:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONE NIGHT AT McCOOL'S
ONE NIGHT AT McCOOL'S
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-04-30
FILM
De film opent wanneer de zenuwachtige en onzekere Randy (Matt Dillon) een bingozaak binnenstapt waar hij een afspraak heeft met huurmoordenaar Burmeister (een schitterende Michael Douglas). Randy heeft net een aantal onaangename ervaringen meegemaakt die hij met Burmeister deelt. Zo worden deze gebeurtenissen in flash-back verteld. Randy, barman in McCool's, loopt op een avond de sensuele en knappe Jewel (Liv Tyler) tegen het lijf. Zij blijkt net ontsnapt aan een verkrachting. Hij valt voor haar charmes en neemt haar mee naar huis met alle gevolgen vandien. Na een hectische nacht besluit Jewel in Randy's huis in te trekken. Tegelijkertijd krijgen we het verhaal te horen van Carl (Paul Reiser), advocaat en familie van Randy. Hij belandt bij een psychiater en doet eveneens zijn versie van het verhaal uit de doeken, want hij blijkt ook in contact te zijn geweest met Jewel. Tenslotte is er rechercheur Dehling (John Goodman) die een moordzaak onderzoekt. Vermits Randy en Jewel bij deze zaak betrokken zijn, moet Dehling zogezegd in het belang van het onderzoek regelmatig bij haar passeren. De reden ligt nogal voor de hand, ook hij is totaal over zijn toeren van deze meid en vertelt zijn relaas aan een priester die maar al te gretig de details van deze passie verslindt. Drie verhaallijnen dus die naarmate de film vordert naadloos in elkaar overlopen. Het feit dat de film in flash-backs vertelt wordt, is niet bijzonder origineel, maar de manier waarop dit alles wordt gepresenteerd, is best amusant en grappig. De vier mannelijke hoofdpersonages schitteren in hun rol, alleen Liv Tyler stelt een beetje teleur. Daarnaast mochten er gerust wat meer grappige momenten ingebouwd worden. Afgezien hiervan is One Night At McCool's zeker een ontspannende en plezante film.


BEELD EN GELUID
Er valt nauwelijks iets aan te merken op beeld- en geluidskwaliteit. De film krijgt een 1.78:1 beeldformaat dat anamorfisch op DVD is gezet. Volgens IMDB zou het beeldformaat 1.85:1 moeten zijn, wat bij deze release niet het geval is. De kwaliteit is heel goed, met veel scherpte en detail, een uitstekend contrast en dito schaduwniveau, en diepe en solide zwarttinten. Minpuntjes zijn er wel, maar niet storend. Zo merk je in een handvol scènes wat grain en trillende beeldlijnen. Voorts hebben we geen andere beschadigingen waargenomen. Ondanks het feit dat de film het eerder moet hebben van dialogen komt de Engelse Dolby Digital 5.1 geluidstrack met momenten verrassend goed uit de hoek. Surrounds treden niet echt veel in werking, maar wanneer ze worden aangesproken, gebeurt dit optimaal. Dialogen klinken de hele film door helder en verstaanbaar. De ondertitels zijn voldoende groot en duidelijk leesbaar, al mochten ze misschien een klein beetje lager in beeld geplaatst worden. RCV heeft hier prima werk afgeleverd.


EXTRA'S
De rubriek extra's is redelijk gevuld, maar wat kwaliteit betreft scoren ze niet zo hoog. De extra's worden gepresenteerd in statische menu's begeleid door een streepje leuke muziek. Het meest interessant zijn de vier verwijderde scènes (4 min. 30) en het alternatieve einde (3 min. 30), beiden met of zonder audiocommentaar door de regisseur. Een Making Of (9 min.) ontbreekt uiteraard ook niet al is dit meer een soort b-roll met beelden achter de schermen, veel wijzer worden we er niet van. Naast de twee muziekvideo's van AHA (Velvet) en Joan Osborne (Love Is Alive), zijn de overige extra's vrij summier wat lengte betreft. In How Did We Kill Paul Reiser (1 min. 15) wordt kort getoond hoe de finale scène in elkaar gezet werd, daarnaast krijgen we nog een filmpje over de kledij die Liv Tyler draagt (1 min. 30), een beknopte fotogalerij waar er juist gefilmd werd, en een First Read Through (3 min.) met de acteurs die de eerste keer enkele scènes uit het script doornemen. Twee storyboards zijn eveneens van de partij waarbij we de storyboards en uiteindelijke afwerking van zowel de openings- en finale scène via splitscreen te zien krijgen. Een bioscooptrailer en twee TV spots sluiten het rijtje af. Drie cross-promotional trailers voor andere RCV releases zijn eveneens van de partij. De extra's worden optioneel Nederlands ondertiteld.


CONCLUSIE
One Night At McCool's is best een leuke en genietbare film, en daarbij goed in beeld gebracht. De acteurs beleven duidelijk plezier en dat zal voor de kijker niet anders zijn. Technisch is deze release dik in orde, de extra's stellen wat teleur. Zeker een kijkbeurt waard.


cover
Studio: RCV

Regie: Harald Zwart
Met: Liv Tyler, Matt Dillon, John Goodman, Paul Reiser, Michael Douglas

Film:
7/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
12

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045201760


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer, TV Spots,
• Behind The Scenes,
• Muziekvideo's,
• Verwijderde scènes,
• Wardrobe, hair & make-up tests,
• Cast Read Through,
• Where Did We Shoot,
• Storyboard to film,
• How Did We Kill Paul Reiser?,
• Also Available

Andere recente releases van deze maatschappij