:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHITE PLANET, THE
WHITE PLANET, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2009-07-13
FILM
In de nasleep van het succes van March Of The Penguins vestigt The White Planet onze aandacht op het leven van de dieren in het Arctische gebied. Deze documentairefilm is gesponsord door het WWF en wordt gepromoot als een film over de klimaatverandering, maar dat laatste kun je gerust met een stevige korrel zout nemen want er wordt nauwelijks of geen aandacht aan het onderwerp besteed. Het bijzonder schaarse commentaar maakt van The White Planet een documentaire met beperkte informatieve waarde. De prent moet het dan ook voornamelijk hebben van zijn hoofdrolspelers waaronder natuurlijk de ijsbeer, maar ook zeehonden, een Arctische vos, een koppel Groenlandse walvissen, walrussen en tal van andere fascinerende wezens. Een groot deel van de film speelt zich onder water af. Dat levert een met momenten indrukwekkend fotografie op. Daarbij denken we bijv. aan de jacht van een octopus op een krab. Helaas zijn de opnames niet altijd even scherp en gaat een deel van de magie, die we bij Planet Earth bijv. wel krijgen, verloren.

BEELD EN GELUID
Ondanks een enorm potentieel levert de 1.85:1-beeldtransfer een teleurstellend plaatje. Van scherpte en detail kunnen we de transfer op een paar uitzonderingen na niet beschuldigen. Tevens doet er zich behoorlijk wat judder voor. Dat toont zich voornamelijk bij trage camerabewegingen en gaat als snel irriteren. Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel, want zo nu en dan krijg je wel een idee over hoe het er eigenlijk had kunnen (en moeten) uitzien. De DTS-HD Master Audio 5.1-geluidstrack brengt het er iets beter van af. Bruno Coulais zorgde voor een met momenten meeslepende en dromerige soundtrack die mooi inspeelt op de gebeurtenissen op het scherm. Het occasionele commentaar sluit hier netjes op aan.

EXTRA’S
Deze Blu-ray bevat geen extra’s.

CONCLUSIE
The White Planet levert een met momenten aantrekkelijke, maar weinig grensverleggende kijk op het leven in het Arctische gebied. Zo nu en dan krijgen we echter meer de indruk naar een muziekvideo dan naar een documentaire te kijken. De beeldkwaliteit van deze Blu-ray stelt teleur en de geluidskwaliteit kan daar weinig aan veranderen.coverStudio: A-Film

Regie: Jean Lemire, Thierry Piantanida, Thierry Ragobert
Met: Jean-Louis Étienne

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
6

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8716777927823


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Frans DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij