:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VOOR DE GEBOORTE
VOOR DE GEBOORTE
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2008-01-03
FILM
De technologische vooruitgang en de steeds maar sneller wordende computers zorgen er sinds kort voor dat aanstaande ouders via de techniek van ultrasone klanken hun baby niet enkel meer in 2D, maar ook in 3- en zelfs 4D kunnen aanschouwen. We besparen u de technische uitleg, maar samengevat komt het er op neer dat er enorm hoge geluidsgolven door het lichaam van de moeder gezonden worden. Deze gaan door vloeistoffen maar kaatsen af op 'vaste' voorwerpen, wat een tweedimensionaal beeld van de baby oplevert. Door de snellere processortijden is het dus mogelijk om veel van deze 2D-beelden samen te voegen tot een 3-dimensionaal beeld. Bij 4D-beelden is de processorsnelheid zodanig snel dat de bewegingen van de baby waarneembaar zijn, zij het nog niet in realtime.

Op basis van de hierboven beschreven techniek produceerde het team van National Geographic Channel hun veelbekeken en geprezen documentaire Into The Womb. Het proces waarbij een bevrucht eitje zich in de baarmoeder ontwikkelt van embryo tot foetus en baby is wonderbaarlijk. Door middel van de 4D-beelden is te zien hoe de foetus die zo groot is als een duim, lacht, knippert, geeuwt en beweegt in de baarmoeder. Een buitengewone documentaire, naar goeie National Geographic-gewoonte verwoven in een verhaallijn waar iedereen zich mee kan identificeren.

Dit is een dvd die niet enkel aanstaande moeders verplicht in hun bezit dienen te hebben. Het is gewoon voor iedereen uniek om dergelijke wonderbaarlijke beelden te aanschouwen die het menselijk leven in al z'n complexiteit naar voor brengt. Uw mond zal openvallen van verbazing en u zal geëmotioneerd het volledige proces van bevruchting tot bevalling meemaken op een manier die u nooit eerder beleefde. Een aanrader!

BEELD EN GELUID
De bijna perfecte computergegenereerde beelden wisselen af met beeldmateriaal van televisiekwaliteit. Zwarttinten zijn goed, kleuren af en toe ietsjes te flets. Hier en daar is er grain merkbaar maar van andere onzuiverheden is er weinig tot geen sprake.
Geluid is aanwezig in dialooggedreven Engelse dolby surround-track. Zowel de muziek als de voice-over begeleiden de beelden op een aanvaardbaar en verstaanbaar volume. Meer verwachten we ook niet van dit soort dvd's.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Een indrukwekkende en succesvolle documentaire over het onstaan en de evolutie van het menselijk leven in moeder's buik. Via ultramoderne technieken kan men de ontwikkeling van zaadcel tot baby in bewegende drie-dimensionale beelden bekijken. Een positief gegeven, niet enkel voor de wetenschap maar eveneens voor de aanstaande ouders die op deze manier reeds veel vroeger een band kunnen scheppen met hun nog ongeboren kindje.


cover
Studio: House Of Knowledge

Regie: -
Met: -

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
al

Speelduur:
101 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij