:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PERFECT DAY, A (HENRY POOLE WAS HERE)
PERFECT DAY, A (HENRY POOLE WAS HERE)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-19
FILM
Henry Poole (Luke Wilson) heeft maar enkele maanden meer te leven en hij wil zijn laatste maanden in stilte doorbrengen. Hij koopt een klein huisje in een rustig, klein Amerikaans dorpje. Maar het is snel uit met de rust wanneer zijn excentrieke buurvrouw Esperanza (Adriana Barraza) in een vlek op één van de muren van Henry’s huis het gezicht van Jezus meent te herkennen. Als ze oude dametjes en invalide mensen begint uit te nodigen om de vlek te bewonderen wordt het allemaal teveel voor de cynische Henry…

"Changing his attitude will take a miracle."

Aan de overigens compleet foute titel (wie verzint die zaken toch?) en de foto op de cover zou je haast denken dat je een leuke romantische komedie à la dertien-in-een-dozijn in huis haalt, maar niets is minder waar. Niet alleen is A Perfect Day  Henry Poole Is Here helemaal geen komedie, daarenboven is het al zeker geen dertienineendozijnprent! Mark Pellington - vooral bekend van ijzingwekkend sterke thrillers als Arlington Road en The Mothman Prophecies - schetst op niet alledaagse wijze het portret van een cynische man die koste wat het kost moeite doet om de mensen rondom zich weg te jagen. Het personage is verre van warm en vriendelijk en het staat al helemaal niet open voor hoop. Toch slaagt Pellington erin om het sympathiek en vooral boeiend genoeg te maken, zodat je zonder problemen meeleeft.

Luke Wilson is voor de verandering eens niet de vlotte romantische held, maar uitstekend als de getormenteerde Henry Poole. De scènes met Radha Mitchell (Pitch Black, Rogue) en Morgan Lily voelen authentiek aan. Mitchell heeft al vaker bewezen dat ze een talent is, maar Morgan Lily is een revelatie. De piepjonge miniactrice is verbluffend écht en intrigerend. De bijrollen worden eveneens erg goed ingevuld met op kop de Mexicaanse actrice Adriana Barraza. Hoewel A Perfect Day  Henry Poole Is Here behoorlijk traag op gang komt, is het een film die op het einde van de zit helemaal de moeite waard is. Dankzij de vakkundige regie van Pellington met enkele dynamische camerastandpunten en een voldoende sterk scenario, blijft het geheel over de hele lijn interessant.
 
Het einde is niet helemaal een verrassing, maar je moet al een hart van steen hebben om niet gecharmeerd te zijn door de boodschap van liefde en hoop. A Perfect Day Henry Poole Is Here is dus een kleinschalige, maar goed gemaakte tranentrekker met een charmant verhaal en enkele verbluffende acteerprestaties.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1-beeld heeft een meer dan behoorlijke scherpte, met een bevredigend contrast en een prima schaduwdetail. Er is soms wat grove korrel aanwezig om de sfeer te schetsen van Henry’s gemoedstoestand, maar voor de rest blijft alles netjes binnen de perken. Vuiltjes zijn niet aanwezig en de kleuren gaan van fel en warm tot somber en donker. Gelukkig zijn alle kleurencombinaties helder en natuurlijk. De Engelstalige Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met een mooie weergave van de muziek en heldere, goed verstaanbare dialogen. Ruis of storingen hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Deze dvd bevat helemaal geen extra’s.

CONCLUSIE
A Perfect Day Henry Poole Is Here is een hartverwarmend en pakkend drama van de maker van filmtoppers als Arlington Road en The Mothman Prophecies. De beeld- en geluidskwaliteit op deze dvd zijn prima. Aanbevolen!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Mark Pellington
Met: Luke Wilson, Radha Mitchell, Adriana Barraza, George Lopez, Morgan Lily

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
6

Speelduur:
99 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:

Engels Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij