:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 3.1
MCLEOD'S DAUGHTERS - SEIZOEN 3.1
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2007-09-05
SERIE
Miserie, miserie en nog wat miserie: zo kunnen we het 3e seizoen van McLeod's Daughters wel samenvatten. Een fase die elke langlopende tv-serie op een bepaald moment wel eens meemaakt en meestal is dat simpelweg om wat verschuivingen in de cast aan te kondigen. We willen uiteraard het kijkplezier niet vergallen, maar ook deze McLeod's Daughters is op dat vlak geen uitzondering. In Australië is men inmiddels volop bezig met de voorbereidingen voor het 8ste seizoen, dat vermoedelijk ook het laatste zal worden, vooraleer het zover is in de Benelux, moeten we echter eerst nog 4,5 seizoenen te verteren krijgen. Aan het huidige tempo, zal dat echter sneller achter de rug zijn dan je eerst zou vermoeden.

AFLEVERINGEN
1. Fairy Tale, Ending
Na maanden in het ziekenhuis keert Claire terug naar Drovers Run. Liz en Harry zijn in de wolken nu ze voor het eerst grootouders worden, of althans dat denken zij toch.

2. Better The Devil You Know
Claire heeft alles onder controle en weigert dan ook alle hulp, bovendien houdt ze Tess zo ver mogelijk uit haar buurt. Tess is echter een andere mening aangedaan, en vindt het geen goed idee om de echte identiteit van de vader van haar kind te verzwijgen.

3. The Road Home
Becky is er van overtuigd dat ze Brick eindelijk gevonden heeft, of toch niet? Ondertussen zorgt Jodi's nakende huwelijk voor heel wat spanningen

4. An Affair To Forget
Wanneer Alberto er achter komt dat Jodi een one night stand heeft gehad tijdens haar vakantie staat hun huwelijk op de helling.

5. Put To The Test
Tijdens een spelletje Truth or Dare doet Jodi een bekentenis, en die doet haar afvragen of ze een slecht persoon is. Ondertussen mag Claire terug het zadel in, maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

6. The Wedding
Eindelijk is het de grote dag voor Alberto en Jodi, of toch niet? Wanneer het moment aanbreekt om te tekenen, beseft Jodi dat ze er nog niet klaar voor is. Kan Alberto haar alsnog overtuigen?

7. Gone To The Dogs
Alex moet wennen aan een Claire die nogal last heeft van haar hormonen. Maar wanneer het er op aankomt beseffen ze beiden dat ze een bijzondere vriendschap hebben. Becky en Jake leren elkaar op een andere manier kennen.

8. The Ghost Of Things To Come
Wanneer Claire herinneringen aan haar moeder ophaalt, krijgt ze schrik dat ze net als haar zal overlijden tijdens de geboorte van haar kindje.

9. A House Of Cards
Liz en Harry geven een lunch voor hun 30e huwelijksverjaardag. Alles verloopt vlot tot de ware identiteit van de vader van Claire's kind bekent raakt. En dat is niet het enige dat bekent raakt...

10. Three Little Words
Claire krijgt steeds meer last van zwangerschapskwaaltjes. Tess voelt zich tot haar eigen verbazing aangetrokken tot Dave, de dierenarts.

11. Repeat Offenders
Amanda, een oude vriendin van Tess, komt op bezoek. Deze journaliste met liefdesverdiret wil een stuk over Drovers schrijven, waarin het privé-leven van de mannen en vrouwen wel heel erg blootgelegd wordt.

12. Sins Of The Father
Wanneer Jake's verleden en oorsprong aan het licht komen, wordt zijn relatie met Becky op de proef gesteld. Ook de vrouwen op Drovers Run worden hiermee geconfronteerd.

13. Jokers To The Right
Alex begint het steeds moeilijker te krijgen om zich voor te doen als de vader van Claire's baby, zeker wanneer hij Sandra Kinsella tegen het lijf loopt.

14. Chain Reaction
Wanneer Claire niet kan slapen besluit ze om de meubels van de kinderkamer nog maar eens te verplaatsen, hierbij ontdekt ze een mysterieuze bruine vlek. Wanneer er op Drovers verschillende dingen mislopen, denkt Jodi dat dit haar schuld is omdat ze een kettingbrief heeft kapot gescheurd.

15. The Awful Truth
Nick en Alex ontdekken dat Harry een nieuwe vriendin heeft, en met die persoon zijn ze niet direct tevreden. Ondertussen moeten ze, net als Claire en Tess, serieus nadenken over een voorstel van Harry.

BEELD EN GELUID
De releases van het eerste en tweede seizoen van McLeod's Daughters werden verzorgd door Dutch Filmworks. Eigenlijk moeten we zeggen: ze werden NIET verzorgd door Dutch Filmworks. Men probeerde 22 afleveringen op 4 schijfjes te rammen, met alle gevolgen vandien. De beeldkwaliteit was om te huilen omwille van de hele horden compressieartefacten en bovendien was er dan nog eens zonder blikken of blozen geknipt in het beeld.

Na 2 seizoenen hield Dutch Filmworks het gelukkig voor bekeken en nam Warner over. Algemeen genomen kunnen we gerust stellen dat releases van Warner kwalitatief gezien altijd aan bepaalde standaarden voldoen. We hoopten alleszins dat ook de "dochters" nu van een gelijkaardige behandeling zouden mogen genieten. De duidelijke koerswijziging was al meteen te merken toen we de schijfjes uit de verpakking haalden: 15 in plaats van 22 afleveringen op 4 schijfjes, wat overeenkomt met de min of meer ongeschreven regel van maximum 4 afleveringen per schijfje voor een kwalitatieve transfer.

Op zich is dat natuurlijk geen garantie voor een betere beeldkwaliteit, maar gelukkig bleek ook tijdens het kijken dat compressieartefacten weer tot het taboe behoorden en dat zien we uiteraard graag. Bovendien werd onze blik verruimd, letterlijk dan. Gedaan met de 1.33:1 pan & scam transfers, vanaf nu enkel en alleen de correcte anamorfe 1.78:1 transfers voor McLeod's Daughters. Verder valt er niet echt iets op te merken aan de transfers, op geen enkel moment verbluffend, maar ook nooit teleurstellend, zo zijn we dat ondertussen toch al enigzins gewoon voor doordeweekse reeksen. Dit alles gaat vergezeld van een Dolby Surround 2.0-track die nergens potten of pannen zal breken, maar wel vrij is van ongeregeldheden en enige andere ongewenste elementen.

EXTRA'S
Niet alleen is de beeldkwaliteit er op vooruitgegaan, we krijgen verdorie ook nog eens wat bonusmateriaal meegeleverd. Het contrast met de uitgaven van Dutch Filmworks is nu wel enorm groot aan het worden. De extras die we bij dit 3e seizoen terugvinden werden in Australië reeds geproduceerd voor de dvd-release van het eerste seizoen. Een dikke pluim voor Warner dat we die extras nu toch nog te zien krijgen.

Om te beginnen is er McLeod's Daughters: Inside Story, een relatief korte, maar toch interessante, featurette over het tot stand komen van de serie en de problemen die gepaard gingen met het filmen op locatie. (en als je dan weet dat op locatie eigenlijk in de middle of nowhere is ...)

Naast deze featurette zijn er ook nog 2 interviews voorhanden: Eentje met production executive Andrew Blaxland en eentje met regisseur Karl Zwicky. Beide interviews zijn op zijn minst het bekijken waard. Wat opvalt is dat het echt niet gaat om promotionele rommel, wel om serieus opgevatte interviews waarin we heel wat te weten komen over de productie. Alles samen goed voor zo'n 50 minuten, maar dan wel 50 minuten die een echte meerwaarde bieden.

CONCLUSIE
In het 3e seizoen wordt de boel meer dan op stelten gezet op Drover's Run, dat in contrast met de 2 voorgaande seizoenen. De veel betere beeldkwaliteit én de aanwezigheid van extras zijn echter een meer dan welkome wijziging. Warner stelt ons voor de zoveelste keer op rij niet teleur, dat ze zo maar verder blijven doen.


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Bridie Carter, Lisa Chapell, Rachael Carpani, Jessica Napier, Aaron Jeffrey, Myles Pollard, Sonia Todd

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
6

Speelduur:
675 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• McLeod's Daughters: Inside Story,
• Interview with Andrew Blaxland,
• Interview with Karl Zwicky

Andere recente releases van deze maatschappij