:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> THAT '70S SHOW - SEIZOEN 4
THAT '70S SHOW - SEIZOEN 4
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-11-18

SERIE
Het vierde seizoen staat vooral in het teken van de stukgelopen relatie tussen Eric Forman (Topher Grace) en zijn buurmeisje Donna Pinciotti (Laura Prepon). Dit zorgt uiteraard voor de nodige wrevel in de vriendengroep en zo proberen zowel Eric als Donna in de absolute gunst te komen van Michael (Ashton Kutcher), Jackie (Mila Kunis), Fez (Wilmer Valderama) en Hyde (Danny Masterson). Ondertussen worstelt Donna ook nog met het abrupte vertrek van haar moeder en probeert Fez zijn vriend Hyde aan een meid te helpen. Donna gaat voor het eerst in haar leven werken, terwijl Michaels broer Casey (een gastrol van Luke Wilson) al zijn liefdespijlen richt op Donna. Dit is uiteraard zéér tegen de zin van Eric! 

AFLEVERINGEN
It's a Wonderful Life
Eric's Depression
Pinciotti vs. Forman
Hyde Gets the Girl
Bye Bye Basement
The Relapse
Uncomfortable Ball Stuff
Donna's Story
The Forgotten Son
Red and Stacey
The Third Wheel
An Eric Forman Christmas
Jackie Says Cheese
Eric's Hot Cousin
Tornado Prom
Donna Dates a Kelso
Kelso's Career
Leo Loves Kitty
Jackie's Cheese Squeeze
Class Picture
Prank Day
Eric's Corvette Caper
Hyde's Birthday
That '70s Musical
Eric's False Alarm
Everybody Loves Casey
Love Wisconsin Style


In het vierde seizoen wordt het voor de non-fans eveneens duidelijk dat That '70s Show veel meer is dan een sitcom die à la Austin Powers makkelijk wil scoren met de jaren zeventig als hippe achtergrond. In het eerste seizoen kon er dan misschien nog wel gelachen worden met de kapsels, kleren, muziek en toestanden, maar per volgend seizoen werd duidelijk dat het tijdskader inderdaad niet meer was dan een - weliswaar goed gekozen - achtergrond. Belangrijker werd de ontwikkeling van de personages. Elk personage werd vanuit een specifieke invalshoek bekeken, met zijn of haar eigen probleemstelling en door de seizoenen worstelden de personages met de typische groeipijnen van alle jongeren op eender welke leeftijd. Dat is ongetwijfeld ook de aantrekkingskracht van That '70s Show! Dat én natuurlijk ook de geweldige humor. De grappen en grollen zijn opnieuw erg strak geschreven en de goed op elkaar ingespeelde cast brengt ze helemaal tot leven. Topher Grace, Laura Prepon, Ashton Kutcher en Mila Kunis worden gezien als de sterren van de reeks en terwijl ze uitstekend zijn in hun respectievelijke rollen, zijn het eigenlijk Danny Masterson, Wilmer Valderrama, Debra Jo Rupp en Kurtwood Smith die steevast voor de beste grappen zorgen. Vooral Kurtwood Smith is briljant als de norse "Red". Je zou het de man niet nageven, maar wij althans liggen keer op keer te rollen over de grond wanneer hij zijn zoon Eric (Topher Grace) weer maar eens compleet voor schut zet! 

Terwijl de voorgaande seizoenen altijd goed gemaakt en hilarisch waren, gaat de kwaliteit op elk gebied naar boven in dit vierde seizoen. De regie van vaste regisseur David Trainer is erg strak en elke episode gaat erg vlot vooruit. De humor is constant, iets wat in de voorgaande seizoenen niet altijd het geval was, en het tempo slabakt nergens. Als we dan toch een minpuntje tegenover de voorgaande seizoenen moeten aanduiden dan is het wel het verdwijnen van Donna's moeder (een rol van de onnavolgbare Tanya Roberts). Gelukkig wordt het gat wat gedicht dankzij de slim geschreven scenario's. Enkele uitschieters zijn de eerste aflevering ("It's a wonderful life"), niet verrassend een parodie op de gelijknamige klassieker, het heerlijk victoriaansgetinte "Donna's Story", de jaarlijkse kerstaflevering ("An Eric Forman Christmas") en de onder de fans bijna legendarische "That '70s Musical". Ook geweldig humoristisch zijn de geslaagde knipogen naar The Wizard of Oz en Michael Kelso's Saturday Night Fever-bedrijfsvideo in "The Forgotten Son". Kortom, een must voor de fans en een gouden tip voor de liefhebbers voor de betere sitcom!  

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld ziet er meer dan behoorlijk uit, met een bevredigende scherpte, een prima detail en heldere, natuurlijk ogende kleuren. Vuiltjes en beschadigingen zijn niet echt aan de orde en de hoeveelheid filmgrain en digitale compressiefoutjes blijven ook beperkt. De Engelse Dolby Surround 2.0-track klinkt prima. De muziek komt goed tot haar recht en de heldere, steevast verstaanbare dialogen komen netjes uit de centerspeaker. Ruis of andere oneffenheden hebben we niet waargenomen. 

EXTRA'S
Leuk dat distributeur A-Film toch nog een handjevol bonusmateriaal heeft toegevoegd. Zo kan u voor elke episode een dikwijls hilarische, typische seventies preview bekijken. "Season 4 in 4 minutes" verklaart zichzelf, terwijl vaste regisseur David Trainer aan het woord komt in "Making Company" (8 min.). Daarna blikken zowel de mooie Laura "Donna" Prepon, als diva Mila "Jackie" Kunis (samen ongeveer 12 minuten) terug op de geweldige tijden die ze beleefden tijdens het maken van de populaire serie.

CONCLUSIE
That '70s Show heeft in zijn vierde jaargang nog steeds niets van zijn originele glans verloren! De cast is zoals in de vorige seizoenen geweldig op elkaar ingespeeld en de humor is hilarisch. De beeld- en geluidskwaliteit zijn prima en A-Film voegde een paar leuke extra's toe. Verplichte kost voor de fans en de liefhebbers van goed gechreven humor!
cover
Studio: A-Film

Regie: David Trainer
Met: Topher Grace, Laura Prepon, Ashton Kutcher, Mila Kunis, Danny Masterson, Wilmer Valderrama, Kurtwood Smith, Debra Jo Rupp

Film:
8/10

Extra's:
5,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1998

Leeftijd:
AL

Speelduur:
520 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Episode Previews
• Season 4 in 4 Minutes
• Making Company: David Trainer On Directing
• A '70s Flashback: Laura Prepon
• A '70s Flashback: Mila Kunis

Andere recente releases van deze maatschappij