:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHRIS ROCK SHOW, THE, SERIE 1 & 2
CHRIS ROCK SHOW, THE, SERIE 1 & 2
Bespreking door: Carl - Geplaatst op: 2007-10-28
SERIE
Dat Chris Rock na Eddy Murhpy zowat de meest begenadigde Afro-Amerikaanse komiek is van het laaste decennia, staat buiten kijf. Dat hij als acteur zowat de minst begenadigde is, klopt eveneens. (alhoewel Murphy vrij dicht in de buurt komt). Kijk maar eens naar zijn 'prestaties' in Lethal Weapon 4, New Jack City en Head Of State. Nu ja, het is de goede man vergeven want als humorist kan hij wel uit de voeten. Z'n stand-up shows zijn stuk voor stuk pareltjes en het was dan ook niet verwonderlijk dat betaalzender HBO hem reeds in 1997 de kans gaf om volledig z'n ding te doen in een talkshow die hij zelf naar eigen goeddunken mocht inkleden. Het resultaat mocht er zijn en de show hield het dan ook uit van tot aan de eeuwwisseling. Het werd een wekelijkse mix van een interview, een muzikale hiphop/R&B-gast, een monoloog en een paar korte sketches. Dit bleek perfekt te werken en de show genoot dan ook veel bijval, vooral vanuit de zwarte gemeenschap. Het was immers niet allemaal hersenloze humor, want er zat eveneens de nodige sociale satire alsook de occasionele racistische toespeling in. Bekend volk trek bekend volk aan, en dat is er hier ook aan te zien. Tussen de gasten zien we o.a de enige echte Puff Daddy, Johnnie Cochran, James Walker, The Fugees en Missy Elliott.

Het leukste gedeelte aan deze shows zijn de interviews die Rock afneemt van de gewone man in de straat. De manier waarop hij in een 'serieuze' en hoofdzakelijk blanke wijk een petitie start om de naam van de hoofdstraat te laten veranderen in 'Tupac Shakur Boulevard' is ronduit hilarisch vanwege de diverse reacties. De format van de show en zeker de interviews laten af en toe denken aan de vroege David Letterman, wat niet verwonderlijk is aangezien één van Rock z'n schrijvers ook werkte aan Letterman z'n shows. Rock is op z'n best als hij géén hand voor de mond dient te houden, en op HBO diende hij daar uiteraard geen rekening mee te houden. Op bepaalde momenten had de show zelfs de bovenhand op het legendarische Saturday Night Alive, gewoon omdat Rock veel verder durfde te gaan dan de doordeweekse talkshow-presentator en het 'ongepaste' taalgebruik niet schuwde. Deze dubbeldvd laat je de volledige eerste twee seizoenen herbeleven van iets wat destijds nooit het Europese vasteland bereikte. Een euvel dat met deze dvd-uitgave verholpen werd!

BEELD EN GELUID
Alhoewel er in bepaalde regio 1-uitgaven 1.85:1-anamorfische beeldformaten opduiken van een selectie aan episodes uit de eerste 2 series, dienen wij het te stellen met het doordeweekse 4:3-formaat. Voor de rest niks slecht over het beeld: scherpte, contrast en kleurschakeringen zijn goed. Geluid is op een aanvaardbaar volume in Dolby Surround opgenomen. De track klinkt helder, duidelijk en daar is het bij dit soort uitgaves uiteindelijk ook om te doen.

EXTRA'S
2 audiocommentaren bij evenveel afleveringen, ingesproken door de heer Rock himself.

CONCLUSIE
Chris Rock: je houdt ervan of niet, er is geen tussenweg. Feit is: de fans mogen deze uitgave zeker en vast niet missen. Voor onbekenden is dit misschien de ideale gelegenheid om de man z'n komische talenten aan het werk te zien. Beeld en geluid zijn kwalitatief voldoende. Enkel de extra's schieten zwaar te kort.


coverStudio: Warner

Regie: Scott Preston
Met: Chris Rock + diversen

Film:
7,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
12

Speelduur:
+-460 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a Nederlands
Extra's:
• 2 audiocommentaren

Andere recente releases van deze maatschappij