:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DECEPTION
DECEPTION (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-05-05
FILM
Jonathan McQuarry (Ewan McGregor) leidt een teruggetrokken leven. Hij is getrouwd met zijn werk, waardoor hij compleet geen sociaal leven heeft. Op een avond kruist Jonathan het pad van de jonge en charismatische advocaat Wyatt Bose (Hugh Jackman). Wyatt vindt het hoog tijd dat Jonathan wat meer gaat genieten van het leven en introduceert hem in zijn decadente levensstijl vol seks, drank en exclusieve feestjes. Er gaat een ongezien wereld voor Jonathan open en de twee tegenpolen worden goede vrienden. Tijdens een lunch neemt Jonathan echter per ongeluk Wyatts telefoon mee en als die overgaat, nodigt een verleidelijke vrouwenstem zonder blikken of blozen hem uit in haar hotelkamer. Voordat Jonathan het beseft komt hij terecht in een anoniem seksnetwerk, waar de mooiste vrouwen van het land maar één telefoontje van hem verwijderd zijn. Wyatt is het land uit voor zaken, dus Jonathan kan zich niet bevragen bij zijn nieuwe vriend en zodoende laat hij zich gewillig meevoeren. Op één van de volgende afspraakjes ontmoet hij een mysterieuze blondine (Michelle Williams). Het toeval wil dat hij al een tijdje een oogje had op deze vrouw. Ze beleven een geweldige nacht en tegen alle regels van het netwerk in lijkt ze voor hem te vallen. Maar dan verdwijnt ze op mysterieuze wijze uit zijn hotelkamer en komt Jonathan tot de ontdekking dat niets is wat het lijkt…

"When you're in this world, no one is who they seem, and everyone is playing the game."

De high-profile erotische thriller Deception werd voor zijn bioscooprelease compleet de grond ingeboord door de meeste gevestigde critici. Toen de 25 miljoen dollar kostende  prent dan eindelijk in de bioscopen belandde, ging er - weinig verrassend - dan ook geen hond kijken en de thriller bracht wereldwijd nog niet eens 15 miljoen dollar op. Toch is Deception geen ramp van een film. Toegegeven, het scenario van Mark Bomback (Die Hard 4.0, Race To Witch Mountain) bevat meer gaten dan een stevige blok Emmentaler, terwijl de onwaarschijnlijkheden elkaar in een sneltempo opvolgen. Toch is er filmtechnisch weinig tot niets op het speelfilmdebuut van Marcel Langenegger aan te merken. De film ziet er erg glad uit en heeft een vlot tempo, met vakkundig camerawerk. 

Daarbovenop wist de beginnende regisseur een cast bij elkaar te krijgen om 'U' tegen te zeggen! Ewan McGregor en Hugh Jackman zijn zoals steeds prima, terwijl Michelle Williams op haar beurt dan weer voldoende mysterieus en charismatisch is in haar rol. Let daarbovenop ook op topactrices als Charlotte Rampling, Natasha Henstridge en Maggie Q die sensueel voorbijkomen in gedurfde gastoptredens. De erotiek in Deception spat niet direct van het scherm à la Basic Instinct en consoorten, maar is toch voldoende prikkelend om te blijven boeien. De climax van Deception is bij de haren getrokken, maar bevat voldoende spanning zodat je toch geboeid blijft kijken. Concluderend is deze Deception toch nog een behoorlijke genietbare thriller geworden, met een uitstekende cast.

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1-beeld ziet er goed uit qua scherpte en detail. Het contrast is prima en het zwartniveau is strak. De warme en volle kleuren ogen natuurlijk en het beeld blijft gespaard van storende onvolmaaktheden. De Engelse Dolby TrueHD 5.1-track klinkt eveneens prima, met goed verstaanbare dialogen en een nette weergave van de aanwezige omgevingsgeluiden en filmmuziek. In direct vergelijk met de Engelse DTS 5.1-track heeft het TrueHD 5.1-spoor wat meer body en verdient het dan ook de voorkeur. Ruis of storingen zijn - zoals te verwachten bij een recente film als deze - helemaal niet aanwezig.

EXTRA'S
Bij het opstarten van de film krijg je automatisch de bioscooptrailer van Taken op je scherm. In het submenu van de extra’s zijn een aantal weggeknipte scènes en een best interessant alternatief einde terug te vinden. Voorts heb je twee featurettes: “Club Sexy” - over echte seksclubs zoals in de film - en ”Exposing Deception” - een typisch kijkje achter de schermen van de opnames. Beiden zijn leuk, maar echt diepgravend of wereldschokkend zijn ze nergens. De originele bioscooptrailer is uiteraard ook aanwezig en sluit de extra's af.

CONCLUSIE
Deception is bij zijn release een beetje onterecht met de grond gelijk gemaakt. Het scenario staat inderdaad bol van de onwaarschijnlijkheden, maar dankzij een prima cast en een gladde uitwerking is deze thriller nog best te genieten. De Blu-ray heeft een prima beeld- en geluidskwaliteit en bevat een handjevol extra features.


coverStudio: Warner

Regie: Marcel Langenegger
Met: Ewan McGregor, Hugh Jackman, Michelle Williams, Charlotte Rampling, Natasha Henstridge, Maggie Q

Film:
6,5/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby TrueHD 5.1
Engels PCM 2.0


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Weggeknipte scènes
• Alternatief einde
• 2 featurettes
• Bioscooptrailer
• Cross-promotional trailer

Andere recente releases van deze maatschappij