:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 8
EVERYBODY LOVES RAYMOND - SEIZOEN 8
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2007-08-20
SERIE
Tijdens het 8ste seizoen van Everybody Loves Raymond kunnen we alweer met volle teugen genieten van de vreemde escapades van de Barones. Ditmaal krijgen we ook wat nieuwe gezichten te zien. Aan het einde van het vorige seizoen stapten Robert en Amy in het huwelijksbootje. Het is dan ook de hoogste tijd om kennis te maken met de familie van Amy. Die blijkt er al even vreemde gewoonten op na te houden als de Barones. De kwaliteit van de verhalen gaat er evenmin op achteruit, want ondanks het gekende format, blijven de schrijvers erin slagen om ons te verrassen met nieuwe, frisse ideeën.

AFLEVERINGEN
1. Fun With Debra
Wanneer Debra zich realiseert dat ze niet zo veel plezier meer maakt met Raymond, overtuigt ze hem om haar mee te laten gaan naar zijn golfclub. Wat begint als plezier, groeit al snel uit tot een nachtmerrie.

2. Thank You Notes
Amy en Robert keren terug van hun huwelijksreis. Marie probeert onmiddellijk de bovenhand te krijgen in haar relatie met haar kersverse schoondochter, maar Debra doet er alles aan om dat te verhinderen. Ze is vastberaden om Marie eens en voor altijd het zwijgen op te leggen.

3. Home From School
Michael wil twee dagen na elkaar niet naar school. Raymond gaat ervan uit dat hij zijn huiswerk niet wilt maken en de anderen hebben elk hun eigen verklaring voor Michaels aversie voor school. Raymond besluit dat de harde aanpak de enige juiste manier is om het probleem te tackelen. Hij verbiedt Michael om televisie te kijken, spelletjes te spelen en stripverhalen te lezen. Uit pure verveling bekent Michael uiteindelijk dat hij gepest wordt.

4. Misery Loves Company
Debra en Raymond raken geïrriteerd door de overdreven affectie tussen Robert en Amy. Het gaat zelfs zo ver dat Robert het nodig vindt om Raymond huwelijksadvies te geven. Ook Amy beschouwt zichzelf plotseling als de huwelijksexpert bij uitstek.

5. The Contractor
Debra overhaalt Raymond om Gianni in te huren voor een paar kleine ingrepen in de keuken. Ze beklagen zich al snel hun keuze wanneer blijkt dat Gianni een echte luierik is. Ook Frank raakt overstuur omdat hij zich gepasseerd voelt.

6. Peter On The Couch
Amy nodigt haar broer Peter uit voor een etentje met als gevolg dat Peter niet meer weg te slaan is bij Robert en Amy. Zo raken de gemoederen al snel verhit.

7. Liars
Raymond en Debra maken er een sport van om te liegen tegen Marie. De leugentjes ondergaan een sneeuwbaleffect tot Marie het hele spelletje door heeft. Ze traceert alle leugentjes en komt uit op de oorsprong. Ze gaat ervan uit dat ze het spel gewonnen heeft tot Frank een leugentje van Marie uit de doeken doet.

8. The Surprise Party
De moeder van Debra suggereert om een ouderwetse Engelse Tea Party te organiseren voor Debra’s verjaardag. Raymond stemt toe, maar kan het niet verbergen voor Debra. Zij dringt erop aan een Chinees banket te organiseren. Debra's moeder is ondertussen al volop bezig met de planning voor het feestje en Raymond zal er iets op moeten vinden om haar te overtuigen om het Chinese banket te organiseren.

9. The Bird
Robert en Amy overtuigen hun families om Thanksgiving samen te vieren. Wanneer de Barones bij de ouders van Amy arriveren, stellen ze vast dat Amy's familie er heel andere tradities op na houden.

10. Jazz Records
Wanneer de kinderen een woordenboek van Raymond naar de vaantjes helpen, vertelt Frank hem hoe hij ooit zijn collectie jazzplaten heeft vernield. Raymond doet er alles aan om de brokken te lijmen, maar komt er uiteindelijk achter dat hij helemaal niet verantwoordelijk was.

11. Debra At The Lodge
Debra biedt zich aan om een handje te helpen bij de vereniging van Frank. Er zijn de laatste tijd wat leden heengegaan en ze hoopt de vereniging nieuw leven in te kunnen blazen. Na een tijdje krijgt Raymond het er moeilijk mee dat ze zo dikwijls weg is van huis.

12. Slave
Raymond en Debra laten, zonder het goed te beseffen, de tweeling alleen thuis. Achteraf staan ze versteld over het ondernemerschap van hun dochter Ally, die zich over de twee broertjes heeft ontfermd. Ally gaat nog een stapje verder en vraagt of ze niet wat meer mag babysitten. Daardoor ziet Debra haar kans om Marie het huis uit te krijgen, maar dat is natuurlijk buiten Marie gerekend.

13. Whose Side Are You On?
Wanneer Raymond ontdekt dat Debra regelmatig weddenschappen afsluit met de kinderen over zijn bedenkelijke gewoontes, denkt hij dat zijn kinderen hem beschouwen als een nietsnut. Hij denkt terug aan zijn kinderjaren en herinnert zich dat Marie net hetzelfde deed bij Frank. Raymond beschouwt het dan ook als zijn taak om de kinderen terug voor zich te winnen.

14. Lateness
Raymond is het beu dat zijn vrouw altijd te laat is wanneer ze moeten vertrekken. Hij maakt met haar de afspraak dat hij haar mag achterlaten als ze niet tijdig klaar is voor de jaarlijkse ESPY Awards. Niemand verwacht dat hij dat ook zal doen, maar het tegendeel blijkt waar.

15. Party Dress
Raymond en Debra zijn het oneens over het feit dat ze verplicht zijn een dure jurk voor Ally te kopen zodat ze naar een verjaardagsfeestje van een vriendin kan gaan. Debra vindt het niet meer dan normaal, maar Raymond vindt dat een jurk die éénmaal gedragen wordt, geen 250 dollar waard is.

16. Security
Robert neemt er een tweede baantje bij als verkoper van beveiligingssysteem. Een tijdje later onthult hij dat men hem heeft gevraagd om fulltime voor de firma te werken. Hij overweegt dan ook om te stoppen met politiewerk en dat zorgt voor onenigheid tussen Amy en Marie.

17. The Ingrate
Debra voelt zich gekwetst wanneer Raymond haar vergeet te vermelden in zijn speech voor het ontvangen van een eredoctoraat. Raymond houdt vol dat het om een éénmalige vergissing gaat, maar Debra is er als de kippen bij om het tegendeel te bewijzen.

18. Crazy Chin
De ouders van Amy drijven Robert in het nauw wanneer ze de aandacht vestigen op zijn vreemde gewoonte om eten aan te raken met zijn kin alvorens het op te eten. Amy neemt Debra in vertrouwen en krijgt te horen dat het probleem wel eens een psychologische oorzaak zou kunnen hebben. Amy is dan ook vastberaden om het Robert af te leren.

19. The Nice Talk
De MacDougals worden uitgenodigd om Pasen door te brengen bij de Barones. De families proberen naar elkaar toe te groeien door een puzzel in elkaar te steken. De ene na de ander geeft het op en uiteindelijk blijft Raymond alleen over met de moeder van Amy. De twee hebben een heel fijn gesprek, maar wanneer dat de volgende dag uitkomt, gedraagt iedereen zich jaloers.

20. Blabbermouths
Robert laat Raymond weten dat Debra over hem geroddeld heeft bij Amy. Raymond besluit wraak te nemen en deelt wat geheimpjes van Debra mee aan Robert en Frank.

21. The Model
Een agent overtuigt Robert om zich in te schrijven bij zijn modellenbureau. Robert betaalt een stevige duit om foto’s te laten maken, maar wanneer hij even later samen met Raymond de foto's wilt ophalen, stelt hij vast dat het om een stel bedriegers gaat.

22. The Mentor
Een jongeman belt aan bij Frank en Marie. Tot eenieders verbazing krijgt de jongen een innige omhelzing van Frank. Even later legt hij uit dat Frank een grote inspiratie voor hem was. Raymond en Robert vragen zich af hoe het in godsnaam mogelijk is dat Frank iemand inspireert.

23. Golf For It
Marie zadelt Robert en Raymond op met een verschrikkelijk schuldgevoel wanneer ze haar niet willen helpen omwille van een golfuitstap. Tijdens hun uitstapje komt het dan ook tot een hevige confrontatie tussen beide broers.

BEELD EN GELUID
Sinds het vierde seizoen kunnen we in plaats van een 1.33:1-formaat genieten van een 1.78:1-formaat. De beeldkwaliteit bevindt zich op een gelijkaardig niveau als het voorgaande seizoen. Hier en daar zijn er wat sporen van grain, edge enhancement en aliasing, maar over het algemeen schotelt Warner ons een aangenaam plaatje voor met een aantrekkelijk kleurenpalet. Ook het Dolby Surround 2.0-geluid zet de positieve trend van zijn voorgangers verder met een duidelijke weergave van de dialogen.

EXTRA'S
Het bonusmateriaal is te vergelijken met dat van de voorgaande seizoenen. De hoofdbrok bestaat uit een audiocommentaar bij 8 afleveringen. Daarbij worden de bedenkers Ray Romano en Phil Rosenthal telkens vergezeld door een derde gast. Een andere interessante extra is een paneldiscussie met Phil Rosenthal en de schrijvers, georganiseerd door het Museum of Television and Radio. Deze extra duurt maar liefst 1u.44min.! De weggelaten scènes staan verspreid over de verschillende discs. Tot slot is er nog een reeks Bloopers met de grappigste missers ui dit 8ste seizoen.

CONCLUSIE
We vallen in herhaling, maar dit 8ste seizoen is alweer een bijzonder geslaagde aanvulling op de reeks. Nu Amy ook deel uitmaakt van de familie, verschijnt zij samen met haar eigen familie wat meer op het scherm. Dat zorgt telkens weer voor de nodige hilariteit. De technische kwaliteiten van deze dvd zijn in orde en er is ook een stevige portie bonusmateriaal aanwezig. Een absolute aanrader dus!


cover
Studio: Warner

Regie: diverse
Met: Ray Romano, Patricia Heaton, Brad Garrett, Doris Roberts, Peter Boyle

Film:
8/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
AL

Speelduur:
552 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar bij 8 afleveringen,
• Museum of Television and Radio Panel: gesprek met Phil Rosenthal en schrijvers,
• Bloopers,
• Weggelaten scènes

Andere recente releases van deze maatschappij