:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SWING
SWING
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-02-27
FILM
Het jonge Japanse koppeltje Akemi en Eiji hebben het steeds moeilijker om de eindjes aan elkaar te blijven knopen. Wanneer ze gratis enkele ticketjes krijgen voor een baseballwedstrijd trekken ze richting de grote stad. Het avondje loopt echter niet helemaal zoals gepland wanneer Akemi geraakt wordt door een bal en naar het ziekenhuis moet. Het koppeltje mag blijven logeren bij een bevriend stel en zo moet Akemi onder ogen zien dat zij en Eiji in een sleur zijn terechtgekomen. Wanneer Akemi op zoek gaat naar een boek, kruist ze het pad van een bijzonder aantrekkelijke en vrijgevochten vrouw. Er is vanaf het begin chemie tussen beide en de aantrekkingskracht verandert al snel in een seksuele relatie. Vanaf dan gaat er voor Akemi en Eiji een nieuwe wereld open, maar dan met een pervers randje...

Swing ofte It Don't Mean A Thing If It Ain't That Swing (2002) hoort thuis in het vakje van de Pink Cinema, met andere woorden een Japanse soft-erotische film dus. De prent in een regie van de voor ons compleet onbekende cineast Meike Mitsuru, is echter een enorme teleurstelling. Niet alleen lijken de acteurs er compleet géén zin in te hebben en slaapwandelen ze door het weinig boeiende scenario. Ook de sekscènes zijn een scheet in een fles! Ondanks het feit dat Meike Mitsuru het geheel een 'kinky' laagje wilde meegeven, hebben de erotische scènes dezelfde geilheidsfactor die je krijgt als je de pagina's uit de Gele Gids luidop begint voor te lezen op een doordeweekse bingo-avond van eender welk rusthuis. Swing is dan ook te mijden als de pest!

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische beeld wordt geplaagd door zwakke scherpte, een pover zwartniveau en tegenvallend contrast. Beeldruis, filmgrain en compressiefoutjes liggen mee aan de basis van de teleurstellende beeldkwaliteit. De achtergronden zijn erg onstabiel en de gebruikte print bevat tevens ook wat beschadigingen en kleine vuiltjes. De kleuren ogen dan weer helder en hebben een natuurlijke aanblik. De Japanse Dolby Surround 2.0-track klinkt helder en is lipsynchroon. De dialogen komen netjes uit de center en de subwoofer heeft zoals je al wel kan verwachten niets te doen. Voldoende voor dit soort 'cinema', ware het niet dat het geluid een enorme uitschuiver bevat. Op 00:54:31 lijkt het geluid weg te vallen en krijg je haperende geluiden. Deze fout blijft duren tot 00:55:03. Slordig!

EXTRA'S
Helemaal niets en misschien moeten we daar maar blij mee zijn...

CONCLUSIE
Net als Cuffs is deze Swing opnieuw triestige kost. De uitvoering is eveneens teleurstellend, dus we kunnen niet anders dan concluderen: to avoid at all costs!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Meike Mitsuru
Met: Takeshi Ito, Hotaru Hazuki, Yuki, Takashi Mizuno, Anna Fubuki

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
4/10

Beeld:
3,5/10


Regio:
2

Genre:
Soft erotiek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
16

Speelduur:
68 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.85:1 niet-anamorfische PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij