:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> OZONE: ATTACK OF THE REDNECK MUTANTS
OZONE: ATTACK OF THE REDNECK MUTANTS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2005-09-05
FILM
Door een ongeluk met verboden chemische stoffen in een fabriek komt een gevaarlijk en extreem giftig goedje vrij dat de ozonlaag verpest boven een in het Zuiden van Amerika gelegen stadje. Dit heeft als effect dat de inwoners veranderen in bloeddorstige mutanten! Milieuactiviste Arlene (Blue Thompson) en haar jankerige kompaan Kevin (Scott Davis) proberen samen om het stadje te redden van de totale ondergang...

Ondergetekende kan een lekkere splatter & gore prent altijd wel appreciëren en de cover van de dvd zag er tevens erg veelbelovend uit, maar Jezus wat een teleurstelling! Ozone: Attack Of The Redneck Zombies, in een regie van een zekere Matt Devlen, schreeuwt gewoon op alle gebied amateurisme! Zo is het acteerwerk hemeltergend slecht, de montage beschamend en de speciale effecten lachwekkend. Hoe verder men in de film geraakt, hoe dieper bergaf het gaat! Zo heeft men op enkele momenten de verkeerde (of vervormde) geluidseffecten toegevoegd en even later slaagde de geluidstechnicus er zelfs in om bepaalde geluidseffecten helemaal niet toe te voegen! De regisseur besefte dat zijn scenario geen zak waard was en dat er geen reet in gebeurd, dus zodoende probeert hij elke gebeurtenis onnoemelijk lang te rekken. Zo krijg je dan vervelende sequenties waarin een lelijk oud wijf minutenlang achter een kip loopt te jagen, terwijl ze bevreemdend aan het lachen is, of een redneck die wat op pompoenen ligt te schieten. Bovendien lopen er amper mutanten rond, zodoende dreigt er dus ook nergens gevaar. Waarmee je onmiddellijk afvraagt what's the point? En dat hadden de filmmakers zich ook eens moeten afvragen!

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1 beeld lijkt afgenomen van een grijsgedraaide videocassette! Zo is de scherpte ondermaats en ogen de kleuren afgewassen, wat het geheel onmiddellijk een goedkope aanblik geeft. Het zwartniveau laat daarbovenop te wensen over en hetzelfde kan gezegd worden van het contrast. De gebruikte filmprint heeft de tijd niet goed doorstaan en is doorzeeft van vuiltjes, haren en beschadigingen. Er is ook filmgrain aanwezig en we hebben enkele digitale compressiefouten bemerkt. Om de boel af te sluiten moeten we melding maken van een lelijke videostoring rond de tachtigste minuut. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt beperkt en lelijk gedateerd. Bij de eerste tonen muziek merkten we al enkele valse noten op en het geluid blijft niet gespaard van ruis. De dialogen zijn voldoende te verstaan.

EXTRA'S
Buiten een miezerige slideshow zijn er geen extra's aanwezig. Misschien maar goed ook!

CONCLUSIE
Wil je een goede lowbudget splatter bekijken? Haal dan The Dead Next Door, Street Trash, Rabid Grannies of Peter Jackson's Bad Taste in huis, maar blijf zover als menselijk mogelijk is verwijderd van deze Ozone: Attack Of The Redneck Mutants! Beeld en geluid zijn om te huilen en voor de slideshow moet je het ook al niet doen.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Matt Devlen
Met: Scott Davis, Blue Thompson, Brad McCormick, Barbara Dow

Film:
0/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3,5/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
16

Speelduur:
95 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806027342


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands, Duits
Extra's:
• Slideshow

Andere recente releases van deze maatschappij