:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAGNUM P.I. - SEIZOEN 4
MAGNUM P.I. - SEIZOEN 4
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2006-11-13
SERIE
Tijdens het derde seizoen van Magnum P.I. kreeg de reeks last van een kwaal waar veel televisiereeksen vroeg of laat mee moeten afrekenen: repetitie. Bij de start van het vierde seizoen herpakt Magnum zich gelukkig. Onze detective raakt betrokken in meer uiteenlopende misdaden en de ontwikkeling van de personages wordt sterker. Zo komen we niet alleen een aantal interessante zaken te weten over het verleden van het hoofdpersonage, maar ook bijvoorbeeld over dat van Higgins en T.C.. Ook de humor blijkt wat meer effect te hebben tegenover het voorgaande seizoen.

AFLEVERINGEN
1. Home From The Sea
Het is 4 juli oftewel de Nationale Feestdag. Higgins heeft een partijtje polo op het menu, T.C. neemt zijn baseballteam mee naar een professionele wedstrijd, Rick heeft een date met zijn laatste nieuwe vriendinnetje en Thomas kiest naar goede gewoonte voor een eenzame dag op zee. Het loopt echter helemaal fout wanneer hij zijn surfski kwijtspeelt door een roekeloze speedboot.

2. Luther Gillis: File #521
Tijdens zijn onderzoek naar de verdwijning van Nancy Perkins, loopt Thomas Luther Gillis, een detective van de oude stempel, tegen het lijf. Ze besluiten om de zaak samen te onderzoeken. Wanneer Thomas ontdekt dat Luther eigenlijk Nancys vader is, stelt Higgins een vraag die Thomas helpt in het oplossen van de zaak en de hereniging van vader en dochter.

3. Smaller Than Life
Thomas' pogingen om zijn nieuwe vriendin te imponeren leveren hem een gebroken schouder op. Ondertussen helpt Rick zijn vriend Waldo Norris uit de gevangenis wanneer hij beschuldigd wordt van inbraak. Waldo houdt vol dat hij een verzekeringsagent is en probeert aan te tonen dat een waardevol beeldje, dat gestolen zou zijn, nog steeds in het bezit is van de eigenaars. Waldo blijkt echter niet helemaal de waarheid te vertellen.

4. Distant Relative
Tegen zijn zin draaft Thomas op als chaperon voor Wendy, de 22-jarige zus van Rick. Niet veel later stelt hij vast dat Wendy helemaal niet het brave meisje is waarvoor Rick haar aanziet. Ze gaat ervandoor en niet veel later vindt de politie haar levensloze lichaam in een steegje. Rick schuift de schuld voor de dood van Wendy in Thomas' schoenen en hun relatie komt onder zware druk te staan.

5. Limited Engagement
Thomas' opdracht om een serie diefstallen te onderzoeken, brengt hem in contact met twee oudere zussen die verzeild zijn geraakt in een auto-ongeval voor één van de winkels. Wanneer Thomas erachter komt dat de twee zussen onder druk staan van een huisjesmelker, overtuigt hij Higgins om een liefdadigheidsactie te organiseren om geld in te zamelen voor een huisje voor de zusjes. Ze blijken echter niet zo onschuldig te zijn als ze zich voordoen.

6. Letter To A Duchess
Terwijl Magnum zich voorbereidt op de grote surfski race, heeft Higgins een toevallige ontmoeting met Lady Wilkerson. Higgins heeft al enige tijd een boontje voor de Engelse hertogin. Ze is incognito op het eiland om een aantal waardevolle familiejuwelen te verkopen. Wanneer ze in de problemen raakt, treedt Higgins op als haar redder, maar Lady Wilkerson heeft geen oog voor de affectie van Higgins.

7. Squeeze Play
Tijdens een uit de hand gelopen spelletje poker met de flamboyante uitgever Buzz Benoit, zet Robin Masters zijn verblijf op het spel. Als Buzz erin slaagt om met zijn softbal team de King Kamehameha Club te verslaan, mag hij er een jaar verblijven. Wanneer Higgins te horen krijgt, dat Buzz van plan is om hem te gebruiken als butler, begint hij zijn koffers te pakken. Thomas kijkt uit naar een comfortabel jaartje in het gezelschap van de glamoureuze modellen van Buzz tot hij te horen krijgt dat er ook voor hem geen plaats is op het landgoed.

8. A Sense Of Debt
Magnum ontdekt dat T.C. 10.000 dollar tegoed heeft van een man in Detroit. Als T.C. bereidt is om zijn reis te betalen, wil Magnum het geld voor hem ophalen. Ondertussen hoopt hij een aantal wedstrijden van de Tigers te kunnen meepikken. In ruil krijgt T.C. de sleutels van de Ferrari. Hij is nog maar net vertrokken of hij heeft al een aanrijding met Leon, een oude Vietnam-veteraan die op weg was naar een bokswedstrijd. T.C. voelt zich schuldig en stelt voor om in de plaats van Leon te boksen. De bokspromotor blijkt echter een bandiet te zijn en dat zorgt voor de nodige problemen.

9. The Look
Met de hulp van T.C. en Rick bereidt Magnum een verrassing voor ter ere van Higgins’ verjaardag. Tijdens de voorbereidingen komt het tot een weddenschap dat de plaatselijke radiopresentatrice dezelfde vrouw is die destijds instond voor de radiopresentatie voor de troepen in Saigon. Wanneer Magnum op zoek gaat naar bevestiging, stelt hij niet alleen vast dat het inderdaad om dezelfde vrouw gaat, maar dat ze geplaagd wordt door een reeks doodsbedreigingen.

10. Operation: Silent Night
Het is kerstavond en T.C. is piloot van dienst. Hij brengt Rick naar een schoonheidswedstrijd om te jureren, Magnum naar een liefdadigheidsfeest om kerstman te spelen en Higgins naar een aantal werknemers van Robin Masters om hun loon uit te betalen. Hun helikopter raakt in de problemen en het viertal belandt op een verlaten eiland dat gebruikt wordt door de marine.

11. Jororo Farewell
De kroonprins van Jororo vergezelt zijn ploegmaats wanneer hun baseball team het moet opnemen tegen het team van T.C. Het leven van de prins wordt bedreigd en daarom besluit men hem onder te brengen op het landgoed van Robin Masters. Thomas kan het wel vinden met de jongen, die er constant op uit is om aan de bewaking van zijn lijfwachten te ontsnappen. Wanneer terroristen een aanslag plegen op de jongen, haalt Thomas het onderste uit de kan om hem te beschermen.

12. The Case Of The Red Faced Thespian
Kort voor een groot liefdadigheidsfeest loopt Higgins een hersenschudding op. Na zijn val is hij ervan overtuigd dat hij een beroemde Shakespeare acteur is. Magnum ziet zichzelf als de enige geschikte man om het feest te laten doorgaan. Rick en T.C. moeten instaan voor de veiligheid terwijl hij zich bezig houdt met Higgins. Het tweetal brengt het er echter niet zo goed vanaf, want iemand in een Charlie Chaplin kostuum gaat aan de haal met flink wat geld en juwelen.

13. No More Mr. Nice Guy
Thomas moet een langverwachte uitstap naar een wedstrijd tussen het leger en de marine en de reünie met zijn ploegmaats uit de kampioenenploeg van 1967 aan zich voorbij laten gaan wanneer Rick, T.C. en Higgins hem erin luizen om in Hawaï te blijven om de carrière van Carol te redden door één van de grootste drugssmokkelaars bij de kraag te vatten.

14. Rembrandt's Girl
Een vrouwelijke bankbediende huurt Magnum in om te onderzoeken waar haar vader zich mee bezig houdt. Hij werd ooit veroordeeld voor valsmunterij en de vrouw denkt dat haar vader zich terug op hetzelfde pad begeeft. De zaak loopt helemaal fout wanneer het tweetal per ongeluk opgesloten raakt in de kluis van de bank.

15. Paradise Blues
T.C. heeft alle moeite om Magnum mee te krijgen naar de nieuwe club van een oude vlam. Het gaat om een mooie jazzzangeres op wie hij verliefd raakte in Vietnam en die een tijdje terug haar intrek nam op het eiland. Magnum heeft niet zozeer iets tegen de vrouw, maar waarschuwt T.C. dat ze overal achtervolgd wordt door problemen. T.C. legt de waarschuwingen van zijn vriend naast zich neer, maar moet al snel zijn ongelijk toegeven.

16 The Return Of Luther Gillis
Luther Gillis keert terug naar Hawaï, vergezeld door zijn secretaresse Blanche. Zijn doel is een jaarlijkse bijeenkomst voor privé-detectives, waar hij volgens zijn bronnen een prijs zal krijgen. Terwijl Luther en Magnum de bijeenkomst bijwonen, worden Higgins en Blanche ontvoerd. Het ziet ernaar uit dat de twee detectives hun krachten nogmaals moeten bundelen.

17. Let The Punishment Fit The Crime
Higgins bereidt zich voor om een aantal stukken uit The Mikado van Gilbert en Sullivan te regisseren voor een opvoering op het landgoed. Ondertussen wordt Magnum ingehuurd door een aantrekkelijke jonge vrouw om haar vermiste broer op te sporen. Ze beweert dat hij verdwenen is sinds zijn aansluiting bij een religieuze sekte. Magnum komt echter uit op een zaak die groter is dan hij verwacht had.

18. Holmes Is Where the Heart Is
Terwijl hij verder werkt aan zijn memoires, herinnert Higgins zich de lente van 1976, toen zijn vriend David Worth naar Honolulu kwam voor de begrafenis van een vriend. David hield vol dat hun vriend vermoord was, maar de man had ze helaas niet allemaal meer op een rij. Maar Higgins gunt David zijn zin en gaat met hem op onderzoek om vast te stellen dat Davids vermoeden helemaal niet zo gek was.

19. On Face Value
Carol overtuigt Magnum om wat speurwerk voor haar te verrichten. Magnum raakt daarbij verzeild in een achtervolging die uitmondt in een vuurgevecht waarbij een onschuldige jonge vrouw ernstig gewond raakt. Het ziet ernaar uit dat het meisje, Emily, nooit meer zal kunnen lopen. Magnum wordt opgevreten door een zwaar schuldgevoel en raakt bevriend met het meisje. Hij is vastberaden om haar terug aan het lopen te krijgen, maar hij is er zich niet van bewust dat zijn achtervolgers hem nog steeds op de hielen zitten.

20. Dream A Little Dream
Magnum haalt herinneringen op over zijn eerste klant en zijn eerste zaak als privé-detective in 1979, toen hij een surfkampioene moest beschermen. Hij stond bovendien op het punt een ernstige relatie met haar aan te gaan. De herinneringen komen naar boven wanneer ze hem nogmaals om hulp vraagt. De hedendaagse gebeurtenissen blijken parallel te lopen met de zaak uit 1979.

21. I Witness
De King Kamehameha Club wordt overvallen door een aantal mannen met dierenmaskers. Aangezien Rick, T.C. en Higgins de hele avond aanwezig waren, vraagt de lokale politie hen wat er gebeurd is. De mannen raken het er echter niet over eens en daarom doet de politie beroep op de hulp van Magnum. De verklaringen zijn enorm uiteenlopend, maar uiteindelijk slaagt Thomas er toch in om de eindjes aan elkaar te knopen.

BEELD EN GELUID
De 21 afleveringen van het vierde seizoen staan gespreid over 6 discs en worden gepresenteerd in het oorspronkelijke 1.33:1 formaat. De kwaliteit van de transfers is redelijk, maar er zijn toch redelijk wat printbeschadigingen aanwezig. Archiefbeelden vertonen ook veel grain. Hier en daar zijn de kleuren niet 100%, maar over het algemeen is de reeks nog prima te bekijken. De Dolby Digital 2.0 mono-geluidstrack heeft hier en daar last van wat ruis. Gelukkig neemt die storing nooit de overhand op de dialogen en als je er niet op gaat letten, vormt het ook geen groot probleem. Voor de rest worden dialogen netjes weergegeven en is de muziek vrij goed gebalanceerd.

EXTRA'S
In tegenstelling tot de voorgaande seizoenen, trakteert Universal ons ditmaal toch op twee extra's. Het eerste toetje is de aflevering Mac's Back uit het vijfde seizoen. Daarin krijgt Magnum het moeilijk na de zelfmoord van Diane. Het tweede toetje zal de nostalgici onder ons zeker kunnen smaken. The Great 80's TV Flashback (29 min.) blikt terug op een bijzonder geslaagde periode uit de televisiegeschiedenis. Series als Miami Vice, Magnum PI, Knight Rider en andere komen allen aan bod. Daarnaast zijn er ook interviews met Stephen J. Cannell en David Hasselhoff.

CONCLUSIE
Het vierde seizoen van Magnum P.I. vormt een mooie opvolger van zijn voorganger en brengt het er zelfs een tikkeltje beter vanaf. Het hoeft dan ook geen verder betoog dat dit een aanrader is voor iedereen die de reeks kent en in zijn/haar nostalgische hart meedraagt. De extra's zijn beperkt, maar ze zijn er toch. De beeld- en geluidskwaliteit zijn perfect aanvaardbaar.


coverStudio: Universal

Regie: Harvey S. Laidman, Virgil W. Vogel, Alan J. Levi, Bernard L. Kowalski, Harry Falk, Ivan Dixon, Michael Vejar, James Frawley, John Llewellyn Moxey, Roger E. Mosley
Met: Tom Selleck, John Hillerman, Roger E. Mosley, Larry Manetti

Film:
7,5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1983-1984

Leeftijd:
6

Speelduur:
1035 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5050582443813


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 2.0 Mono

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Extra aflevering uit het vijfde seizoen: Mac's Back
• The Great '80s TV Flashback

Andere recente releases van deze maatschappij