:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DRAGONHEAD
DRAGONHEAD
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2006-09-06
FILM
Een helse knal en een fel rood licht. Dat is alles wat Teru Aoki (Satoshi Tsumabuki) en klasgenoot Nobuo Takahashi (Takayuki Yamada) nog weten wanneer ze ontwaken in een totaal verwoeste tunnel! De twee lijken de enige overlevenden te zijn van een catastrofale ramp. Nobuo lijkt echter totaal krankzinnig te zijn geworden van de shock en probeert Teru te vermoorden. Op zijn vlucht voor Nobuo kruist Teru het pad van het schoolmeisje Ako Seto (Sayaka). Samen trekken de twee door het totaal vernietigde Japanse landschap, in de hoop om nog overlevenden aan te treffen en uit de handen te blijven van de moordzuchtige Nobuo...

Het verhaal van deze op de gelijknamige grimmige manga van Minetaro Mochizuki gebaseerde film lijkt het eerste gezicht uitermate simpel. Maar wanneer cineast Iida al de diverse verhaallijnen laat ontplooien worden er veel vragen gesteld, maar weinig beantwoord. En we betrapte onszelf er dan ook op dat de interesse met elke frons stelselmatig begon af te nemen! De boodschap die Iida via diverse bizarre situaties en horrorachtige scènes tracht over te brengen is dat iedereen van ons zijn menselijkheid ten alle tijden moet zien te behouden, ongeacht de situatie.

Dragonhead wordt gepromoot als een nieuwe The Day After Tomorrow, maar is eerder te omschrijven als een losse mix tussen Daylight en Battle Royale. Zo is het angstgevoel bij de personages dikwijls veel belangrijker, dan de trouwens behoorlijk platte speciale effecten. Het prima acteerwerk van de jongelingen, de spectaculaire climax en de mooie soundtrack redden gelukkig een beetje de meubelen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 2.35:1 beeld oogt bevredigend scherp, met hier en daar wat filmgrain. Door het gebruik van diverse filters heeft het beeld soms een fletse aanblik. De gebruikte filmprint heeft geen last van vuiltjes en de kleuren zien er natuurlijk uit, maar het contrast en het zwartniveau konden op hun beurt toch wat beter. De Japanse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm, maar soms ook wat aan de scherpe kant. De muziek komt goed tot zijn recht en we hebben gelukkig geen ruis of storingen bemerkt. De dialogen zijn prima te verstaan, maar lijken ook hier weer tegelijk uit élk kanaal te komen. Het Japanse Dolby Surround 2.0-spoor klinkt dan ook natuurlijker.

EXTRA'S
Extra's? Wat is dat nu weer voor iets vies?

CONCLUSIE
Dragonhead is een behoorlijk tegenvallende apocalyptische rampen- annex horrorfilm uit 2003, in een regie van Jôji Iida (Ring: Spiral, >Another Heaven). Voor een budget-uitgave zijn het beeld en geluid bevredigend. Alleen spijtig dat er geen extra's aanwezig zijn!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Jji Iida
Met: Satoshi Tsumabuki, Sayake, Takayuki Yamada

Film:
5,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
16

Speelduur:
122 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664033913


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij