:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCREAMERS 2: THE HUNTING
SCREAMERS 2: THE HUNTING
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-06-01
FILM
Een ruimteschip onder leiding van commandant Andy Sexton (Greg Bryk) onderzoekt een alarmsignaal van de planeet Sirius 6B. De bevolking van deze verlaten gewaande planeet is dertien jaar eerder compleet uitgeroeid door de "Screamers", dodelijke kleine machines die zijn ontworpen om te doden. Eénmaal Sexton en zijn manschappen aankomen op de ruwe planeet, ontdekken ze al snel dat ze helemaal niet alleen zijn...

"The Perfect Weapon Is Now The Ultimate Killing Machine!"

Herrinert u zich Screamers nog? Wel, wij ook niet echt meer. Wat ons wel altijd zal bijblijven is dat die bewuste  sciencefictionfilm uit '95 werd ingeblikt door Christian Duguay (The Art Of War, Extreme Ops), de laatste grote film was van Peter Weller (Robocop, Robocop 2) en dat de film zich véél te serieus nam. Screamers bracht geen scheet op aan de kassa's, maar omdat de direct-to-dvd-markt draait als nooit tevoren krijgen we stilaan wel sequels op alles en nog wat. Dus veertien jaar na het origineel krijgen we nu ook een op het eerste gezicht compleet overbodige Screamers-sequel! Het verhaal van de direct-to-dvd-sequel is clichématig en speelt gretig leentjebuur bij soortgelijke films zoals James Camerons iconische Aliens.

Soms is het zelfs een beetje schaamteloos kopiëren, maar Screamers 2 is door de regisseur met zoveel enthousiasme gemaakt en heeft daarbovenop een erg vlot tempo, zodat de film stukken entertainender is dan het origineel. De film is net als het origineel gebaseerd op het kortverhaal “Second Variety” van de gerenomeerde sciencefictionauteur Philip K. Dick (Blade Runner, Total Recall). Screamers 2: The Hunting omhelst zijn status als B-horror/sciencefictionfilm met veel liefde en overtuiging en dat maakt de prent zo leuk!

Het acteerwerk van de cast is meer dan behoorlijk en genrefavoriet Lance Henriksen komt ook enkele minuten in beeld (kwestie van toch één grotere naam op de affiche te hebben). De make-upeffecten zijn uitstekend, met enkele uitermate geslaagde monsterontwerpen. Hier en daar duiken enkele doorzichtige CGI-effecten op, maar dat kan de bloederige lol nergens drukken, want vergis u niet, Screamers 2: The Hunting is bij momenten namelijk behoorlijk goor en bloederig! Het einde van de film zie je al van mijlenver aankomen en staat bovendien wagenwijd open naar een derde film in de reeks. Een aanrader voor de liefhebbers van B-monsterfilms!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is dik in orde, met een prima scherpte en een meer dan behoorlijk contrast. De kleuren zijn hier en daar met filters bewerkt, maar ogen over het algemeen helder en natuurlijk. Het beeld is vrij van vuil, beschadigingen en oneffenheden en digitale compressiefoutjes vormen eveneens geen probleem. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt prima, met een nette weergave van dialogen, muziek en geluidseffecten. Ruis en andere storingen vormen evenmin een probleem.

EXTRA'S
De extra’s zijn beperkt tot een behoorlijk informatieve ‘Making of’-featurette en een collectie promotionele trailers.

CONCLUSIE
Hoewel de eerste Screamers ons behoorlijk koud liet, is de direct-to-dvd-sequel een heerlijk exploitatieve SF-horrorprent met het genrehart op de juiste plaats! De dvd van Sony Pictures HE heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit, met bevat ook een tweetal extra's. Als je houdt van bloedige horror, monsterlijke creaturen en Lance Henriksen, dan ben je aan het juiste adres bij Screamers 2: The Hunting!


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Sheldon Wilson
Met: Gina Holden, Janna Pallaske, Greg Bryk, Lance Henriksen

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Making Of
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij