:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FIST OF FURY
FIST OF FURY
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2006-08-05
FILM
In zijn tweede martial arts-film demonstreert Bruce Lee opnieuw zijn fabelachtige kung fu-technieken, die hem in de jaren '70 tot de onbetwiste superster van de Hong Kong cinema maakten. Kung fu-student Chen Chen (Bruce Lee) wordt geconfronteerd met de gewelddadige dood van zijn leermeester en gaat op zoek naar de daders. Het spoor leidt naar een concurrerende Japanse sportschool en in een sensationeel duel neemt Chen Chen het in zijn eentje op tegen alle pupillen. Maar de Japanners slaan terug en doden bijna alle medestudenten van Chen Chen's Chinese sportschool. Een totale oorlog lijkt onvermijdelijk.

Regisseur Lo Wei werkte vóór Fist Of Fury reeds samen met Bruce Lee aan The Big Boss. Samen waren ze ook voor het flinterdunne scenario van beide films verantwoordelijk. Uiteraard bekijk je Fist Of Fury niet voor de spitste dialogen, de ingenieus in mekaar verweven intriges of de diepzinnige maatschappijkritiek, maar vooral voor de vechtscènes. Het is goed om weten dat de prent op dit vlak helemaal niet teleurstelt. De choreografie werd, zoals zo vaak, volledig in scène gezet door Lee zelf, die hier duidelijk zijn overvloed aan talent op dit vlak tentoonspreidt. Voor vele martial-arts-fans is Fist Of Fury de beste Lee-prent. Wij zijn van mening dat de film, samen met Way Of The Dragon en Enter The Dragon, inderdaad tot het beste werk behoort wat van de kleine man uit Hong Kong ooit op pellicule werd vastgelegd.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1 breedbeeld is afkomstig van een High Definition Master. Een film met een licht beschadigd negatief uit 1972 zal nooit dezelfde digitale perfectie uitstralen als een hedendaagse productie, maar de beeldkwaliteit valt over het algemeen goed te noemen. Het contrast en de uitstekende beeldscherpte zijn de twee grootste troeven van de transfer. De kleuren ogen een beetje verouderd aan. Op wat beeldruis na zijn er verder geen noemenswaardige problemen te melden. Het geluid is zowel beschikbaar in het Engels, het Kantonees en het Mandarijns, waarbij de twee eerste gedubde tracks een Dolby Digital 5.1 bewerking hebben meegekregen. De surroundmixen concentreren zich hoofdzakelijk op de voorste kanalen, waarbij de surrounds slechts een verwaarloosbare taak op zich krijgen. De center zwoegt het hardst van allemaal, terwijl de subwoofer volledig buiten spel blijft. De Dolby Surround 2.0 track in het Mandarijns is de oorspronkelijke geluidstrack en valt evenwaardig te noemen aan de twee 5.1 tracks op het gebied van dynamiek en ruimtelijkheid.

EXTRA'S
De extra's gaan van start met een Audiocommentaar van kung-fu movie buff Bey Logan. De man praat maar raak en weet enkele zeer boeiende invalshoeken op de film te belichten. Op de tweede schijf staan de overige extra's ondergebracht. Reflections On The Master is een bijna 80 minuten durende documentaire die onderverdeeld werd in vier stukken. Het betreft vier inteviews met mensen die Bruce Lee persoonlijk gekend hebben als collega, trainer, vriend en vriendin. Zeer verhelderend en een kolfje naar de hand van de ware Bruce Lee-fanaat. In Fist of Fury Remembered is eveneens onderverdeeld in vier stukken die een totale speelduur van bijna 40 minuten bestrijken. Het betreft hier drie interviews met castleden uit Fist Of Fury en een location trip naar enkele plaatsen in de film. De extra’s worden afgerond met een Promotional Archive waarbij drie trailers van de film te bekijken zijn en een foto gallerij.

CONCLUSIE
Fist Of Fury is een zware aanrader voor elke Bruce Lee-fan. De uitstekende DVD-transfer en de relevante extra's maken deze double disc edition werkelijk het aanschaffen waard!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Lo Wei
Met: Bruce Lee, Nora Miao, Kam Shan

Film:
7,5/10

Extra's:
8/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1972

Leeftijd:
12

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664003787


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Kantonees Dolby Digital 5.1
Mandarijns Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar
• Further Attractions
• Reflections On The Master
• Fist of Fury Remembered
• Promotional Archive

Andere recente releases van deze maatschappij