert dat hij is vermoord door de pop waarmee de crashtest werd uitgevoerd.
 
1.3. The Fun In funeral
Ned zou het liefst het vervelende voorval met begrafenisondernemer Lawrence Schatz vergeten. Helaas, dat zit er niet in.

Disc 2: 
1.4. Pigeon
Een sproeivliegtuig vliegt een luxe appartement binnen. Misschien moest er worden gesproeid?
 
1.5. Girth
Een spookverhaal voor Halloween: een wraakzuchtige geest dwaalt rond op de renbaan waar Olive ooit een succesvolle jockey was.
 
1.6. Bitches
“Mijn vrouw heeft het gedaan.” Moordmysterie opgelost toch? Niet als de echtgenoot vier vrouwen heeft!

Disc 3:
1.7. Smell Of Success
Haal diep adem. Het is misschien wel de laatste keer. Een ongelukkige stagiair van een geurexpert leest een kras-en-ruikboek.
 
1.8. Bitter Sweets
Als Balsams Bittersweets Taffy & Sweet Emporium de deuren opent vlakbij The Pie Hole, ontdekt Ned dat concurrentie moordend kan zijn...
 
1.9. Corpsicle
Griezelkermis: dode verzekeringsmensen komen in de hele stad uit besneeuwde graven.
 
BEELD EN GELUID
De atypische look van Pushing Daisies met veel gesatureerde kleuren komt goed tot zijn recht middels deze transfer. In tegenstelling tot de regio 1-release krijgen we hier enkel een Dolby Surround 2.0-track. De track klinkt zeker niet slecht, maar het is toch wel redelijk schandalig dat men niet de moeite doet om beschikbare tracks op een Benelux-release te zetten, dus toch wel een gemiste kans!

EXTRA'S
Op de derde dvd vinden we Pie Time: Time for pie. Over negen (taart)stukken verdeeld krijgen we telkens 2 featurettes over de serie. De totale speelduur is zowat 42 minuten. Origineel is het wel, maar het leek ons handiger om alles te bundelen in één langere documentaire of featurette.
 
CONCLUSIE
Pushing Daisies is een best wel amusante serie die echter niet erg lang blijft hangen. De serie is tegen interessante prijzen op de markt, anders was dit eerder een huurtip.cover
Studio: Warner

Regie: Barry Sonnenfeld, Paul A. Edwards, Adam Kane, Allan Kroeker
Met: Lee Pace, Anna Friel, Chi McBride, Kristin Chenoweth

Film:
7/10

Extra's:
3/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
6

Speelduur:
360 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
o.a. Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
• Featurettes

Andere recente releases van deze maatschappij