:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CSI MIAMI, SEIZOEN 4.13-25
CSI MIAMI, SEIZOEN 4.13-25
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2007-07-29
SERIE
Opgelet: deze bespreking bevat een aantal spoilers voor wie de afleveringen nog niet gezien heeft.

Ondanks de relatief sterke twee laatste afleveringen (die één geheel vormen) is dit wellicht de minst interessante CSI (Miami)-box tot nu toe. Vooral de 5 afleveringen op het eerste schijfje en de twee eerste op het tweede schijfje zijn zwak te noemen. Na bijna 300 afleveringen gezien te hebben van de drie CSI's (ongeveer 150 van CSI, ongeveer 100 van CSI Miami en 48 van CSI New York) is het niet meer dan normaal dat het verrassingseffect weg is. Aan de andere kant is het natuurlijk ook zo dat we onderhand een zekere kwaliteitsstandaard gewoon zijn die hier echter vaak niet gehaald wordt. De makers zijn zich terdege bewust van het gevaar dat de kijkers riskeren af te haken indien ze week na week enkel de opheldering van een zoveelste misdrijf krijgen voorgeschoteld. Bij deze afleveringen wordt dan ook de lijn, om meer het privé leven van de protagonisten aan bod te laten komen, doorgetrokken. Jammer genoeg zijn de ontwikkelingen deze keer een pak minder overtuigend en op het zelfde moment ook meer voorspelbaar. De manier waarop Horatio en Marisol met elkaar omgaan komt meestal erg fake over, iets wat hoofdzakelijk op het conto van acteur David Caruso te schrijven is. De ontknoping die wellicht de nodige oh's en ah's aan de kijkers moest ontlokken was voor wat ons betreft serieus voorspelbaar. Er zijn nu eenmaal van die dingen die opgaan voor zowel Horatio Cane als James Bond (zie On Her Majesty's Secret Service). Ook de verhaallijn rond Delko – Wolfe – Boa Vista weet niet echt te overtuigen. De ontknoping rond de mol in het lab en het verdwenen drugsgeld (aflevering 4.25 One Of Our Own) flirt met de ridiculiteit. Gelukkig weet de verhaallijn rond de Mala Noche bende ons opnieuw te bekoren. Op visueel vlak lijkt het wel of de makers net 24ontdekt hadden, tijdens bepaalde afleveringen worden we met de ene na de andere "split screen" om de oren geslagen.

AFLEVERINGEN
4.13. Silencer
Het swingende Miami Latin festival loopt uit op een drama als sambadansers Claire Trinner
en Jose Dambrano op de dansvloer worden doodgeschoten. Op de borst van Sambrano een verse tattoo: een teken van de beruchte Mala Noche-bende. Delko's zus Marisol en Horatio krijgen een verhouding...

4.14. Fade Out
Als de politie na een wilde achtervolging 2 gangsters insluit, doet ze een schokkende ontdekking: Jake Richmond,eigenaar van een aantal clubs, hangt ondersteboven aan een brug.

4.15. Skeletons
Delko en Cooper zijn toeschouwers bij een beachvolleybalwedstrijd. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht totdat één van de volleybalsters bij een duik stuit op een hand onder het zand. Het slachtoffer blijkt de postbode Oscar Vega te zijn. De zaken worden er niet makkelijker op als de CSI'ers in het huis van Vega twee lichamen aantreffen, het lijkt er immers op dat de crimineel Walter Resdon opnieuw actief is.

4.16. Deviant
Philip Gordon, een man die geregistreerd staat als seksueel misbruiker van kinderen, wordt op een dag dood gevonden in een park. De CSI'ers gaan op onderzoek uit en komen terecht in een duistere wereld van porno en misbruik

4.17. Collision
Na een ernstige crash komt een Porsche tegen een paar palmbomen tot stilstand. Als het CSI-team aankomt, ziet Horatio door het raam van de wagen het levenloze lichaam van een vrouw. Een bloedspoor leidt naar de achterbank van de wagen waar het lichaam van een twintigjarige man wordt gevonden...

4.18. Double Jeopardy
Stephen Rowe wordt bij gebrek aan bewijs vrijgesproken van de moord op zijn vrouw Melissa. Bijna tegelijkertijd wordt haar lichaam door een visser in het water gevonden, met messteken en zonder vingers. De CSI'ers gaan op onderzoek uit en constateren dat Rowe een racist is die zijn vrouw heeft omgebracht toen hij ontdekte dat zij een zwarte moeder heeft. Calleigh denkt dat het moeilijk zal zijn om de man tweemaal aan te klagen voor hetzelfde misdrijf.

4.19. Driven
Drie gemaskerde mannen vallen een luxueus spa resort binnen en eisen dat de vrouwelijke klanten hun handtasjes een autosleutels afgeven. Victoria Morena gebruikt haar busje pepperspray maar wordt daarna neergeschoten door één van de mannen.

4.20. Free Fall
In een hotel dat rijp is voor de sloop worden twee mannen dood in een badkuip gevonden. Ze zijn in het achterhoofd geschoten, net als bij een executie. Als de CSI'ers op onderzoek gaan, vindt Delko een grote hoeveelheid geld bij één van de slachtoffers thuis. Buiten een bank wordt een rode Corvette gestolen. Het CSI-team verdenkt een stel, Leo en Sienna. Zij reden in de gestolen auto en gooiden duizenden dollars van een brug toen de politie ze aanhield.

4.21. Dead Air
Een meisje krijgt een telefoontje van een wanhopige vrouw die zegt ontvoerd te zijn. Dan valt er een schot en is het stil aan de andere kant van de lijn. Na onderzoek blijkt dat de vrouw Brenda Collett is, die haar man Mitchell probeerde te bereiken.

4.22. Open Water
Als een cruiseschip de haven van Miami binnenvaart, schreeuwt een passagier dat er een man overboord is geslagen. Op het dek kan Gwen Creighton alleen nog maar vol afgrijzen toekijken hoe haar man wordt verslonden door de haaien. Als het CSI-team op het dek aankomt, vindt Horatio bloedspetters, hij constateert dat er waarschijnlijk een handgemeen heeft plaatsgevonden, voordat Mike in het water viel. Als het onderzoek op het schip zich voortzet, komen er heel wat opzienbarende feiten aan het licht.

4.23 Shock
De jonge en glamoureuze medialieveling Nikki Beck wordt dood aangetroffen in bad. Aangezien er op hetzelfde moment een feest aan de gang was in haar huis zijn er verdachten in overvloed. Horatio weet zeker dat haar dood geen toeval is en gaat op onderzoek uit, ondertussen heeft hij ook grote plannen met Marisol...

4.24. Rampage
Het CSI-team is in de hoogste staat van paraatheid gebracht als de beruchte maffiabende Mala Noche een schietpartij begint tijdens een rechtszaak tegen één van zijn leden. Als Horatio tijdens de ongeregeldheden een bendelid doodschiet, wordt hij een doelwit van Mala Noche.

4.25 One Of Our Own
Horatio en Delko zijn vastberaden Mala Noche-lid Antonio Riaz te vinden en te laten berechten. De FBI neemt het lab over als blijkt dat er drugsgeld is verdwenen...

BEELD EN GELUID
Net zoals bij de vorige boxen van CSI Miami staat het beeld in het 1.78.1 beeldformaat op deze dvd. We krijgen een zeer goede beeldkwaliteit met een kleurniveau, contrast en een scherpte die ons tevreden stemmen. Buiten wat aliasing kunnen wij weinig aanmerken op deze transfer. Glasheldere dialogen, geen ruis, goed uitgebalanceerde lage tonen en een aangenaam gebruik van de achterkanalen zorgen voor een prima geluidstransfer.

EXTRA'S
In tegenstelling tot gewoonlijk moeten we het deze keer stellen zonder audiocommentaar. We krijgen daarentegen een aantal niet super interessante featurettes op het tweede schijfje. We beginnen met The Concept, Script & Pre Production of CSI Miami, een featurette van bijna 19 minuten waarin we o.a. via Ann Donahue meer te weten komen over de opbouw van de scripts. We gaan verder met The production of CSI Miami (14 minuten) om af te sluiten met Post-production of CSI Miami (10 minuten) met info over onder meer de geluidseffecten.

CONCLUSIE
We krijgen een box die de verwachtingen jammer genoeg niet helemaal kan inlossen, toch wel deels een gemiste kans!


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Matt Earl Beesley, Karen Gaviola, Scott Lautanen, Sam Hill, Duane Clark
Met: David Caruso, Emily Procter,Adam Rodriguez, Khandi Alexander, Jonathan Togo

Film:
7/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
543

Speelduur:
12 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Featurette

Andere recente releases van deze maatschappij