:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> EMPIRE OF THE ANTS
EMPIRE OF THE ANTS
Bespreking door: Dimitri - Geplaatst op: 2005-09-04
FILM
In deze horror van de campy jaren '70 schittert Joan Collins als de verfoeilijke zakenvrouw Marilyn Fryser. Zij is gespecialiseerd in de verkoop van lichtelijk onbetrouwbaar onroerend goed in de Florida Everglades. Wat zij en haar klanten echter niet weten is dat de Everglades plotseling bevolkt wordt door een kolonie erg bloeddorstige mieren van vrij abnormale afmetingen. Empire Of The Ants is een zeer vrije bewerking van een boek van H.G. Wells. De regie van Empire Of The Ants is afkomstig van Bert Ira Gordon, die onder de vleugels van Samuel Z. Arkoff (dé producer van talloze jaren vijftig en zestig drive-in-movies) AIP-films maakte als daar zijn: Attack Of The Puppet People, Earth Vs. The Spider, War Of The Collosal Beast en The Amazing Collosal Man. De special effects verzorgde Gordon zelf, en in deze film werden de mieren uitvergroot met een simpel vergrootglas en een matte-effect. Het basisverhaal van de legendarische schrijver H.G. Wells is fenomenaal. Jammer genoeg blijft er in de film niets meer van overeind. Om nog maar te zwijgen over de slappe dialogen en de houterige acteerprestaties die gepaard gaan bij de stuntelige regie. Deze film is slecht, laat ons daar duidelijk over zijn. Maar dan wel zodanig slecht dat je er op geregelde tijdstippen hartelijk moet om lachen. En laat dat nu net hetgene zijn dat Gordon nooit als doelstelling heeft gehad bij het draaien van deze film. Rampcinema als leedvermaak, het is eens wat anders.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1 beeld is voor een film met deze rotte reputatie beduidend goed. Zo goed zelfs dat je er bijna de tranen van in de ogen zou krijgen. De tand des tijds en de toenmalige productiemiddelen zijn ervoor verantwoordelijk dat het contrast, de beeldscherpte en de kleurverzadiging niet optimaal zijn. Toch is de overkoepelende kwaliteit ruimschoots voldoende. Het geluid is een simpele 1.0 monotrack die zonder meer verstaanbaar klinkt.

EXTRA'S
Enkel de bioscooptrailer van de film. Daarnaast staan er nog enkele andere trailers op de schijf van andere Green Cow releases.

CONCLUSIE
Empire Of The Ants is huilen met de pet op. Zo amateuristisch slecht dat het weer entertainment wordt. Lachen met dit misbaksel is dan ook zeker weggelegd indien je van rioolcinema en B-films houdt. De occasionele kijker zal zich echter rot vervelen. Geen spek voor ieders bek, maar indien je best te vinden bent voor films als The Swarm en Kingdom Of The Spiders, dan behoor je duidelijk tot het doelpubliek van deze DVD-release.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Bert I. Gordon
Met: Joan Collins, Robert Lansing, John David Carson, Albert Salmi, Jacqueline Scott


Film:
3/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1977

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5410504968112


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij