:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WAY OF THE DRAGON
WAY OF THE DRAGON
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-08-09
FILM
In Way of the Dragon speelt Bruce Lee de naïeve boerenzoon Tang Lung, die naar Rome trekt om er te werken in het restaurant van zijn familie. Eens daar komt hij tot de conclusie dat zijn familie door een agressieve maffiabende wordt onderdrukt. Tang Lung gebruikt zijn dodelijke kungfu-technieken om hen te beschermen. Nadat ze enkele keren het onderspit delven, roept de maffiabende de hulp in van een Amerikaanse karate-expert, gespeeld door Chuck Norris die maar liefst zeven wereldkampioenschappen karate gewonnen heeft. De finale tussen beiden eindigt in een strijd op leven en dood.

Bruce Lee benutte de locaties in Rome volledig door de beslissende finale tussen Norris en Lee in het Colosseum te filmen. Dit opzwepend slotstuk, dat velen beschouwen als één van de beste vechtscènes ooit op film vastgelegd, toont twee vechtkunstenaars op het toppunt van hun krachten. Niet enkel de finale is de moeite om te zien, Bruce Lee toont doorheen de film eveneens zijn kunstjes die werkelijk adembenemend zijn. Jammer genoeg is het verhaal niet veel soeps, heel simpel en voorspelbaar, en komt de humor soms wat kinderachtig over. Way of the Dragon is de enige film die de martial arts-meester Bruce Lee zelf regisseerde tijdens zijn korte maar krachtige carrière.

BEELD EN GELUID
Op deze DVD krijgt Way Of The Dragon het oorspronkelijke 2.35:1 beeldformaat dat bovendien anamorf is. De kwaliteit is goed rekening houdend met de ouderdom van de film en de staat van de master. De print is zuiver en vertoont slechts hier en daar kleine beschadigingen en ruis. Het beeld is voldoende scherp en gedetailleerd, de kleuren echter ogen soms wat mat en gedateerd. Twee minpuntjes toch: tijdens de beginscènes in de luchthaven is het beeld soms onscherp en vaag, en tijdens de film merk je wel enkele compressiefoutjes. Het geluid is andere koek. De oorspronkelijke mono geluidstrack werd opgewaardeerd tot Dolby Digital 5.1 (448 kbps). Een echte meerwaarde betekent dit jammer genoeg niet. De 5.1-kanalen worden zoals een beetje verwacht nauwelijks aangesproken, dialogen en muziek komen uit de voorste kanalen en daar blijft het bij.

EXTRA'S
Deze Hong Kong Legends DVD bevat een aantal extra's, mooi gepresenteerd via geanimeerde menu's.

De audiocommentaar van Hong Kong cinema expert Bey Logan biedt een boeiende kijk op de film en hij weet een karrevracht aan informatie over te brengen. Acteur Jon Benn draagt hier eveneens zijn steentje bij.

Voor deze release heeft men enkele nieuwe interviews opgenomen met producent Andre Morgan (14 min.), acteur Jon Benn (4 min.30), en Anders Nielsen (7 min.). "Reflections on the little dragon" toont eveneens een aantal interviews met mensen die met Bruce Lee hebben samengewerkt (13 min. 30). De interviews worden niet Nederlands ondertiteld.

Een making of van de film krijgen we eveneens voorgeschoteld, echter enkel via een aantal statische tekstvelden. Naast twee series van exclusieve foto's bevat deze schijf eveneens een aantal trailers waaronder de UK promotional trailer, originele bioscooptrailer, en drie zeldzame en originele TV spots waaronder de UK TV spot, de UK trailer, en de UK TV teaser spot. Om af te ronden krijgen we via "More Attractions" van een tiental andere titels informatie over de DVD en een trailer van de film in kwestie te zien.

CONCLUSIE
Way of the Dragon is nu te zien in een volledig gerestaureerde en digitaal geremasterde widescreen versie. Naast de oorspronkelijke versie van de film biedt deze DVD een ruime hoeveelheid aan extra's. Een must voor Bruce Lee-fans en alle liefhebbers van dit genre!


cover
Studio: Hong Kong Legends

Regie: Bruce Lee
Met: Bruce Lee, Nora Miao, Jon T. Benn, Unicorn Chan, Robert Chen, Chuck Norris

Film:
6/10

Extra's:
7/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Martial Arts

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1972

Leeftijd:
12

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664004166


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1,
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Audiocommentaar
• Fotogalerijen
• Trailers en TV spots
• Interviews
• Making Of (tekst)
• Info HKL titels

Andere recente releases van deze maatschappij